Euroopan kielten päivää vietetään 26.9. – innostutaan oppimaan lisää kieliä!

Euroopan neuvosto on julistanut syyskuun 26. päivän Euroopan kielten päiväksi. Päivän tavoitteena on tuoda esiin Euroopan kielellistä rikkautta ja innostaa opiskelemaan kieliä. Euroopassa puhutaan yli 200 kieltä ja jokainen niistä on arvokas.

ECML - Euroopan neuvoston kielikeskus

Eurooppalainen nykykielten keskus ECML (European Centre for Modern Languages) toimii Grazissa Itävallassa. ECML:n tehtävänä on toteuttaa Euroopan neuvoston kielipolitiikkaa sekä edistää kielten oppimisen ja opetuksen innovaatioita. Kielikasvatusta kehittämällä ECML pyrkii edistämään kulttuurienvälistä dialogia, demokraattista kansalaisuutta sekä sosiaalista yhtenevyyttä. Keskus tukee erilaisia tutkimus- ja koulutusprojekteja.

Kansainväliset verkostot ja foorumit

Kansainväliset verkostot tarjoavat mahdollisuuksia kansainvälistymiseen. Ne myös tuottavat ja levittävät tietoa kansalaisille, asiantuntijoille ja päätöksentekijöille.

Esteettömyystuki korkeakoulujen kansainvälisessä liikkuvuudessa

Erityistarve ei ole este kansainvälistymiselle. Opiskelija tai korkeakoulun henkilökuntaan kuuluva voi saada vaihtoapurahan lisäksi ylimääräistä taloudellista tukea osallistuakseen kansainväliseen vaihtoon. Esteettömyystukea voi saada useissa Opetushallituksen ohjelmissa.

Suomen kielen ja kulttuurin lyhyet opetusvierailut

Suomalaisten yliopistojen opettajien ja tutkijoiden opetusvierailut ulkomaisiin yliopistoihin, joissa opetetaan Suomen kieltä ja kulttuuria
Infotilaisuus

Tulokaskoulutus korkeakoulujen kansainvälisten asioiden parissa työskenteleville

Aika ja paikka:
20.9.2019 09.30–16.00
Ilmoittautumisaika:
10.6.2019 – 6.9.2019 klo 23:59
Opetushallitus järjestää perjantaina 20.9.2019 tulokaskoulutuksen korkeakoulujen kansainvälisten asioiden parissa hiljattain aloittaneille työntekijöille. Tilaisuus järjestetään Opetushallituksen tiloissa (Hakaniemenranta 6, Helsinki).

Music Moves Europe

Music Moves Europe on Euroopan komission aloite, joka tarjoaa musiikkialalle räätälöityjä rahoitushakuja, edistää politiikkatason yhteistyötä ja aktiivista vuoropuhelua musiikkikentän kanssa. Lisäksi sen puitteissa jaetaan vuosittain pop-musiikin Music Moves Europe Talent Awards -palkinnot. Tältä sivulta saat lisätietoa Music Moves Europe -rahoitushauista ja niiden tuloksista.
Koulutus

MOSAIC for EuroMed

Aika ja paikka:
17.–21.12.2019
Jordania
Ilmoittautumisaika:
20.9.2019 – 13.10.2019 klo 23:59
Vapaaehtoispalvelun kumppaneita Välimeren eteläpuolelta MOSAIC in EuroMed -kumppaninhakuseminaarissa pääset tutustumaan Välimeren eteläpuolen alueen toimijoihin ja solmia kumppanuuksia tulevia...
Koulutus

Erasmus+ nuorisoalalle: The Power of Non Formal Education

Aika ja paikka:
16.–21.12.2019
Bonn, Saksa
Ilmoittautumisaika:
17.9.2019 – 15.10.2019 klo 23:59
The Power of Non Formal Education auttaa sinua huomaamaan, kuinka paljon oppimista nuorisotoiminnassa tapahtuu ja auttaa sinua ymmärtämään, kuinka oppimistilanteita voi rakentaa nuorisotoiminnan sisään. Saat kokonaisvaltaisen kokemuksen nonformaalista oppimisesta.
Opintovierailu

EU:n nuoriso-ohjelmat: Short Study Visit in Humanitarian Aid Field and Migration

Aika ja paikka:
11.–16.11.2019
Gaziantep, Turkki
Ilmoittautumisaika:
20.9.2019 – 13.10.2019 klo 23:59
Study Visit on Humanitarian Aid Field and Migration -opintovierailulla pääset tutustumaan konkreettisesti Etelä-Turkissa lähellä Syyrian rajaa tehtävään pakolaistyöhön. Erityisesti saat tietää nuorten kanssa tehtävästä työstä, mutta näet myös kirjon kansalaisjärjestöjen toimintamalleja ja -menetelmiä.
Näytetään 1-10/2395