Konsumtions- och ekonomikunskap i hemmen
Konsumtion är starkt närvarande i vardagen, exempelvis i inköp, boende och transporter. Detta material, som producerats i samarbete med Konkurrens- och konsumentverket, stöder stärkandet av hushållens konsument- och ekonomikunskap. Materialet är ett stödmaterial för konsumentfostran för det lokala läroplansarbetet, och innehåller idéer och utkast för ämnesövergripande undervisning. Det kan också tillämpas i andra ämnen än huslig ekonomi.
Hållbar framtid – virtuell guide för lärare, fostrare och andra yrkespersoner inom fostran och undervisning
Utbildningsstyrelsens webbhandbok om hållbar utveckling ger information och stöd gällande olika dimensioner av hållbarhet och hur man uppnår dem, från småbarnspedagogiken till andra stadiet och det fria bildningsarbetet.
Utöver innehåll som berättar om hållbar utveckling innehåller handboken råd, material och fallexempel som du kan använda i ditt fostrans- och undervisningsarbete. Perspektiven kan också användas som grund för diskussioner om värderingarna i den egna arbets- eller studiegemenskapen och annan konstruktiv dialog samt för att väcka tankar.
CORE-projektet – Samarbetslösningar på problemen i splittrade samhällen
gymnasiet
CORE-projektet (Samarbetslösningar på problem i splittrade samhällen – en vändning mot samarbete i beslutsfattandet om miljön ) undersöker och utvecklar samarbetet mellan den offentliga makten, medborgarna och företagen i planeringen och beslutsfattandet i miljöfrågor. På CORE-projektets webbplats finns information som kan användas i undervisningen om förhållandet mellan hållbar utveckling och administration som bygger på samarbete, och projektet har tagit fram avgiftsfria ekonomikurser som finns på nätet och som kan användas särskilt i gymnasieutbildningen. Målet är att göra undervisningen i ekonomikunskap mer lösningsorienterad och enklare att ta till sig.
CORE är ett GSE-projekt som finansieras av Rådet för strategisk forskning (RSF), som verkar i anslutning till Finlands Akademi.