Esitteet

Väkivaltaisen radikalisoitumisen ja ekstremismin ennaltaehkäisy ammatillisessa koulutuksessa

Hyvinvointi Kulttuurinen moninaisuus Turvallisuus Ammatillinen koulutus
Julkaisun kansikuva: Väkivaltaisen radikalisoitumisen ja ekstremismin ennaltaehkäisy ja siihen puuttuminen on koko yhteiskunnan asia. Se koskee osaltaan myös ammatillista koulutusta. Ammatilliset oppilaitokset ovat yhteiskunnallisen kasvun paikkoja, sillä ne tavoittavat lähes puolet nuorten ikäluokasta sekä merkittävän määrän aikuisopiskelijoita.  Väkivaltaisen radikalisoitumisen ja ekstremismin ennaltaehkäisy ammatillisessa koulutuksessa

Väkivaltaisen radikalisoitumisen ja ekstremismin ennaltaehkäisy ammatillisessa koulutuksessa
(pdf, 4.63 MB)

Lataa

Väkivaltaisen radikalisoitumisen ja ekstremismin ennaltaehkäisy ja siihen puuttuminen on koko yhteiskunnan asia. Se koskee osaltaan myös ammatillista koulutusta. Ammatilliset oppilaitokset ovat yhteiskunnallisen kasvun paikkoja, sillä ne tavoittavat lähes puolet nuorten ikäluokasta sekä merkittävän määrän aikuisopiskelijoita. 

Väkivaltaisen radikalisoitumisen ja ekstremismin sekä niihin liittyvien ilmiöiden tunnistaminen on tärkeää, jotta ennalta ehkäiseviä toimenpiteitä voidaan tehdä ja ongelmiin tarttua. Oppilaitoksen toimintakulttuuri ja yhteisöllisyys ovat tärkeässä roolissa, kun ehkäistään väkivaltaista radikalisoitumista. Suunnitelmallisuus ja selkeät toimintamallit helpottavat henkilöstön ja opiskelijoiden toimintaa silloin, kun herää huoli opiskelijan mahdollisesta ääriajattelusta tai radikalisoitumisesta. 

Tämä esite on tehty ammatillisen koulutuksen henkilöstölle ja johdolle arjen työn ja demokratiakasvatuksen tueksi. Esitteessä kerrotaan väkivaltaisesta radikalisoitumisesta sekä siihen mahdollisesti johtavista tekijöistä.
 

Julkaisuvuosi
2020
Julkaisu saatavana kielillä