Tärkeintä on pitää oppiminen keskipisteenä – myös digitalisaatiossa

Opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen kiteytti Digioppimisen areenan avauspuheenvuorossaan juuri nyt keskeisen teeman: digitaalisuus on väline, jonka tulisi palvella oppimista. Opetushallituksen 7.-8.12. järjestämä Digioppimisen areena keräsi Helsingin Messukeskuksen Kokoustamoon noin 500 osallistujaa. Näistä useat olivat tutoropettajia, joiden työn yhtenä tavoitteena on lisätä tieto- ja viestintäteknologista osaamista opetuksessa.
Tapahtuma

Digioppimisen areena 2019 | Arena för digitalt lärande 2019

Aika ja paikka:
3.–4.12.2019
Messukeskus, Helsinki
Ilmoittautumisaika:
17.9.2019 – 13.11.2019 klo 23:59
Save the date! Miten digitalisaatio voi lisätä hyvinvointia, koulutuksen laatua ja oppimisen iloa? Mitä tarkoittaa digihyvinvointi? Uudistuneelta Digioppimisen areenalta saat tuhdit eväät...

Kokeile eurooppalaista opettajien TVT-osaamisen itsearviointityökalua

Opetushallitus on mukana kansainvälisessä hankkeessa, jossa kehitetään opettajille uutta työkalua tieto- ja viestintäteknologian opetuskäytön taitojen itsearviointiin.

Eurooppalainen vertailu: Suomi kärkimaita yhteiskuntaopin opetuksen määrässä

EU:n koulutustiedonvaihdon verkosto Eurydice on selvittänyt, kuinka yhteiskunnallisia tietoja ja taitoja opetetaan eurooppalaisissa kouluissa. Suomi erottuu joukosta maana, jossa on eniten yhteiskuntaopin tunteja peruskoulun yläluokkia vastaavalla tasolla. Kuulumme kolmen kärkimaan joukkoon myös silloin, kun katsotaan aineen oppituntien kokonaismäärää perusopetuksen ja lukion aikana.

Haku perusopetuksen toisen kotimaisen kielen kokeiluun alkaa

Opetushallitus on yhteistyössä opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa avaamassa perusopetuksen järjestäjille mahdollisuuden hakea mukaan toisen kotimaisen kielen kokeiluun.

Opetussuunnitelmasuositus vapaan sivistystyön uuteen maahanmuuttajakoulutukseen

Opetushallitus on antanut opetussuunnitelmasuosituksen vuoden 2018 alussa alkavaa vapaan sivistystyön uutta maahanmuuttajakoulutusta varten. Kyseessä on laajempi uudistus, jossa aiemmin työ- ja elinkeinohallinnon vastuulla ollut aikuisten maahanmuuttajien luku- ja kirjoitustaidon koulutus siirtyy opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalalle.

Mikä on Erasmus+ -ohjelma?

Erasmus+ on Euroopan unionin koulutuksen, nuorisoalan sekä urheilun ohjelma.

Eurooppalainen muistiperintö

Kansalaisten Eurooppa -ohjelman muistiperintöhankkeet käsittelevät Euroopan historian merkittäviä vaiheita ja tapahtumia sekä sitä, mille arvoille Euroopan unioni on rakennettu.

Tutkintopäivät ja -paikat

Koulurauhan julistus: hyväksyvä ilmapiiri on jokaisen vastuulla

Koulurauha julistetaan Kajaanissa 20. elokuuta, kun nuoret lukevat kirjoittamansa Koulurauhan julistuksen. Tapahtuma on aloitus lukuvuoden 2019–2020 Koulurauha-ohjelmalle, jonka teema on tänä vuonna vastuu. Seuraa tapahtumaa verkossa ja tutustu materiaaleihin osoitteessa koulurauha.fi.
Näytetään 1-10/2117