Hoppa till huvudinnehåll

EDUFI-praktik för högskolestuderande och nyutexaminerade


Om du studerar vid en högskola eller nyligen har fått din examen, kan du ansöka om praktik utomlands genom Utbildningsstyrelsen. EDUFI-praktiken stöder dina studier och utökar dina yrkeskunskaper. Du får också ett stipendium för praktikperioden av oss. Det är ansökningstid två gånger per år.

Vårens ansökningsomgång böjar tisdagen 15.2.2022 kl 14 och slutar tisdagen 1.3.2022 kl 16.15. Närmare information om ansöksomgången uppdateras på sidan Information om EDUFI-praktiken.

Du kan läsa om coronavirusets inverkan på EDUFI-praktikprogrammen på de programspecifika webbsidorna. Staternas egna bestämmelser och arbetsgivarnas situationer kan till exempel leda till förändringar i tidpunkten för praktikperioden. Följ denna och de programspecifika sidorna för uppdateringar. 

Om du undrar över hur coronavirusepidemin påverkar EDUFI-praktiken, kan du kontakta oss direkt per e-post edufi-harjoittelu(at)oph.fi. Vi ber om tålamod om vi inte genast kan svara på ditt meddelande.

På Utbildningsstyrelsens webbsidor finns anvisningar och information om coronavirusepidemins inverkan på undervisningsväsendet och Utbildningsstyrelsens verksamhet. Läs mer: https://www.oph.fi/sv/utbildning-och-examina/undervisningsvasendet-och-…