Uutinen

Koulurauhan julistus: hyväksyvä ilmapiiri on jokaisen vastuulla

Koulurauha julistetaan Kajaanissa 20. elokuuta, kun nuoret lukevat kirjoittamansa Koulurauhan julistuksen. Tapahtuma on aloitus lukuvuoden 2019–2020 Koulurauha-ohjelmalle, jonka teema on tänä vuonna vastuu. Seuraa tapahtumaa verkossa ja tutustu materiaaleihin osoitteessa koulurauha.fi.
Rahoitushaku-uutinen

Euroopan solidaarisuusjoukot: Volunteering Teams in High Priority Areas

Euroopan komissio on julkaissut haettavaksi Vapaaehtoistiimit ensisijaisilla aloilla -avustuksen.
Uutinen

Lokakuussa juhlitaan kansainvälistä yhteistyötä ja eurooppalaisuutta

#ErasmusDays on kolme päivää kestävä tapahtuma, jonka aikana eri puolilla Eurooppaa levitetään tietoa Erasmus+ -ohjelmaan kuuluvien koulutus-, nuoriso- ja liikuntahankkeiden kokemuksista ja opeista....
Blogi

Viisas vuorovaikutus vahvistaa kodin ja koulun yhteistyötä

Koulun ilmapiiri, joka kutsuu vanhempia aidosti yhteistyöhön, luo vanhemmille luottamusta ja halua olla oman lapsen koulun arjessa mukana.
Uutinen

Cygnaeus-palkinnon kuusi finalistia on valittu – tutustu ehdokkaisiin

Kuusi finalistia tavoittelee Opetushallituksen myöntämää Cygnaeus-palkintoa, joka jaetaan syyskuussa Kuntamarkkinoilla. Voittajan valitsevat Itä-Suomen yliopiston sosiologian yliopistonlehtori Mari Käyhkö ja tasa-arvovaltuutettu Jukka Maarianvaara.
Rahoitushaku-uutinen

Kansallinen vastinraha Luova Eurooppa -ohjelman yhteistyöhankkeille 2019

Opetushallitus myöntää vuosittain avustuksia toimijoille, joiden hankkeet ovat saaneet tukea EU:n Luova Eurooppa –ohjelman Kulttuurin alaohjelmasta (2014-2020). Avustusta voivat hakea suomalaiset organisaatiot, jotka joko koordinoivat tai osallistuvat partnerina yhteistyöhankkeeseen, jolle on myönnetty rahoitusta EU:n Luova Eurooppa –ohjelman Kulttuurin alaohjelmasta. Vuoden 2019 haku päättyy 4.9. klo 16:15.
Tiedote

Suomalaismalliin pohjaava koulu Vietnamiin

Ho Chi Minh Cityssä avataan 12.8.2019 Kaakkois-Aasian toinen suomalaismalliin pohjaava koulu, Vietnam-Finland International School (VFIS). Ton Duc Than -yliopiston alaisuuteen perustetun koulun opinto-ohjelmat tulevat kattamaan luokat 1-9, ja opettajista osa on suomalaisia. Alkuvaiheessa opinnot aloittaa noin 200 oppilasta.
Uutinen

Uudistukset ja lukeminen olivat esillä Äidinkielen ja kirjallisuuden opetuksen foorumissa

Foorumin teemana oli tänä vuonna Lukemalla parempi maailma. Opetushallituksen Pia Lumme esitteli puheenvuorossaan Lukuliikkeen toimintaa ja sen ilmentymiä suomalaisessa yhteiskunnassa. Lumpeen mukaan...
Tiedote

Poikien oppimistulosten parantamiseksi tarvitaan tukea vanhemmuuteen sekä eri sektoreiden tiivistä yhteistyötä

Koulu tai opetushallinto eivät voi yksin ratkaista poikien oppimishaasteita, sillä toimintaympäristön muutokset ovat luonteeltaan yhä useammin monimutkaisia, kaaosmaisia, yllättäviä ja syntyvät monen...
Tiedote

Aikuisten perusopetukseen osallistuneiden määrä on tuplaantunut

Aikuisten perusopetukseen osallistuneiden määrä on kasvanut viime vuosina reilusti. Vuonna 2018 heitä oli noin 3 700, kun vuonna 2013 heitä oli melkein puolet vähemmän. Ammatillisessa koulutuksessa ammatti- ja erikoisammattitutkintojen opiskelu ovat nostaneet suosiotaan.
Rahoitushaku-uutinen

Euroopan solidaarisuusjoukot: kansallisesti tuettavien hankkeiden 3. hakukierros

Euroopan solidaarisuusjoukot -ohjelman vuoden 2019 kolmas kansallisesti tuettavien hankkeiden hakuaika päättyy tiistaina 1.10.2019 klo 13.00 Suomen aikaa. Voit hakea tukea seuraavien ohjelmatoimintojen hankkeisiin: vapaaehtoispalvelu; harjoittelu ja työ sekä solidaarisuusprojekti.
Rahoitushaku-uutinen

Erasmus+ nuorisoalalle: kansallisesti tuettavien hankkeiden 3. hakukierros

Erasmus+ nuoriaoalan hanketukien hakuaika päättyy 1.10.2019 klo 13.00 Suomen aikaa. Voit hakea tukea seuraaviin ohjelmatoimintoihin: nuorisovaihto, nuorisotyöntekijöiden liikkuvuushanke, strategiset kumppanuushankkeet, eurooppalainen nuorisoaloite ja nuorten ja nuorisoalan päättäjien vuoropuheluhanke.
Uutinen

Suomi-koulujen opettajat kokoontuvat Opetushallituksessa

Suomi-kouluissa toimivia opettajia ja hallintohenkilökuntaa kokoontuu Opetushallitukseen Suomi-koulupäiville 31.7.–1.8.2019. Seminaariin osallistuu 80 opettajaa 17 maasta eri puolilta maailmaa.
Tiedote

Äidinkielen ja kirjallisuuden opetuksen foorumi Helsingissä 1.─2.8.2019

Toista sataa äidinkielen ja kirjallisuuden opettajaa eri koulutusasteilta kokoontuu yhteen Äidinkielen ja kirjallisuuden opetuksen foorumissa, jonka otsikkona on Lukemalla parempi maailma. Tänä vuonna tarkastellaan erityisesti uudistuvien opetussuunnitelmien perusteiden vaikutuksia opetukseen sekä Lukuliikkeen toimintaa.
Tiedote

Ulkomaisten yliopistojen Suomen kielen ja kulttuurin opettajat kokoontuvat Helsinkiin

Opetushallitus järjestää jokavuotiset opintopäivät ulkomaisten yliopistojen suomen kielen ja kulttuurin opettajille Helsingissä 6.–8.8.2019. Opintopäiville osallistuu noin 90 opettajaa eri puolilta maailmaa. Osallistujat opettavat 21 eri maassa.
Rahoitushaku-uutinen

Hae Kansalaisten Eurooppa -hanketukea!

Hae kansalaisten Eurooppa -hanketukea! Kansalaisten Eurooppa -ohjelman vuoden viimeinen hakukierros on suunnattu seuraaville toimille: - Ystävyyskuntatoiminta (Town-Twinning). Maksimituki 25 000 € -...
Blogi

Laaja-alaista osaamista lukioon kuuden ällän mallilla

Kuuden ällän malli koskettaa jatkossa jokaista lukiolaista. Uusiin lukion opetussuunnitelman perusteisiin määritellään laaja-alaisen osaamisen osa-alueet, jotka muodostavat kaikille oppiaineille yhteiset tavoitteet. Tarkoituksena on, että laaja-alaista osaamista edistetään lukio-opintojen jokaisessa opintojaksossa.
Uutinen

Kurinpitoa koulussa – kysymyksiä ja vastauksia epäasialliseen käytökseen puuttumisesta

Miten opettaja voi puuttua epäasialliseen käyttäytymiseen? Ensisijainen keino puuttua epäasialliseen käyttäytymiseen on opettajan keskustelu oppilaan kanssa. Millaisia muita rangaistuskeinoja...
Uutinen

Opetushallitus näyttävästi mukana SuomiAreenassa

Opetushallitus on jälleen mukana Porin SuomiAreenassa 15.–19.7. Tänä vuonna tapahtuman teemoja ovat tulevaisuuden osaaminen ja innovaatiot.
Tiedote

Reilut 200 ulkomaista opiskelijaa tulee kesällä Suomeen opiskelemaan suomen kieltä

Yli 200 yliopisto-opiskelijaa eri puolilta maailmaa matkaa tänä kesänä Suomeen opiskelemaan suomen kieltä ja kulttuuria. Osa heistä tutustuu lisäksi kääntämisen perusteisiin. Eniten kurssilaisia tulee Venäjältä, Puolasta ja Saksasta. Yhteensä osallistujia on peräti 23 eri maasta.