Hyppää pääsisältöön

Tietoa Opetushallituksesta

Intohimonamme on oppiminen. Kehitämme opetusta ja koulutusta ja edistämme kansainvälisyyttä - jotta jokainen voi kasvaa potentiaaliinsa.

Organisaatio ja johtaminen

Organisaatiomme lähtökohtana on vaikuttavuus. Johtaminen kohdistuu poikkileikkaaviin, koko taloa koskettaviin päätoimintoihin.

Tehtävät

Asiantuntijavirastona ohjaamme ja kehitämme opetusta ja koulutusta ja edistämme kansainvälisyyttä.

Opetushallituksen lausunnot

Tälle sivulle on koottu Opetushallituksen toimialan, koulutuksen ja kansainvälistymisen, kannalta merkittävimmät lausunnot.

Opetushallituksen alaiset valtionoppilaitokset

Opetushallituksen alaisena on kuusi valtionoppilaitosta, joita Opetushallitus tulosohjaa.

Opetushallitus vaikuttaa

Opetushallituksen vaikuttavuustyö edistää OPH:n vaikuttavuustavoitteita, sidosryhmäyhteistyötä sekä hallinnon uudistumista ennakointikykyisemmäksi ja ihmisläheisemmäksi

Avoimet työpaikat

Tule töihin Opetushallitukseen! Tehtävämme ovat mielekkäitä ja vastuullisia ja Opetushallitus panostaa henkilöstön hyvinvointiin ja ammatilliseen kehittymiseen.

Ohjausasiakirjat

Sivulta löydät tulosohjausasiakirjat, Eduskunnan päättämät talousarviot ja lisätalousarviot, Ministeriön kannanotot kirjanpitoyksikön tilinpäätöksestä, Vastuullisuusraportit sekä muut suunnittelun ja seurannan asiakirjat.

Asiointi ja asiakaskokemus

Parannamme palvelujamme ja kehitämme toimintaamme yhdessä asiakkaidemme ja kumppaneidemme kanssa.

Ilmoituskanava väärinkäytösepäilyille ja ilmoittajansuojelu

www.oph.fi

Oikeuskanslerinviraston ulkoisen ilmoituskanavan kautta voi tehdä ilmoituksen väärinkäytösepäilystä, joka koskee Opetushallituksen, sen erillisyksiköiden tai valtion oppilaitosten toimintaa.

Opetushallitus sosiaalisessa mediassa

Seuraamalla sosiaalisen median tilejämme saat tietoa toiminnastamme ja toimialaamme liittyvistä kuulumisista, tapahtumista ja muista ajankohtaisista asioista.