Skip to main content
Vasuista vauhtia varhaiskasvatukseen

Vasuista vauhtia varhaiskasvatukseen -teemaviikko 

Vasuista vauhtia -tapahtumaa vietetään tänäkin syksynä kokonaisen teemaviikon verran 4.9. 8.9.2023. Viikon teemana on "Kielten rikas maailma oppimispolun perustana". Vasuista vauhtia teemaviikko huipentuu paikalliseen tapahtumapäivään perjantaina 8.9.

Teemaviikon avulla haluamme kannustaa varhaiskasvatuksen toimijoita jatkuvaan ja suunnitelmalliseen varhaiskasvatustyöhön sekä tuomaan esiin sitä kaikkea hyvää, mitä varhaiskasvatuksessa tapahtuu. Lisäksi tarkoituksena on jakaa paikallisesti kerättyjä ideoita ja ajatuksia toimintaan sekä jatkaa varhaiskasvatuksen kehittämistä yhdessä.

Järjestämme myös Maailman suurimman varhaiskasvatuksen vanhempainillan keskiviikkona 6.9. Vanhempainillan tallenne on katsottavissa kahden viikon ajan tapahtuman jälkeen.

Jaetaan tunnelmia somessa #Vasuistavauhtia

Vasuista vauhtia -teemaviikko huipentuu paikalliseen tapahtumapäivään perjantaina 8.9. Päivä antaa hyvän mahdollisuuden kertoa ja keskustella huoltajien, kuntalaisten ja päättäjien kanssa, miten paikallisten vasujen mukaisesti työskennellään, ja miten toimintaa kehitetään yhdessä lasten kanssa.  

Kannustamme tänä vuonna varhaiskasvatuksen johtoa kutsumaan erityisesti kuntapäättäjiä mukaan perjantain 8.9. paikallisiin Vasuista vauhtia -tapahtumiin.

Tervetuloa mukaan!

Lisätietoa haasteesta kuntapäättäjille

Olkaa yhteydessä ja kutsukaa rohkeasti paikallisia päättäjiänne tutustumaan päiväkoteihin ja perhepäivähoitoon, kaikkeen siihen merkitykselliseen työhön jota te teette omissa yksiköissänne. Voitte esitellä omaa toimintaanne ja keskustella niistä moninaisista tavoista, joilla eri ikäisten lasten kielen kehitystä ja opetuskielen oppimista tuette. Näin luodaan paikallisesti vahvaa pohjaa lapsen oppimisenpolulle ja ymmärrystä siitä, mitä kaikkea sen rakentumiseen tarvitaan.

Pohtikaa millaista paikallista yhteistyötä jo tehdään esimerkiksi kirjastojen ja kulttuuritoimijoiden kanssa, miten tällä yhteistyöllä voidaan edistää lasten kielen kehitystä ja perheiden lukuharrastusta. 

Olethan tutustunut Kielten rikas maailma tukimateriaaliin