Hoppa till huvudinnehåll

Informationsresurser och register


Utbildningsstyrelsens informationsresurser följer den offentliga förvaltningens digitaliseringsprinciper.

Utbildningsstyrelsens informationsresurser och register är en del av vår servicehelhet som byggs upp med interoperabilitet och öppenhet som utgångspunkter enligt Utbildningsstyrelsens arkitekturprinciper.

 

alt-text (optional, uses title if not set)

Praxis för överlämning av information och begäranden om uppgifter

Läs mer om den allmänna rätten till information samt om överlämning av Utbildningsstyrelsens dokument samt registeruppgifter i Koski, Varda och Antagningsregistret.

alt-text (optional, uses title if not set)

Informationsresursen inom småbarnspedagogiken Varda

Den nationella informationsresursen inom småbarnspedagogiken, Varda, samlar uppgifter om småbarnspedagogiken på ett och samma ställe. Med hjälp av informationsresursen får man i fortsättningen jämförbar och högklassig information om småbarnspedagogiken för bl.a. myndigheters bruk.

alt-text (optional, uses title if not set)

Informationsresurser Koski

Informationsresursen Koski för studieprestations- och examensuppgifter om den grundläggande utbildningen, gymnasieutbildningen och yrkesutbildningen.

alt-text (optional, uses title if not set)

Antagningsregistret

Antagningsregistret innehåller uppgifter om att söka till utbildning, resultat av antagning av studerande, mottagande av studieplats och anmälan till studerande. I registret finns uppgifter om personer som sökt till gymnasieutbildning, yrkesutbildning och högskoleutbildning.

alt-text (optional, uses title if not set)

Registret över rättstolkar

Utbildningsstyrelsen upprätthåller ett register över rättstolkar där de rättstolkar som godkänts av nämnden för registret över rättstolkar registreras. Du kan bekanta dig med tolkar i tjänsten.

alt-text (optional, uses title if not set)

Auktoriserade translatorer

www03.oph.fi

Letar du efter en auktoriserad translator? Du kan leta efter translatorer i tjänsten. När du har hittat en lämplig translator kan du be om exakta kontaktuppgifter via e-post: auktoris.lautakunta(at)oph.fi