Uutinen

Vahva varhaiskasvatus tukee kestävää lapsuutta ja rakentaa hyvinvoivaa yhteiskuntaa

Ajankohtaista Varhaiskasvatus Opettajat ja kasvattajat
Opetushallitus järjestää Helsingissä 4.-7. toukokuuta kansainvälisen varhaiskasvatuksen konferenssin Children first – designing sustainable early childhood education, jonka teemana on pedagogisesti, ekologisesti, sosiaalisesti, kulttuurisesti ja taloudellisesti vahva varhaiskasvatus.
Children first -konferenssin käyttöön

Suomalainen varhaiskasvatus, pedagogiset käytännöt, tutkimus sekä johtamista tukeva arvioinnin kehittäminen ovat suuren kiinnostuksen kohteena kansainvälisesti. Suomalaisen osaamisen lisäksi konferenssi avaa näkökulmia varhaiskasvatukseen ja sen kehittämiseen maailmalla.

Konferenssin ohjelma perehdyttää osallistujat varhaiskasvatuksen viimeisimpään tutkimukseen ja käytäntöihin. Lisäksi luvasa on mielenkiintoisia vierailuja, työpajoja ja iltaohjelmaa, joka on hyvä mahdollisuus ajatusten vaihtoon ja verkostoitumiseen.

Pääpuhujiksi tilaisuuteen saapuvat opetusministeri Li Andersson, professori Heidi Harju-Luukkainen Nord-yliopistosta Norjan yliopistosta, pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen Opetushallituksesta, professori Kristiina Kumpulainen Helsingin yliopistosta ja professori Arjen Wals Alankomaista.

Puhujaesittelyt ja täydentyvä ohjelma löytyvät konferenssin sivuilta. Ilmoittautuminen alkaa tammikuussa 2020.

Call for papers on avoinna 15.12. saakka

Mukaan toivotaan runsaasti suomalaisen varhaiskasvatuksen hyviä malleja ja uutta tutkimusta. Olisiko sinulla jokin kestävän varhaiskasvatuksen alateemoihin liittyvä aihe, jota haluaisit esitellä kansainväliselle yleisölle? Call for papers on auki 15.12. saakka.

Lämpimästi tervetuloa konferenssiin! Voit seurata aihetta sosiaalisessa mediassa tunnisteella #childrenfirst2020.

Tapahtuman valmistelussa Opetushallituksen kanssa ovat jo opetus- ja kulttuuriministeriö, Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupungit, Helsingin yliopisto, Lastentarhanopettajaliitto sekä Lastensuojelun keskusliitto.