Akkreditointihakemus perustuu selkeään strategiaan siitä, miten oppilas-, opiskelija- ja henkilöstöliikkuvuus nivotaan organisaation kehittämistyöhön sekä opetus- ja vasusuunnitelmiin. Hakemuksessa valmistellaan organisaation oma Erasmus+ -suunnitelma, jossa määritellään pitkäntähtäimen tavoitteet. Liikkuvuuksissa on huomioitava Erasmus+ -laatukriteeristö, joka on osa hakemusta. Se sisältää hanketyön aihealueet, kuten hankehallinto, tuki osallistujille, oppimistulokset ja kokemusten jako. Akkreditointi mahdollistaa säännöllisen vuosittaisen liikkuvuuden. Komission julkaisemasta Erasmus akkreditointi -esitteestä löytyy perustietoa akkreditoinnin toiminnasta ja hyödyistä.
Akkreditointihaku on kerran vuodessa. Haku tapahtuu Euroopan komission tekemällä hakulomakkeella ja se löytyy komission hakulomakeportaalista.
Hakemukset arvioidaan sisällöllisesti, laadullisesti ja toimeenpanon näkökulmasta. Jos akkreditointi myönnetään organisaatiolle, voi liikkuvuusrahoituksen hakea rahoitushakumenettelyllä ohjelmakauden loppuun, eli vuoteen 2027, saakka.