Jeesuksen ihmetekoja

Jeesuksen ihmeteot ovat vahvistaneet ihmisten uskoa. Nykyaikana ihmeteoille on yritetty keksiä tieteellisiä ja loogisia selityksiä. Israelissa voi nähdä paikkoja, joissa ihmeitä on tehty. Tiedot näistä paikoista perustuvat usein perimätietoon.

Jeesus tyynnyttää myrskyn

Myrsky Genesaretilla: Järveä ympäröivät vuoret, ja kukkuloiden välistä tulee usein tuulenpuuskia, jotka nykyäänkin aiheuttavat äkillisen tuulen voimistumisen. Näin varmaan alkoi myrsky Jeesuksenkin aikaan.

Häät Kaanaan kaupungissa

Ihme tapahtui luultavasti lähellä Jeesuksen kotikaupunkia Nasaretia lähellä olevassa kylässä. Siellä on edelleen nähtävillä suuria kiviruukkuja tuolta ajalta. Kylässä myydään myös makeahkoa viiniä, jollaista on käytetty hääseremonioissa.

Jeesus ruokkii 5000 ihmistä

Ruokkimisihme tapahtui Genesaretinjärven lähellä. Paikalla on vanha kirkko, jonka lattiassa on fresko, jossa kuvataan 5 leipää ja 2 kalaa, eli ruoka-aineet, joilla Jeesus ravitsi 5 000 miestä. Ruokkimisihme löytyy kaikista evankeliumeista. Ihme osoittaa, että Jeesus oli Messias ja Herra, joka pitää huolta ihmisistä.

Jeesus herättää Jairoksen tyttären kuolleista

Tapahtumapaikka on Kapernaum, joka sijaitsee lähellä Nasaretia. Kapernaumissa on sen  synagogan rauniot, jonka esimiehenä Jairos ilmeisesti toimi.  Jeesuksen aikaan alueella oli paljon soita, ja esimerkiksi malaria oli yleinen sairaus. Emme tiedä, mikä Jairoksen tytärtä vaivasi. Vainajan luona oli itkijöitä. Tapa oli yleinen Jeesuksen aikaan. Itkijät toimivat ikään kuin yhteisen surun osoittajina.

Tehtävä opettajan kanssa

1. Oppilaiden kanssa voi keskustella nykyajan ihmeistä.

Onko niitä?
Puhumme hyvästä onnesta, esimerkiksi kun joku pelastuu täpärästi jostakin.
Onko oppilailla kokemusta tällaisesta?
Onko hyvä onni sittenkin ihmeiden tapahtumista?

2. Miksi maailmassa on nälänhätää? 

Jumala on antanut ihmisille vapaan tahdon tehdä joko hyvää tai pahaa. Jokaisella on vastuu lähimmäisestä.

Tehtäviä verkossa

Liite
Liite