Hoppa till huvudinnehåll

MPASSid


MPASSid är en nationell identifieringstjänst som upprätthålls av Utbildningsstyrelsen. Tjänsten standardiserar förmedlingen av personuppgifter från undervisnings- eller utbildningsanordnarens personregister till digitala lärresurser. Tjänsten är avsedd för grundskolor, läroanstalter på andra stadiet, läroanstalter inom fritt bildningsarbete och aktörer inom småbarnsfostran.

Med hjälp av MPASSid kan elever och lärare logga in i lärmiljöer med sina vanliga inloggningsuppgifter som skolan tillställer dem. På så sätt säkerställs att lektionerna används för att lära och lära ut. Med MPASSid slipper undervisnings- och utbildningsanordnarna integrationer i flera system, vilket frigör resurser.

MPASSid når cirka en miljon elever och lärare runtom i Finland och garanterar för tjänsteleverantörerna ett enhetligt sätt att identifiera slutanvändarna. I utvecklingen av tjänsten lyssnar vi på alla medlemsgrupper i förtroendenätverket för att säkerställa att inga synpunkter lämnas obeaktade.

Bekanta dig med tjänsten och börja använda den

Är MPASSid en helt ny bekantskap för dig eller har du redan bestämt dig för att ansluta dig till tjänsten? Oavsett, börja här!
BEKANTA DIG MED MPASSID
Vad är MPASSid? På den här sidan kan du läsa de vanligaste frågorna för att lära känna tjänsten.
BÖRJA ANVÄNDA MPASSID
Här hittar du information och anvisningarna om anslutning till MPASSid:s förtroendenätverk. Oavsett om du är tjänsteleverantör eller undervisnings- och utbildningsanordnare, här kommer du igång!

På den här sidan hittar du också avtalsmallarna för våra avtalspaket.
TEKNISK DOKUMENTATION
MPASSid:s datamodell och de tekniska anvisningarna för integration, ibruktagande och administration av MPASSid finns sammanställda i eDuuni Wiki.

Kontaktinformation

Har du ytterligare frågor? Vi svarar gärna! Du når vår stödtjänst på adressen mpass [at] oph.fi.