Hoppa till huvudinnehåll

EDUFI-praktik för högskolestuderande och nyutexaminerade


Om du studerar vid en högskola eller nyligen har fått din examen, kan du ansöka om praktik utomlands genom Utbildningsstyrelsen. EDUFI-praktiken stöder dina studier och utökar dina yrkeskunskaper. Du får också ett stipendium för praktikperioden av oss. Det är ansökningstid två gånger per år.

Nästa ansökningsomgång ordnas 14. - 28.9.2021. Vid behov ordnas extra ansökningsomgång till enstaka platser. Den börjar torsdagen den 7.10.2021. Närmare information om ansöksomgången uppdateras på sidan Information om EDUFI-praktiken.

Du kan läsa om coronavirusets inverkan på EDUFI-praktikprogrammen på de programspecifika webbsidorna. Staternas egna bestämmelser och arbetsgivarnas situationer kan till exempel leda till förändringar i tidpunkten för praktikperioden. Följ denna och de programspecifika sidorna för uppdateringar. 

Om du undrar över hur coronavirusepidemin påverkar EDUFI-praktiken, kan du kontakta oss direkt per e-post edufi-harjoittelu(at)oph.fi. Vi ber om tålamod om vi inte genast kan svara på ditt meddelande.

På Utbildningsstyrelsens webbsidor finns anvisningar och information om coronavirusepidemins inverkan på undervisningsväsendet och Utbildningsstyrelsens verksamhet. Läs mer: https://www.oph.fi/sv/utbildning-och-examina/undervisningsvasendet-och-…