Ammatillisen koulutuksen reformin toimeenpanon tuki

Opetushallitus tukee koulutuksen järjestäjiä ammatillisen koulutuksen reformin toimeenpanossa. Näiltä sivuilta löydät tietoa ja tukimateriaalia. Sivuja täydennetään syksyn 2017 aikana. Osallistu keskusteluun myös sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #reformintuki

Ajankohtaista

Infotilaisuus ammatillisen koulutuksen koulutusviennistä 10.1.2018

Tervetuloa kuulemaan, miten ammatilliset koulutusvientikokeilut ovat edenneet ja miten tutkintovienti jatkossa toimii. Tilaisuutta voi seurata joko paikan päällä tai verkon kautta. Ilmoittaudu mukaan 3.1.2018 – myös siinä tapauksessa, että osallistut etänä.

Valtionavustukset ammatillisen koulutuksen reformilähettilästoimintaan

Opetus- ja kulttuuriministeriö on suunnannut valtion talousarvioon sisältyvistä määrärahoista 110 000 euroa myönnettäväksi valtionavustuksena reformilähettilästoimintaan.

Työvoiman kysyntä lisääntyy – vientialoilla vaikeuksia saada tarvittavaa osaamista

Talouden ja työllisyyden nousujohteisen kehityksen ennakoidaan jatkuvan edelleen koko maassa. Osaamisen kysyntä on kasvanut monilla aloilla ja jopa osaajapulaa on havaittavissa erityisesti vientialoilla. Näin todetaan ELY-keskusten ja keskeisten aluekehittäjien näkemyksiin perustuvassa tuoreessa katsauksessa, jossa tarkastellaan lyhyen aikavälin osaamistarpeita.

Tutkinnon perusteita lausunnolla

Kuljetusalan ammattitutkinnon perusteet lausunnolla 30.10.2017 asti. Lausuntopyynnöt löytyvät kohdasta Uudistuvat tutkintojen perusteet

Ammatillisen koulutuksen reformi – tehdään se yhdessä!

”Yhdessä”! Suomen satavuotisjuhlien tunnuslause kiteytti hyvin tunnelmat myös ”Ammatillisen koulutuksen reformi – kohti uusia toimintatapoja” -seminaarissa Helsingissä. Opetus-ja kulttuuriministeriön, Opetushallituksen ja Helsingin aluehallintoviraston yhdessä järjestämä tilaisuus pidettiin keskiviikkona 4.10. ammattikorkeakoulu Arcadassa. Seminaari oli osa kiertuetta, joka tarjoaa tukea ja evästystä reformin toteutuksessa.

Työelämätoimikuntien jäsenhaku käynnistyy

Työelämätoimikuntien jäseneksi voi hakea verkkolomakkeella 15.11.2017 mennessä.

Amiskiertue käynnistyy – ilmoittaudu mukaan!

Opetus- ja kulttuuriministeriö, Opetushallitus ja aluehallintovirastot järjestävät ammatillisen koulutuksen kiertueen, jossa keskustellaan mm. henkilökohtaistamisesta, ohjauksesta, opiskelijavalinnoista, tutkintojen perusteista, koulutuksen laadusta sekä työssä oppimisesta uudessa ammatillisessa koulutuksessa.

Opetushallitus tukee ammatillisen koulutuksen reformin toimeenpanoa

Eduskunta hyväksyi kesäkuun lopussa uuden ammatillisen koulutuksen lainsäädännön. Opetushallitus on ollut tiiviisti mukana uudistuksen valmistelussa. Virastolla on keskeinen rooli myös reformin toimeenpanossa.

Reformissa rikotaan rajoja ammatillisen koulutuksen tulevaisuuden hyväksi

– Ammatillisen koulutuksen reformin yksi tarkoitus on rikkoa rajoja nuorten ja aikuisten koulutuksen välillä, linjasi Opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen torstain paneelikeskustelussa, joka oli osa Taitaja 2017 -kisojen seminaariohjelmaa.

© Opetushallitus, Hakaniemenranta 6, PL 380, 00531 Helsinki, puhelin 029 533 1000, faksi 029 533 1035 etunimi.sukunimi@oph.fi | Tulosta
13.12.2017