Tietoa sivustosta Oph.fi

Opetushallituksen verkkopalvelu tuotetaan suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Suomen- ja ruotsinkieliset sivustot ovat englanninkielisiä laajemmat.

Sivuston toiminnot

Sivunäkymän yläosan kieliversiolinkkien (På svenska, In English) kautta pääsee suoraan sivun eri kieliversioihin. Jos yksittäisestä sivusta on vain suomenkielinen versio, linkit vievät ruotsin- tai englanninkielisen version etusivulle. Sivunäkymän yläosassa on lisäksi linkki verkkopalvelun tekstiversioon sekä suurennus/pienennys-toiminto.

Haku
Oikeassa yläkulmassa oleva Hae-toiminto tuottaa tulokseksi vain Oph.fi-verkkopalvelun sisältösivuja ja uutisia. Tarkennettu haku -toiminnossa haun voi kohdistaa myös liitetiedostoihin sekä Edu.fi-palveluun tai hakea sisältöjä julkaisuajankohdan tai kielen mukaan.

Palaute
Palautelomakkeen kautta annettu palaute ohjautuu Opetushallituksen viestintään. Virallisia toimenpiteitä vaativia asioita ei kuitenkaan voi laittaa vireille tällä palautelomakkeella, vaan virallinen posti on lähetettävä Opetushallituksen kirjaamoon .

Sivukartta
Sivunäkymän alareunassa on linkki sivukarttaan, jossa verkkopalvelun koko sisältö näkyy sivurakennepuuna. Sivun nimeä napsauttamalla pääsee suoraan kyseiselle sisältösivulle.

RSS-palvelu
Opetushallituksen uutisia voi seurata myös RSS-palveluna. Tutustu RSS-palvelun eri vaihtoehtoihin sivulla RSS-syötteet.

Opetushallituksen uutiskirjeet
Opetushallituksen uutiskirjeet tarjoavat ajankohtaista tietoa koulutuksesta ja kansainvälistymisestä. Voit liittyä haluamallesi postituslistalle uutiskirjeiden tilaussivulla.

Oikeudellinen varauma

Verkkopalvelun sisältö pyritään pitämään ajantasaisena. Opetushallitus ei kuitenkaan vastaa sisällön mahdollisten virheiden aiheuttamista välittömistä tai välillisistä kustannuksista tai vahingoista. Opetushallitus ei myöskään ole vastuussa sellaisesta haitasta, joka johtuu teknisistä häiriöistä.
Opetushallitus ei ole vastuussa niistä muiden tuottamista verkkoaineistoista, joihin viraston sivuilta on linkki.

Henkilötietojen käsittely

Opetushallitus noudattaa tietosuojalainsäädäntöä ja käsittelee henkilötietoja hyvän tiedonhallinta- ja tietojenkäsittelytavan mukaisesti. Pääasiallisesti henkilötiedot kerätään käyttäjältä itseltään rekisteröitymisen, tilauksen, palautteenannon tai koulutukseen ilmoittautumisen yhteydessä. Tutustu tarkemmin tietosuojakäytäntöömme

Rekisteriseloste

Verkkopalvelun käytöstä kerätään tilastollista tietoa muun muassa kävijämääristä, suosituimmista sivuista sekä palvelun sisääntulo- ja poistumissivuista. Tietoja hyödynnetään verkkopalvelun kehittämisessä.

Tekijänoikeudet ja verkkopalveluun linkittäminen

Opetushallituksella on kaikki oikeudet sivustolla julkaistavaan aineistoon, ellei toisin ole mainittu.

Verkkopalvelun sivuihin voi vapaasti linkittää ja tekstiä voi lainata, mutta lähde on ehdottomasti mainittava. Muusta aineiston käytöstä on erikseen sovittava Opetushallituksen verkkoviestinnän asiantuntijoiden kanssa.

Sivuston ylläpito

Palvelua ylläpitävät ja siitä vastaavat Opetushallituksessa viestintäyksikön verkkoviestinnän asiantuntijat.