Hoppa till huvudinnehåll

EDUFI-praktik för högskolestuderande och nyutexaminerade


Om du studerar vid en högskola eller nyligen har fått din examen, kan du ansöka om praktik utomlands genom Utbildningsstyrelsen. EDUFI-praktiken stöder dina studier och utökar dina yrkeskunskaper. Du får också ett stipendium för praktikperioden av oss. Det är ansökningstid två gånger per år.

EDUFI-teamet uppföljer ständigt coronavirussituationen och dess utveckling. Staternas egna bestämmelser, transportbolagens förfaranden och arbetsgivarnas situationer kan till exempel leda till förändringar i tidpunkten för praktikperioden. Även urvalen av praktikanter kan fördröjas på grund av dessa orsaker. 

Du kan läsa om coronavirusets inverkan på EDUFI-praktikprogrammen på de programspecifika webbsidorna. Följ denna och de programspecifika sidorna för uppdateringar. 

Om du undrar över hur coronavirusepidemin påverkar EDUFI-praktiken, kan du kontakta oss direkt per e-post kv-hakulomake(at)oph.fi. Vi ber om tålamod om vi inte genast kan svara på ditt meddelande. Med anledning av undantagsförhållanden dröjer svaren för tillfället. 

På Utbildningsstyrelsens webbsidor finns anvisningar och information om coronavirusepidemins inverkan på undervisningsväsendet och Utbildningsstyrelsens verksamhet. Läs mer: https://www.oph.fi/sv/utbildning-och-examina/undervisningsvasendet-och-…