Tiedote

Maailman suurin vanhempainilta järjestetään 12.11. klo 18 - seuraa suoraa lähetystä ja osallistu keskusteluun!

Ajankohtaista Perusopetus
Kutsumme kaikkien Suomen koululaisten vanhemmat ja huoltajat osallistumaan Maailman suurimpaan vanhempainiltaan maanantaina 12.11.2018 klo 18–19.30. Vanhempainiltaan voi osallistua seuraamalla suoraa lähetystä Pyhäselän koululta Joensuusta ja keskustelemalla verkossa.

Illan aikana on luvassa keskustelunavauksia ja tarinoita siitä, miten vanhemmat voivat tukea omaa lastaan paremmin koulunkäynnissä. Tarinoita kerrotaan niin opettajien, vanhempien kuin nuorten näkökulmasta. Valtakunnallisen verkossa käytävän dialogin avulla haluamme sitouttaa ja innostaa kaikki Suomen vanhemmat mukaan koulumaailman muutokseen ja vahvistaa vanhempien osallisuutta. Tilaisuudessa on mukana keskustelemassa Opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen.

– Mikä on koulun tehtävä? Mistä tuntee hyvän koulun? Mitä haluat lapsesi oppivan kouluvuoden aikana? Tutkimuksen mukaan vanhempien kiinnostus lasten koulunkäyntiin vaikuttaa positiivisesti lasten koulukokemukseen ja oppimiseen. Vanhempainilta on oiva tilaisuus käydä keskustelua lastemme kannalta isoista asioista, Heinonen sanoo.

Yli 90 koulua ympäri Suomen on lähtenyt mukaan järjestämään Maailman suurinta vanhempainiltaa. Monet vanhemmat pääsevät siis osallistumaan maailman suurimpaan vanhempainiltaan lasten omalla koululla.Tapahtumaa järjestävät yhteistyössä Opetushallitus, opetus- ja kulttuuriministeriö, Suomen Vanhempainliitto, Opetusalan Ammattijärjestö OAJ ja Suomen Kuntaliitto.

Lisätiedot, osallistumisosoite ja materiaalit osoitteessa: www.maailmansuurinvanhempainilta.fi