Raportit ja selvitykset

Miten eri maat tukevat oman kielensä ja kulttuurinsa opintoja ulkomaisissa yliopistoissa

Kansainvälistyminen Kulttuurinen moninaisuus Korkeakoulutus
Kannen kuva

Miten eri maat tukevat oman kielensä ja kulttuurinsa opintoja ulkomaisissa yliopistoissa
(pdf, 307.3 KB)

Lataa

Opetushallituksen yhtenä tehtävänä on tukea Suomen kielen ja kulttuurin opintoja ulkomaissa yliopistoissa. Osana toiminnan tavoitteiden ja toimintatapojen arviointia järjestettiin kysely ulkomaisille vertaisorganisaatioille, jotka tukevat oman kielensä ja kulttuurinsa opetusta ulkomaisissa yliopistoissa. Vastaajina olivat hollanninkieliset maat, Islanti, Latvia, Norja, Ruotsi, Slovakia ja Viro.

Kaikissa maissa toimintaa rahoittaa valtio, useimmiten opetuksesta ja tutkimuksesta ja/tai kulttuuriasioista vastaavaa ministeriö. Organisaatioiden tavoitteissa ja painotuksissa on eroja. Kielen ja kulttuurin opetuksen ja tunnettuuden lisäämisen ohella mainittiin myös mm. kansainvälisten suhteiden vahvistaminen.

Organisaatioiden tarjoamissa tukimuodoissa yliopistoille, opettajille ja opiskelijoille on sekä yhtäläisyyksiä että eroja. Raportin perusteella voi todeta, että kaikki voisivat oppia toisiltaan jossain suhteessa. Opetushallituksen tarkoituksena on jatkaa yhteistyötä näiden vertaisorganisaatioiden kanssa.
 

Tekijät
Krista Heikkilä, Leena Kärnä
Julkaisuvuosi
2021
ISBN pdf
978-952-13-6773-1
Sarja
Raportit ja selvitykset 2021:13a
ISSN pdf
1798-8926
Julkaisu saatavana kielillä
Suomeksi