Hoppa till huvudinnehåll

Hälsokunskap i gymnasiet


Hälsokunskap är ett läroämne som har som mål att främja kunskap som stödjer hälsa, välbefinnande och trygghet. I undervisingen betraktas hälsa, sjukdom, hälsofrämjande, förebyggandet av sjukdomar samt vård från många olika synvinklar. Målet för undervisningen är att eleverna ska kunna kunna främja sin egen och omgivningens hälsa och trygghet.

Stöd för undervisning och lärande

GLP 2019 -stödmaterial för läroämnet hälsokunskap

GLP 2019 -stödmaterial för läroämnet hälsokunskap

GLP-stödmaterialet för läroämnet hälsokunskap öppnar upp betydelsen av hälsokompetens i gymnasieutbildningen och den mångsidiga kompetensens delområden i läroämnet hälsokunskap. Stömaterialet beskriver också de olika målen för läroämnet med hjälp av exempel.

Material för hälsokunskap

Material för hälsokunskap

På den här sidan har vi samlat olika material och annat stöd som du kan använda inom undervisningen i hälsokunskap. Materialen är speciellt nyttiga när man behandlar funktions- och arbetsförmåga samt arbetssäkerhet. Materialen lämpar sig för undervisning i gymnasiet och grundutbildningen. (Material finns tills vidare endast på finska.)

Mobbning i skolan

Mobbning i skolan

Att ta itu med skolmobbning kräver både förebyggande åtgärder och systematisk ingripande. Den här artikeln innehåller information om mobbning och hur man löser problemen. (Material finns tills vidare endast på finska.)