Hyppää pääsisältöön

Intohimona oppiminen!


Intohimona oppiminen! on Opetushallituksen podcast. Jos oppiminen on intohimosi, niin tämä podcast on sinulle.
Opetushallituksen podcast käsittelee koulutuksen ilmiöitä pintaa syvemmältä. Jaksojen teemat vaihtelevat ja studiossa on vaihtuvia vieraita. Uusi jakso ilmestyy aina noin kahden viikon välein. Tervetuloa kuuntelemaan!

Jaksot

alt-text (optional, uses title if not set)

Jakso 1

Ensimmäisen jakson aiheena on Tasa-arvoinen peruskoulu – mikä sitä haastaa? Keskustelemassa Pia Kola-Torvinen, Olli-Pekka Heinonen ja Jouni Välijärvi

alt-text (optional, uses title if not set)

Jakso 2

Toisessa jaksossa keskustellaan siitä, millaista on johtaa koulua vuonna 2020. Koulun ja oppimisen johtamisesta sekä johtamisen merkityksestä hyvinvoinnin edistäjänä Pia Kola-Torvisen kanssa keskustelee rehtori Vesa Äyräs.

alt-text (optional, uses title if not set)

Jakso 3

Miten luottamusta rakennetaan koulutusuudistuksissa? Entäpä millaisen punninnan edessä kunnat ovat, kun lapsimäärät vähenevät? Pia Kola-Torvisen kanssa aiheesta keskustelemassa Mari Sjöström ja Leena Nissilä.

alt-text (optional, uses title if not set)

Jakso 4

Oppilaalla on oikeus saada riittävää oppimisen ja koulunkäynnin tukea koko perusopetuksen ajan. Podcastimme neljännessä jaksossa keskustellaan siitä, toteutuuko tuki koko maassa yhteisin periaattein, ja miten se varmistetaan? Pia Kola-Torvisen kanssa studiossa Anne Salovesi ja Jaakko Salo.

alt-text (optional, uses title if not set)

Jakso 5

Voisiko kokeileva kehittäminen olla uudenlainen tapa tehdä koulutyötä? Millaisia oppeja kokeiluohjelmista on saatu? Kokeiluista Pia Kola-Torvisen kanssa keskustelemassa Valpuri Kurppa Kokeilukeskuksesta, Suvi Koivumäki ja Pirkko-Liisa Aatola Nokian kaupungilta.

alt-text (optional, uses title if not set)

Jakso 6

Miten vanhempien rooli lapsen oppimisen tukena on muuttunut viime vuosina? Miten koulut voisivat kannustaa vanhempia lähtemään mukaan koulun toimintaan ja tuoda koulun pedagogiikkaa näkyväksi vanhemmille? Pia Kola-Torvisen kanssa kodin ja koulun yhteistyöstä keskustelemassa Ulla Siimes ja Marjo Rissanen. Jakso on nauhoitettu alkukeväästä ennen kuin koululaiset siirtyivät etäopetukseen.