Hoppa till huvudinnehåll

EDUFI-praktik för högskolestuderande och nyutexaminerade


Om du studerar vid en högskola eller nyligen har fått din examen, kan du ansöka om praktik utomlands genom Utbildningsstyrelsen. EDUFI-praktiken stöder dina studier och utökar dina yrkeskunskaper. Du får också ett stipendium för praktikperioden av oss. Det är ansökningstid två gånger per år.

EDUFI-praktik ger högskolestuderande och nyutexaminerade möjlighet att skaffa internationell arbetserfarenhet. Det finns många intressanta praktikplatser runt om i världen dit studerande inom olika utbildningsområden kan söka.

Vi ordnar årligen två ansökningsomgångar, varav den första börjar i februari och den andra i september. Höstens lediga praktikplatser läggs upp på sidan ”Arbetsgivare och lediga praktikplatser” som finns längst ner på denna sida.

Ansökningsomgången för våren 2024 börjar den 27.2. och slutar den 12.3. kl. 16.15. Ansökningsformuläret publiceras samtidigt som ansökningsomgången börjar.

 

Vi meddelar alla sökande om förhandsurvalen i april. Arbetsgivaren gör det slutliga valet av praktikant och meddelar om beslutet direkt till den valda.

Den som valts till praktiken får ett stipendium av Utbildningsstyrelsen vars storlek varierar beroende på mållandet.