Uutinen

Opetushallitus mukana EuroSkills-tapahtumassa Budapestissa

Ajankohtaista
Ammattitaidon EM-kilpailu EuroSkills järjestetään Unkarin Budapestissa 26.‒28.9.2018. kilpailuun osallistuu yli 500 nuorta 28:sta Euroopan maasta. Lajeja on yhteensä 40, joista Suomen joukkue osallistuu 22 lajiin. Suomen joukkueeseen kuuluu 25 kilpailijaa ja 22 kilpailuissa lajiohjaajina toimivaa eksperttiä.

Ammattitaidon EM-kilpailu EuroSkills järjestetään Unkarin Budapestissa 26.‒28.9.2018. Kilpailuun osallistuu yli 500 nuorta 28:sta Euroopan maasta. Lajeja on yhteensä 40, joista Suomen joukkue osallistuu 22 lajiin. Suomen joukkueeseen kuuluu 25 kilpailijaa ja 22 kilpailuissa lajiohjaajina toimivaa eksperttiä.

Skills Finlandilla, Opetushallituksella, opetus- ja kulttuuriministeriöllä ja Hämeen ammatillisella opettajakorkeakoululla HAMKilla on yhteinen messuosasto kilpailun tapahtuma-alueella, jossa järjestetään mm. Meet the Finns -tapahtuma kaikille Suomesta ja suomalaisesta ammatillisesta koulutuksesta kiinnostuneille. Suomen yhteinen viesti on ’uusi ammatillinen koulutus’.

‒ EuroSkills-toimintaan osallistuminen tarjoaa mahdollisuuden benchmarkata Suomen osaamista, oppia toisilta ja kehittää edelleen ammatillista koulutusta. Osallistuminen on myös yksi tapa edistää koulutusvientiä ja Suomen maakuvaa. Totta kai kannustamme täysillä Suomen joukkuetta, opetusneuvos Hanna Autere Opetushallituksesta kertoo.

Lue lisää