Hoppa till huvudinnehåll
Småpeddagen_banner

Småbarnspedagogiken firas med en egen dag 4.9

Småbarnspedagogiken firas även denna höst – och denna gång i form av en temavecka 31.8–4.9.2020. Temat för i år är ”Varje barns rätt till småbarnspedagogik av hög kvalitet!” Temaveckan avslutas med en dag för lokala evenemang fredagen den 4 september 2020.

Med evenemanget vill vi uppmuntra aktörer inom småbarnspedagogiken till ett kontinuerligt och systematiskt arbete inom småbarnspedagogiken. Det är också meningen att dela idéer och tankar som man samlat lokalt och fortsätta utveckla den småbarnspedagogiska verksamheten tillsammans.

Vi delar stämningar i sociala medier med hashtaggen #smapeddagen

Gör dagen till er egen tillsammans med barnen! Evenemanget ger goda möjligheter att visa för vårdnadshavare, kommuninvånare och alla som är intresserade av den småbarnspedagogiska verksamheten hur småbarnspedagogiken har utvecklats till följd av de lokala planerna för småbarnspedagogik och den egna verksamheten vid daghemmet och familjedagvården. 

Välkommen med!

Material

Material

Alla videor har svensk text. Du får fram texten i Youtube genom att klicka på text-ikonen nere till höger.

Generaldirektör Olli-Pekka Heinonen öppnar temaveckan med hälsning till personalen inom småbarnspedagogiken. Videon är textad till svenska.

Olli-Pekka Heinonens hälsning till personalen inom småbarnspedagogiken.

 

Barnet har rätt att få vård, omsorg och stöd. Speciallärare i småbarnspedagogik Kati Kaplin-Sainio berättar hur man kan stöda barns lärande, utveckling och välmående. Videon är textad till svenska.

Speciallärare i småbarnspedagogik Kati Kaplin-Sainio berättar om stödet för barns lärande och utveckling.

 

Barnet har rätt att höra till en grupp och få kompisar. Mia Heikkilä och Siv Lundström diskuterar temat. Heikkilä är biträdande professor i småbarnspedagogik vid Åbo Akademi och Lundström är utbildningsplanerare vid Centret för livslångt lärande vid Åbo Akademi.

Mia Heikkilä och Siv Lundström diskuterar barns rätt att höra till en grupp och få kompisar.

 

Barnet har rätt att uttrycka sig på många olika sätt. Professor Inkeri Ruokonen och daghemsföreståndare Anne Toivonen diskuterar konstfostran. Videon är textad till svenska.

Professor Inkeri Ruokonen och daghemsföreståndare Anne Toivonen diskuterar konstfostran inom småbarnspedagogiken.

 

Affischer: