Hyväksymispäätöksen saamisen jälkeen organisaationne solmii 15 kk avustussopimuksen Suomen kansallisen Erasmus+ -toimiston (Opetushallitus) kanssa. Hankesopimuksessa on esitetty, mitä sääntöjä ja velvoitteita teidän on edunsaajaorganisaationa noudatettava. Liitteissä on sääntöjä ja lomakkeet, joita hankkeen tulee käyttää liikkuvuuksissa. Euromääräinen tuki määräytyy yksikkökuluilla kohdentuen liikkuvuuksien matka-, oleskelu- ja organisointikuluihin. Yksikkökulujen euromäärät löydät liitteestä IV Sovellettavat korvausmäärät.
Onnistu yleissivistävän koulutuksen Erasmus+ KA121-SCH akkreditoidun liikkuvuushankkeen hallinnoinnissa ohjeiden ja tärkeimpien lomakkeiden avulla!
Hankesopimus ja sen liitteet
Raportointi- ja hallinnointiväline
Erasmus+ -ohjelman raportointi- ja hallinnointiväline on komission ylläpitämä Erasmus+ Beneficiary Module (BM). Järjestämme järjestelmän käyttökoulutusta webinaareina.
Merkitset jokaisen liikkuvuusjakson Erasmus+ Beneficiary Module -alustalle, ja teet siellä myös hankkeen loppuraportin. BM ja sen käytön ohjeet ovat saatavilla vain englanniksi.
Kun avaat Beneficiary Module -linkin, siirryt Erasmus+ -ohjelman Single entry point -sivulle. Sivu toimii osin kirjautumatta mutta BM -osioon kirjaudut EU Login -tunnuksellasi. Käytä sitä EU Login -tunnukseen yhdistettyä yhteyshenkilön sähköpostiosoitetta joka oli hakemuksessanne. Beneficiary Module löytyy Single entry point -sivun vasemmanpuoleisesta valikosta Projects.
Voit siis Single entry point -sivulla tehdä useita eri asioita esim. katsoa hakulomakettanne, tehdä uusia hakemuksia, muokata OID-koodianne, etsiä kumppaneiden OID-koodeja ja siirtyä Beneficiary Module -alustalle.
Osallistujaraportti
Loppuraportti
Muutoksista ilmoittaminen
Hankkeeseen sisältyviin liikkuvuuksiin saattaa hankekauden aikana tulla muutoksia. Osa muutoksista pitää ilmoittaa Opetushallitukseen alla olevalla lomakkeella. Kaikkia muutoksia ei tarvitse ilmoittaa.
Sallitut muutokset
Hankkeessa on sallittua tehdä joitakin muutoksia hankesopimuksenne ja hakemuksenne puitteissa. Hankesopimuksesta voit lukea, millaiset muutokset ovat sallittuja. Tähän kappaleeseen on nostettu muutamia yleisimpiä muutoksia. Kerromme, miten niiden kanssa menetellään. Muista, että kyseessä on organisaationne hanke, eli liikkuvuuksien osallistujat voivat vaihtua hakemuksessa ilmoitetusta. Myös liikkuvuuksien kohteet ja liikkuvuusmuodot voivat muuttua. Tärkeintä henkilömuutosten ja liikkuvuusmuotomuutosten yhteydessä on muistaa akkreditointihakemuksessa ilmoittamanne Erasmus+ -suunnitelman tavoitteet ja niiden saavuttaminen.
Varojen siirtäminen kululuokkien välillä
Akkreditoitujen hankkeiden avustusta ei ole ole jaettu kululuokkiin. Ainoastaan osallisuustuki osallistujalle on omassa kululuokassaan.
- Osallisuustuki osallistujille: Vain muutospyyntöllä voi siirtää osallisuustukea toiseen kululuokkaan.
Ylivoimainen este - Force Majeure
Jos liikkuvuusjakso peruuntuu tai keskeytyy ylivoimaisen esteen takia, tarkista aina tapauskohtaisesti ja mahdollisimman pian tapahtuman jälkeen Opetushallitukselta täyttyvätkö kriteerit. Ylivoimainen este on odottamaton tapahtuma, johon sopimusosapuolet eivät ole voineet vaikuttaa ja joka ei johdu sopimusosapuolten laiminlyönnistä. Lue ohjeemme ja ilmoita tapaus sähköisellä Force Majeure -lomakkeella.
Lomakkeella ilmoitettavat muutokset
Jos organisaationne yhteystiedot, laillinen edustaja tai hankkeen yhteyshenkilön muuttuu, kerrot sen Opetushallitukselle yhteyshenkilön allekirjoittamalla lomakkeella. Jos haet suurempia hankesopimuksen muutoksia, jotka edellyttävät Opetushallituksen hyväksyntää, käytössänne on laillisen edustajan allekirjoittama lomake. Molemmat verkkolomakkeet allekirjoitetaan sähköisesti.
Muissa sopimusmuutoksissa saat tarkemmat ohjeet Opetushallitukselta erasmus.yleissivistava(at)oph.fi. Muita muutoksia ovat esimerkiksi:
- organisaatioiden yhdistyminen
- organisaation virallisen nimen muutos
- pankkitietojen muutos
Tietosuoja ja turvallisuus
Annamme hankkeille opastusta, miten liikkuvuuksiin osallistuvien henkilöiden tietosuoja tulee huomioida hankkeessa. Seuraamme myös tietosuoja-asioiden toteuttamista.
Osallistujien tulee olla tietoisia henkilötietojensa käsittelystä ennen niiden merkitsemistä raportointi- ja hallinnointivälineeseen. Huomioi myös, että loppuraportissa on tietosuojaan liittyviä kysymyksiä. Huomioi erityisesti hallinnointi- ja raportointityökalun ulkopuolella olevien asiakirjojen käsittelyn turvallisuus ja luottamuksellisuus sekä tietojen säilyttäminen. Uudella raportointi- ja hallinnointivälineellä tulee olemaan oma tietoturvaseloste, joka linkitetään tälle sivulle sen ilmestyttyä.
Organisaationne omalla vastuulla on varmistaa, että vakuutusturva kattaa liikkuvuustoimintoihin osallistuvat osallistujat.
Ennen alaikäisten osallistumista hankkeeseen on varmistettava alaikäisten suojelua ja turvallisuutta koskevien sovellettavien säännösten noudattaminen kaikilta osin siten kuin lähettävän ja vastaanottavan maan sovellettavassa lainsäädännössä määritellään; mukaan luettuna muun muassa seuraavat: vanhempien tai huoltajan suostumus, vakuutusjärjestelyt ja ikärajat.
- Tietosuoja Erasmus+ -ohjelmassa
- Lue lisää: Opetushallituksen tietosuojaopas
- Lue lisää: EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) lyhyt opas kouluille ja opettajille
- Koronaohjeet käynnissä oleville hankkeille
- Tutustu Ulkoministeriön matkustustiedotteisiin
- Siirry sairaanhoito kansainvälisissä tilanteissa -sivulle
- Lue eurooppalaisesta sairaanhoitokortista Kelan sivuilta
Liikkuvuuksista
Kerro laajasti henkilöstölle, oppilaille ja opiskelijoille kuinka liikkuvuuteen haetaan, millaisia hakudokumentteja tarvitaan ja kuinka valinta tapahtuu. Liikkuvuuksiin osallistuvat henkilöt valitaan reilusti, läpinäkyvästi ja dokumentoidusti. Mahdollisuus tulee antaa kaikille tukeen kelpoisille. Määritelkää omat valintakriteerinne. Valintakriteerinä voi olla motivaatio, selvät liikkuvuuden tavoitteet, suostumus kokemuksen jakamiseen ja erityisesti vastaavuus Erasmus+ suunnitelmassa ilmoitettuihin tarpeisiin. Suosittelemme valintojen tekemisessä valintatoimikunnan käyttöä. Tee valinnoista muistio.
Olette jo hakulomakkeessa merkinneet, mihin liikkuvuusmuotoihin osallistutte. Alla esitellään eri liikkuvuusmuodot lyhyesti. Samassa hakemuksessa haetaan usein useampaa liikkuvuusmuotoa. Muutoksia voi tarpeen mukaan tehdä, kunhan noudatetaan hakemuksen tavoitteita.
Liikkuvuusmuodot
Oppilasryhmien liikkuvuus: Ryhmä lähettävän koulun oppilaita voi opiskella tietyn ajan
vertaistensa kanssa toisessa maassa. Oppilaiden mukana on oltava lähettävän koulun opettajia tai muita valtuutettuja henkilöitä koko toiminnon ajan.
Lyhytkestoinen oppimiseen liittyvä oppilasliikkuvuus: Oppilaat voivat viettää opiskelujakson ulkomailla kumppanikoulussa tai suorittaa harjoittelun muussa sopivassa organisaatiossa ulkomailla. Jokaiselle osallistujalle on laadittava yksilöllinen opinto-ohjelma. Osallistujille, joilla on muita vähemmän mahdollisuuksia, voidaan perustelluista syistä järjestää vähintään kaksi päivää kestäviä liikkuvuustoimintoja.
Pitkäkestoinen oppimiseen liittyvä oppilasliikkuvuus: Oppilaat voivat viettää opiskelujakson ulkomailla kumppanikoulussa tai suorittaa harjoittelun muussa sopivassa organisaatiossa ulkomailla. Jokaiselle osallistujalle on laadittava yksilöllinen opinto-ohjelma. Kaikille osallistujille järjestetään pakollinen lähtövalmennus.
Job-shadowing -jakso: Työhön tutustuminen koulussa, päiväkodissa tai muussa sopivassa yleissivistävän koulutuksen alalla toimivassa organisaatiossa.
Opettaminen ulkomailla: Opettaminen koulussa tai päiväkodissa.
Kurssille osallistuminen: Kurssi tai koulutustapahtuma, joita löytyy School Education Gateway -portaalista ja vapaavalintaisista lähteistä.
Kutsutut asiantuntijat: Voit kutsua kouluttajia, opettajia tai asiantuntijoita kehittämään opetusta ja oppimista. He voivat esimerkiksi kouluttaa henkilökuntaa, esitellä uusia opetusmenetelmiä tai auttaa siirtämään hyviä käytäntöjä.
Opettajaopiskelijaharjoittelijoiden vastaanottaminen: Vastaanottava organisaatio saa pienen tuen toiminnan aloittamiseen. Harjoittelijan matka- ja oleskelutuen maksaa opiskelijan kotiorganisaatio.
Henkilöstö | Oppilaat, Opiskelijat | |
Liikkuvuus-muodot |
|
|
Osallistujat | Opettajat, koulun johto, muu henkilöstö | Organisaatiossa kirjoilla olevat oppilaat |
Muu toiminta |
|
Valmistelevat vierailut |
Perusopetuksen ja toisen asteen koulutuksen maksuttomuus
Koulutuksen järjestäjän on mahdollista periä kohtuullisia maksuja opintoja täydentävästä vapaaehtoisesta toiminnasta, kuten opintoretkistä, vierailuista tai tapahtumista. Maksullinen toiminta ei saa olla ainoa mahdollisuus kyseisen kurssin, opintojakson tai tutkinnon osan suorittamiseen, vaan koulutuksen järjestäjän tulee tarjota aina myös maksuton vaihtoehto.
Mistä löydät liikkuvuuskohteet?
Oppilas- ja opiskelijaliikkuvuuden kohdekoulun etsiminen
Voit etsiä hankkeenne tavoitteisiin sopivia kohdekouluja eri väylien kautta. Yleisinä ehtoina kohdepaikan kelpoisuudelle:
- kohdemaa on Erasmus+ -ohjelmaan osallistuva maa
- ryhmäliikkuvuus, lyhyt- tai pitkäkestoinen liikkuvuus on hakemuksenne tavoitteiden mukainen
Kohteena voi olla aiempi tai aivan uusi hankekumppanikoulu. Jos kohteena on täysin uusi koulu, voi hankehakemuksessa hakea tukea valmistelevaan vierailuun. Kohdekoulua voi etsiä esimerkiksi eTwinning-verkkotyökalulla. Kannattaa myös kysellä henkilökunnalta, naapurikoulusta tai -kunnasta mahdollisia sopivia kontakteja.
Voitte hyödyntää myös toisessa Erasmus+ -ohjelmaan kuuluvassa maassa akkreditoituja kouluja. Näiden koulujen kansainvälinen toiminta on todennettu laadukkaaksi ja ne ovat tietoisia Erasmus+ -ohjelmasta, joten yhteistyö on helpompaa aloittaa.
Henkilöstöliikkuvuuden kurssin, job shadowing- tai opetuskohteen etsiminen
Voit etsiä hankkeenne tavoitteisiin sopivia kursseja tai job shadowing -kohdekouluja eri väylien kautta. Yleisinä ehtoina kurssin tai job shadowing/opettamisen kohdepaikan kelpoisuudelle on:
- kohdemaa on Erasmus+ -ohjelmaan osallistuva maa
- kurssi, job shadowing tai opetusjakso on hakemuksenne tavoitteiden mukainen
- opettaja ja koulu on tehnyt valinnassa laatu- ja hintavertailua
Etsi eri oppiaineiden kursseja ja koulutuksia esimerkiksi School Education Gateway -verkkofoorumin kurssiluettelosta. Koulutukset on tarkoitettu opettajille ja koulun muulle opetushenkilöstölle. Huomaa, että Euroopan komissio ei takaa ilmoitettujen kurssien laatua. Voit etsiä myös job shadowing -kohdekouluja School Education Gateway -verkkofoorumista tai eTwinning-verkkotyökalulla. Selaa ilmoitettuja kouluja ja päiväkoteja tai ilmoita omasta kiinnostuksestasi vastaanottaa job shadowing -opettaja.
Huomioi, että Euroopan komission eTwinning ja School Education Gateway -alustat uudistuvat merkittävästi ja muodostavat European School Education Platform -alustan. Alusta otetaan käyttöön vaihe vaiheelta. Muutoksiin liittyen on laadittu lista kysymyksiä ja vastauksia.
Huomioi, että isot messut ja konferenssit eivät yleensä sovellu koulutukseksi, koska liikkuvuudesta pitää saada osallistumistodistus. Käytettäviä menetelmiä ei ole rajattu näihin edellä mainittuihin komission tarjoamiin välineisiin, vaan voit löytää sopivan kohteen myös muuta kautta.
- Katso lista Erasmus+ -ohjelmaan osallistuvista maista
- Siirry School Education Gateway kurssiluetteloon
- Kysymyksiä ja vastauksia European School Education Platform -alusta (eng)
- Siirry European School Education Platform -alusta
- Siirry Opetushallituksen eTwinning-sivulle
- Katso kaikki akkreditoidut organisaatiot Euroopan kartalla (valitse MAP)
- Katso kaikki Suomessa akkreditoidut kartalla
- Lue lisää liikkuvuusmuodoista ohjelmaoppaasta
- Siirry välimatkalaskuriin
Opettajaopiskelijaharjoittelijoiden löytäminen
Pitkäkestoinen oppilas- ja opiskelijavaihto
Hanke voi järjestää oppilaille ja opiskelijoille 30–365 päivää kestävän liikkuvuusjakson ulkomaisessa koulussa. Osallistuvien organisaatioiden tehtävänä on suunnitella ja toteuttaa toiminta. Liikkuvuuden laadukkaan valmistelun, toteuttamisen ja seurannan varmistaminen on onnistumisen edellytys. Komissiolta on ilmestynyt opas, joka auttaa kouluja, opettajia, oppilaita, vanhempia ja isäntäperheitä varmistamaan onnistunut oppimiskokemus ja oppilaan hyvinvointi ulkomailla oleskelun aikana. Oppaassa kerrotaan roolit ja vastuut, määräajat ja niiden noudattaminen, annetaan ohjeita sekä tarjotaan tarvittavat mallit ja lomakkeet osallistujille.
Hankkeiden olisi hyvä miettiä omalle organisaatiolle sopivat ajankohdat ("liikkuvuusikkunat"), joiden aikana osallistuminen on kaikille osapuolille sujuvinta. Esimerkiksi lukioilla se voi olla heti syksyn ja kevään ylioppilaskirjoitusten jälkeen.
Kansallisen toimiston eli Opetushallituksen velvollisuutena on järjestää yhden päivän kestävä lähtövalmennus pitkäkestoiseen vaihtoon osallistuvalle opiskelijalle. Sen tarkoituksena ei ole korvata hankkeessa tapahtuvaa omaa lähtövalmennusta, vaan sen avulla annetaan osallistuville lisätukea ja tarjotaan viiteryhmä muista osallistujista. Alustavasti lähtövalmennuksia on ajateltu järjestettävän kolme kertaa vuodessa: syyskuussa, joulukuussa ja huhtikuussa.
Muista osallistumistodistus
Jokaisesta liikkuvuudesta on saatava vastaanottavan organisaation allekirjoittama osallistumistodistus, jotta liikkuvan henkilön yksikkökustannukset voidaan hyväksyä. Oppilaiden ryhmäliikkuvuuksista tarvitaan lisäksi osallistujalista, jossa kaikki osallistujat on nimetty. Ryhmäosallistujalistassa nimetään lähetevän organisaation oppilaat ja tukihenkilöt sekä vastaanottavan orgnisaation oppilaat ja tukihenkilöt. Jos vastaanottavalla organisaatiolla ei ole todistuspohjaa, laadi todistus alla olevien mallien avulla. Halutessasi voit muokata sitä vastaamaan hankkeen tarpeita (logot, kuvaukset liikkuvuuksista ynnä muut tarpeelliset sisällöt)
Europassi-liikkuvuustodistuksen myöntäminen
Suosittelemme, että lähettävä organisaatio myöntää liikkuvalle henkilölle Europassin yhteistyössä vastaanottavan organisaation kanssa. Europassi on henkilökohtainen osaamista kuvaava asiakirjakokonaisuus. Jos käytät Europassia niin, se korvaa vastaanottavan organisaation allekirjoittaman osallistumistodistuksen. Jos käytätä Europassia ryhmäliikkuvuudessa tarvitset myös ryhmäosallistujalistan, jossa on nimetty lähettävän organisaation oppilaat ja tukihenkilöt sekä vastaanottavan organisaation oppilaat ja tukihenkilöt.
Oppaat
EU-komissio on julkaissut Erasmus+ -ohjelmalle useita ohjaavia asiakirjoja.
Osallisuus ja moninaisuus
Osallistuminen halutaan mahdollistaa yhä useammalle yksilölle ja laajemmille kohderyhmille. Siksi uudessa Erasmus+ -ohjelmassa poistetaan esteitä, joita eri kohderyhmät saattavat kansainvälistymisessä kohdata. Komissiota on ilmestynyt uusi asiakirja, jonka tavoitteena on auttaa luomaan kaikille tasapuoliset mahdollisuudet osallistua ohjelmaan. Sen mukaan esteitä voivat olla:
- vammaisuus
- terveysongelmat
- koulutusjärjestelmiin liittyvät esteet
- kulttuurierot
- sosiaaliset esteet
- taloudelliset esteet
- syrjintään liittyvät esteet
- maantieteelliset esteet
Tuki osallisuuden ja moninaisuuden edistämiseen
Hankkeilla on mahdollista saada taloudellista tukea:
- osallisuustuki organisaatioille
- osallisuustuki osallistujille
Tuen voi hakea vuosittaisessa rahoitushaussa, ensimmäisen hankevuoden aikana tai 12 kk muutospyynnön yhteydessä.
- Tutustu osallisuus- ja moninaisuusstrategiaan
- Lue lisää osallisuus ja moninaisuus painopistesivulta
- Tutustu Faktaa Express 1A/2020: Koulutus kuuluu kaikille.
- Lue ja osallistu aiheen Padlet -keskusteluun
- Siirry The Inclusive Mobility toolbox
- Siirry Making the Erasmus+ programme more inclusive and diverse
- Hakuohje Erasmus+ osallisuustukeen ja poikkeuksellisiin kuluihin
Ympäristövastuullisuus
Erasmus+ -ohjelmassa kannustetaan valitsemaan vähäpäästöisiä matkustustapoja ja tekemään ympäristövastuullisia valintoja kaikessa toiminnassa. Ohjelma tukee ilmasto- ja ympäristökysymyksiin liittyvän tiedon ja osaamisen jakamista ja kehittämistä.
Vihreän matkustamisen tuki on korkeampi kuin tavanomainen matkatuki ja matkustamiseen voi käyttää maksimissaan kuusi (6) matkapäivää. Korotetun matkatuen lisäksi osallistujalle maksetaan yksilötuki toteutuneilta matkapäivältä. Katso euromäärät alla olevasta sovellettavat korvausmäärät -linkistä.
- Sovellettavat korvausmäärät
- Tutustu Euroopan vihreän kehityksen ohjelmaan
- Siirry välimatkalaskuriin
- Lue lisää ympäristövastuullisuuden painopistesivulta
- Tutustu Opetushallituksen Kestävä tulevaisuus -sivuun
- Tutustu Data collection and analysis of Erasmus+ projects -raportti (eng.)
- GreenComp, Kestävää kehitystä koskeva eurooppalainen osaamiskehys
Digitaalisuus
Kansainvälisessä yhteistyössä digitalisaation tuomia mahdollisuuksia hyödynnetään entistä enemmän. Verkko-oppiminen täydentää fyysistä liikkuvuutta ja ulkomaanjaksoja, ja hankekumppaneiden välisessä yhteistyössä hyödynnetään entistä enemmän tieto- ja viestintäteknologiaa. KA1 -liikkuvuudessa monimuoto-oppiminen (blended) täydentää fyysistä liikkuvuutta ja ulkomaanjaksoja.
Lisäksi koronapandemian aikana hankkeilla on sopimuksen liitteenä lisäsopimus, joka oikeuttaa organisointitukeen virtuaaliliikkuvuuksissa.
- Digitaalisen koulutuksen toimintasuunnitelma (2021–2027)
- Lue lisää digitaalisuus painopistesivulta
- Lataa käsikirja "Blended learning for high quality and inclusive primary and secondary education"
- Lue selvitys Virtuaalisen kansainvälisyyden muodot ja osaaminen toisen asteen oppilaitoksissa 2021
- Lue opas Virtuaalitodellisuus oppimisessa
- Tutustu EU-neuvoston suositukseen monimuoto-oppimisesta
- Toteuta hankkeita verkossa eTwinningin avulla
- SELFIE -itsearviointiväline digitaalisista valmiuksista
- Mobiililaitteiden käyttö osana opetusta - kysymyksiä ja vastauksia
Neuvontatilaisuudet
Ilmoitamme tulevat webinaarit ja koulutukset tällä sivulla, ja lisäksi ilmoitamme niistä hankkeiden koordinaattorille sähköpostilla. Yleensä webinaarit tallennetaan ja ne ovat 2 viikkoa katsottavissa sivultamme. Myöhemminkin katsominen onnistuu, kun pyytää tallennelinkin meiltä.
- Erasmus+ KA121-SCH -hankkeiden aloituskoulutus 1.10.2021
- Europassin liikkuvuustodistus työpaja 10.11.2021
- Matkustusturvallisuus ja vakuutukset -webinaari 2.12.2021 tallenne
- Lomakkeet ja hallinto tutuiksi -webinaari 7.4.2022
- Viestintä- ja vaikuttavuusinfo 10.5.2022
- Erasmus+ Beneficiary Module -info 18.5.2022
- Erasmus+ KA121-SCH -hankkeiden aloituskoulutus 23.5.2022
- Muutoksenhakukoulutus 7.9.2022
- Viestintä- ja vaikuttavuusinfo Erasmus+ -hankkeille 9.9.2022 klo
- Akkreditoidun liikkuvuushankkeen aloituskoulutus Helsingissä 16.9.2022
- Akkreditoidun liikkuvuushankkeen aloituskoulutus Jyväskylässä 21.9.2022
- Hyvän ja vaikuttavan kv-hankkeen suunnittelu 22.9.2022
- Erasmus+ Beneficiary Module -info 26.9.2022
- Erasmus+ -ohjelma Ukrainasta paenneiden tukena -webinaari 27.9.2022
- Kestävyyskasvatus ja ympäristövastuullisuus hanketoiminnassa 11.10.2022
- Erasmus+ Beneficiary Module -aloituskoulutus 7.12.2022
- Erasmus+ loppuraportti koulutus KA121-SCH-hankkeille 13.12.2022
- Erasmus+ yleissivistävälle koulutukselle: Lähtövalmennus pitkäkestoisiin opiskelijaliikkuvuuksiin osallistuville
- Erasmus+ Beneficiary Module -info 29.3.2023
- Pitkäkestoisten oppilas-/opiskelijaliikkuvuuksien valmennus 18.4.2023
Tulossa olevat webinaarit
Muu tukimateraali
KA121-SCH -infokirje
Rahoitushaku
Rahoitusta voit hakea kerran vuodessa. Hakemuksessa ilmoitat organisaatiosi tai konsortiosi henkilöstön, oppilaiden ja opiskelijoiden liikkuvuustoiveet Erasmus+ -ohjelmaan osallistuvissa maissa. Suunnittele liikkuvuudet niin realistiseksi kuin mahdollista ja muista, että rahoitushakemuksen liikkuvuudet perustuvat aina akkreditointihakemuksessa annettuihin laadullisiin -tavoitteisiin. Tulevilla rahoitushakukierroksilla aiempien rahoitushakujen toteuma vaikuttaa hyväksyttyyn budjettiin.
Viestintäohjeet Erasmus+ -hankkeille
Velvoitteenne on huolehtia siitä, että Erasmus+ -ohjelmasta rahoitetusta hankkeestanne viestitään näkyvästi. Kerro ja viesti hankkeestasi ja sen saamasta rahoituksesta tarkoituksenmukaisesti ja avoimesti!
Ota yhteyttä
- Sirkka Säikkälä, etunimi.sukunimi [at] oph.ficlass="spamspan", puh. 0295 338 583
- Liisi Airas, etunimi.sukunimi [at] oph.ficlass="spamspan", puh. 0295 331 565
- Katariina Petäjäniemi, etunimi.sukunimi [at] oph.ficlass="spamspan", puh. 0295 338 506
- Maive Matikainen, etunimi.sukunimi [at] oph.ficlass="spamspan", puh 0295 338 613
- Laura Soili, etunimi.sukunimi [at] oph.ficlass="spamspan", puh. 0295 331 512
- Ota yhteyttä
- Liity facebook-ryhmään Erasmus+ yleissivistävän koulutuksen akkreditointi
- Liity facebook-ryhmään Koulujen KV-hankeaktiivit
- Seuraa meitä Facebookissa Kansainvälisyyttä kouluille -sivulla
- Liity Erasmus+ yleissivistävän koulutuksen sähköpostilistalle
- Tietosuoja Erasmus+ -ja Euroopan solidaarisuusjoukot -ohjelmissa
- UKK