Tapahtuma

OTF – Oppimisen tuen foorumi 2023 - Forum för stöd för lärande 2023

Aika ja paikka:
17. – 18.4.2023
Messukeskus, Helsinki
Haku-/ilmoittautumisaika:
13.2.2023 – 20.3.2023 klo 23:59
Miten inklusiiviset periaatteet ohjaavat oppimisen edistämistä? Mitä moninaisia käytänteitä ammattilaisten työhön kuuluu? Päivien aikana saat näkökulmia ajankohtaiseen keskusteluun, tutkimukseen ja...

Keskustelutilaisuus korkeakouluille ulkomaisia korkeakouluopintoja täydentävistä opettajankoulutuksen opinnoista 30.3.2023

Opetushallituksen Tutkintojen ja kieliosaamisen tunnustamisen yksikkö järjestää keskustelutilaisuuden täydentävistä opettajankoulutuksen opinnoista 30.3.2023 klo 10.30 – 12.00 Teams-alustalla...

Lukutaidon oppimisesta ja opettamisesta

Hyvän lukutaidon saavuttaminen edellyttää lukemiseen sitoutumista, lukemisaktiivisuutta ja lukemisen harrastamista myös koulun ulkopuolella. Lisäksi motivaatio harjoitella ja lukea säännöllisesti on keskeistä. Tästä syystä lukemaan opettamisessa tulee kiinnittää paljon huomiota sisäisen motivaation heräämiseen ja sen ylläpitämiseen.

Häirinnän ennaltaehkäisy ja puuttuminen

Osio sisältää runsaasti toimintavinkkejä ja pohdintakysymyksiä. Lisäksi osiossa nostetaan esiin tutkimuksista nousseita havaintoja.

Toiminnallinen tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnittelu

1.6.2023 alkaen varhaiskasvatusta velvoittaa toiminnalliseen tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitteluun laki naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta (609/1986) ja yhdenvertaisuuslaki (1325/2014)...

Nuori, tartu kansainvälisyyteen ja vaikuta sinulle tärkeisiin asioihin

Tälle sivulle on koottu Erasmus+ nuorisoalan ja Euroopan solidaarisuusjoukkojen mahdollisuudet nuorille. Lisäksi sivulla on vinkkejä, mistä muualta löytyy kansainvälistymis- ja osallistumismahdollisuuksia.

Nuorisoalan kansainvälinen yhteistyö

EU:n nuoriso-ohjelmat tarjoavat mahdollisuuskia kansainvälistymiseen. Erasmus+ nuorisoalalle kehittää nuorisoalan yhteistyötä ja nuorisotyön laatua sekä tukee nuorisopolitiikan uudistamista. Lisäksi se edistää nuorten ja nuorisotyöntekijöiden kansainvälistä liikkuvuutta. Euroopan solidaarisuusjoukot kokoaa eurooppalaiset nuoret yhteen rakentamaan tasa-arvoisempaa ja oikeudenmukaisempaa yhteiskuntaa, jossa nuorten ääni kuuluu ja sitä kuunnellaan.

Usein kysyttyjä tilastoja eri koulutusasteilta

Usein kysyttyä tilastotietoa perusopetuksesta, lukiokoulutuksesta, ammatillisesta koulutuksesta ja oppivelvollisista. Linkit johtavat tilastopalvelu Vipusen sivuille tai suoraan Vipusen raportteihin. Myös alla mainitut luvut ovat Vipusesta.

Organisaatiot hyötyvät osallistumisesta EU:n nuoriso-ohjelmiin

Tälle sivulle on koottu Erasmus+ nuorisoalan ja Euroopan solidaarisuusjoukkojen tarjoamia mahdollisuuksia organisaatioille, jotka toimivat nuorten kanssa. EU:n nuoriso-ohjelmat tarjoavat organisaatioille hienon mahdollisuuden toteuttaa ja kehittää omaa toimintaansa sekä luoda kansainvälisiä verkostoja. Rahoitukset mahdollistavat työntekijöiden ja vapaaehtoisten kouluttamisen, nuorten omat hankkeet sekä erikokoiset yhteistyö- ja kehittämishankkeet.

Nuorisotyöntekijä, kehitä osaamistasi

Nuorisotyöntekijänä pääset kehittämään omaa osaamistasi kansainvälisissä hankkeissa.
Näytetään 1-10/6686