Hyppää pääsisältöön
Vasuista vauhtia varhaiskasvatukseen

Vasuista vauhtia varhaiskasvatukseen -teemaviikko

Vasuista vauhtia -tapahtumaa vietetään jälleen tänä syksynä, mutta tällä kertaa kokonaisen teemaviikon verran 31.8.–4.9.2020. Teemana on ”Jokaisen lapsen oikeus laadukkaaseen varhaiskasvatukseen!” Viikko huipentuu paikalliseen tapahtumapäivään perjantaina 4.9.

Tapahtuman avulla haluamme kannustaa varhaiskasvatuksen toimijoita jatkuvaan ja suunnitelmalliseen varhaiskasvatustyöhön. Lisäksi tarkoituksena on jakaa paikallisesti kerättyjä ideoita ja ajatuksia toimintaan sekä jatkaa varhaiskasvatuksen kehittämistä yhdessä.

Jaetaan tunnelmia somessa #vasuistavauhtia

Tehkää teemapäivästä omannäköisenne yhdessä lasten kanssa! Voitte esimerkiksi esitellä esitellä huoltajille, kuntalaisille ja kaikille varhaiskasvatuksesta kiinnostuneille, miten paikalliset varhaiskasvatussuunnitelmat sekä päiväkodin ja perhepäivähoidon oma toiminta ovat vaikuttaneet varhaiskasvatuksen kehittämiseen.

Tervetuloa mukaan!

Materiaalit

Materiaalit

Pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen avaa Vasuista vauhtia -teemaviikon terveisillä varhaiskasvatuksen henkilöstölle.

Pääjohtaja Olli-Pekan Heinosen tervehdys varhaiskasvatuksen henkilöstölle Vasuista vauhtia -viikolla.

 

Lapsen tuki – Lapsella on oikeus hoitoon, huolenpitoon ja tukeen varhaiskasvatuksessa. Riittävän aikaisella ja oikein kohdennetulla tuella voidaan edistää lapsen kehitystä, oppimista ja hyvinvointia. Videolla teemaa avaa varhaiskasvatuksen erityisopettaja Kati Kaplin-Sainio.

Varhaiskasvatuksen erityisopettaja Kati Kaplin-Sainio kertoo videolla lapsen oppimisen ja kehityksen tuesta.

Hyvinvointi – Lapsella on oikeus kuulua ryhmään ja saada kavereita todetaan varhaiskasvatussuunnitelman perusteissa (2018). Tällä videolla lapsen hyvinvointiin liittyviä teemoja avaa opetusneuvos Niina Junttila. Mielipiteensä videolla esittävät myös Elsi ja Sebastian.

Opetusneuvos Niina Junttila johdattelee lapsen hyvinvoinnin teemaan.

 Lapsen oikeus kuulua ryhmään ja saada kavereita.  Mia Heikkilä ja Siv Lundström keskustelevat teemasta. Video on ruotsinkielinen.

Mia Heikkilä ja Siv Lundström keskustelevat hyvinvoinnin teemasta

Taidekasvatus – Lapsen on oikeus ilmaista itseään monin eri muodoin. Taidekasvatukseen ja ilmaisun moniin muotoihin liittyy musiikillisen, kuvallisen, käsityöllisen, suullisen ja kehollisen alueen tavoitteet ja sisällöt. Professori Inkeri Ruokonen ja päiväkodin johtaja Anne Toivonen lähestyvät taidekasvatusta kolmesta eri lähtökohdasta; 1. Taiteesta oppiminen 2. taiteessa oppiminen ja 3. taiteen avulla oppiminen.

Professori Inkeri Ruokonen ja päiväkodin johtaja Anne Toivonen keskustelevat taidekasvatuksesta.

Katso myös Varhaiskasvatuksen opettajien liiton julkaisu: Nyt on ilmaisun aika (pdf)

Julisteita