Hyppää pääsisältöön

Taiteen perusopetus


Taiteen perusopetus on koulun ulkopuolista, ensisijaisesti lapsille ja nuorille tarkoitettua eri taiteenalojen opetusta. Oppilaat saavat valmiuksia ilmaista itseään ja hakeutua taiteenalan ammatilliseen ja korkea-asteen koulutukseen.

Taiteen perusopetuksessa oppilaat opiskelevat arkkitehtuuria, kuvataidetta, käsityötä, mediataiteita, musiikkia, sanataidetta, sirkustaidetta, tanssia tai teatteritaidetta. 

Opetushallitus on päättänyt uusista taiteen perusopetuksen opetussuunnitelman perusteista syksyllä 2017. Uuden opetussuunnitelman mukaan opiskelevat oppilaat, jotka ovat aloittaneet heinäkuun 2018 jälkeen. Vanhoja opetussuunnitelmia voivat suorittaa oppilaat, joiden opinnot ovat alkaneet ennen elokuuta 2018. Näitä vanhoja opetussuunnitelmia voidaan noudattaa aina 31.7.2021 asti. 

Taiteen perusopetukseen liittyviä tukimateriaaleja ja julkaisuja esitellään erikseen jokaisen taiteenalan omilla sivuilla.

Opetuksen järjestäminen

Opetuksen järjestäminen

Sivulla esitellään vuoden 2017 taiteen perusopetuksen opetussuunnitelmien perusteiden mukaisesti, mitä taiteen perusopetus käytännössä on ja miten se järjestetään.

Taiteen perusopetuksen arvioinnin tueksi

Taiteen perusopetuksen arvioinnin tueksi

Miten arviointi toteutuu taiteen perusopetuksessa ja millä tavoin sitä voi kuvata? Lue lisää!

Usein kysyttyä taiteen perusopetuksesta

Katso kaikki vastaukset