Uutinen

Valtionhallinnon kopiointilupa laajenee kattamaan digitaalisten aineistojen kopioimisen

Ajankohtaista
Opetushallitus ja Kopiosto ovat sopineet valtionhallinnon kopiointiluvista vuodelle 2019. Sopimus koskee kaikkia valtionhallinnon organisaatioita. Sopimuksen puitteissa valtionhallinnon organisaatioissa saa nyt kopioida ja jakaa kopioituja aineistoja myös digitaalisesti.

Kopiointilupa mahdollistaa monenlaisten painettuja julkaisujen, kuten sanomalehtiartikkelien, ammatillisten ja tieteellisten artikkelien sekä tieto- ja kaunokirjojen, käyttöoppaiden ja tutkimusraporttien otteiden kopioimisen valtionhallinnon sisäistä käyttöä varten. Kopioston lupa kattaa sekä kotimaisen että ulkomaisen aineiston.

Valtionhallinnon kopiointilupa on laajentunut kattamaan myös verkkolehtien artikkelien kopioimisen ja muiden painettujen julkaisujen kuin sanoma- ja aikakauslehtien artikkelien skannaamisen. Kopiointiluvalla saa nyt myös kopioida nuotteja ja laulujen sanoituksia valtionhallinnon sisäiseen käyttöön.

Kopioita ja tulosteita saa käyttää valtionhallinnon sisäisessä hallinnollisessa käytössä, kuten sisäisessä viestinnässä, suunnittelussa, arkistoinnissa sekä organisaation omalle henkilökunnalle tapahtuvassa koulutustoiminnassa. Kopioituja ja skannattuja aineistoja, kuten lehtiartikkeleita, niistä koostettuja lehdistökoosteita sekä otteita kirjoista ja muista julkaisuista saa jakaa henkilökunnalle sähköpostilla tai oman organisaation suljetun sisäverkon kautta. Kopioiden käyttö valtionhallinnon ulkopuolelle suunnatussa viestinnässä, markkinoinnissa tai julkaisutoiminnassa vaatii erillisen luvan.

Lisätietoa luvasta ja sallitun kopioinnin laajuudesta löytyy Kopioston verkkosivuilta.

Lisätietoja

  • Lisensiointipäällikkö Kirsi Salmela, Kopiosto ry, puh. 09 4315 2349, kirsi.salmela@kopiosto.fi
  • Johtaja Juha Jukkara, Kopiosto ry, puh. 09 4315 2346, juha.jukkara@kopiosto.fi
  • Lakimies Sanna Haanpää, Opetushallitus, puh. 029 533 1663,  sanna.haanpaa@oph.fi
  • Johtaja Matti Lahtinen, Opetushallitus, puh. 0295 331 241, matti.lahtinen@oph.fi