Undervisningen kan genomföras som omfattande undervisning på två språk, som kan indelas i tidigt fullständigt språkbad i de inhemska språken och annan omfattande undervisning på två språk. Den kan också ges som mindre omfattande undervisning på två språk, som här går under benämningen språkberikad undervisning.
Artiklar om undervisning på två språk

Småbarnspedagogikens syn på undervisning på två språk
Barnets naturliga nyfikenhet för främmande språk och kulturer ger en utmärkt utgångspunkt för att lära sig ett språk. Språken utforskas på ett aktivt sätt med hjälp av lek, sång, ramsor, roller, motion och spel. Outi Verkama behandlar småbarnspedagogik på två språk i sin artikel.

Stödjande av två- och flerspråkighet i språkundervisningen
Att lära sig språk handlar inte endast om att lära sig strukturer och ordförråd, utan framför allt om att möta och förstå kultur, tankesätt, seder och skillnader. I sin artikel framställer Eva-Lisa Hasan hur man genom den språkliga undervisningen kan stöda tvåspråkigheten och flerspråkighetens utveckling.

De tvåspråkiga lärarnas många knep
I Miika Katajamäkis artikel bekantar vi oss med hur hänsyn tas till nivåskillnaderna i elevernas utgångspunkt och språkinlärning i tvåspråkig undervisning med finska som undervisningsspråk och engelska som målspråk.

FIS-STEPS – lärdomar och kommande utmaningar i den tvspråkiga undervisningen
Miika Katajamäki öppnar i sin artikel FIS-STEPS-projektets (Finnish International Schools – Sharing Tools for Public Schools) lärdomar och kommande utmaningar i den tvåspråkiga undervisningen.

Undervisning på två språk
I undervisningen på två språk studeras olika läroämnens innehåll på ett annat språk än skolans undervisningsspråk.
Se även

Utveckling av språkundervisningen
Målet med spetsprojektet för tidigareläggning av språkundervisningen har varit att öka, utveckla och bredda språkinlärningen inom småbarnspedagogiken, förskoleundervisningen och den grundläggande utbildningen.