Uutinen

Varhaiskasvatuksen tietovaranto Vardan käyttöönotto siirtyy

Ajankohtaista Varhaiskasvatus
Opetushallitus ja opetus- ja kulttuuriministeriö ovat päättäneet siirtää varhaiskasvatuksen tietovaranto (Varda) käyttöönottoa noin kuukaudella eteenpäin. Syynä käyttöönoton siirtämiselle on Vardan teknisen toimivuuden varmistaminen. Teknisen toimivuuden varmistamisella taataan myös Vardan käyttäjille palvelun luotettava käyttö. Alkuperäisen aikataulun mukaan Varda olisi pitänyt ottaa käyttöön 1.1.2019.
Kuvituskuva, opettaja näyttää lapsille tabletilta sisältöä

Lähetämme tarkemmasta Vardan käyttöönoton aikataulusta tietoa kuntien ja kuntayhtymien Varda-tietovastaaville ja Varda-järjestelmävastaaville 14.1.2019 alkavalla viikolla (viikko 3).

Vardan käyttöönoton aikataulun siirtyminen ei poista kuntien ja kuntayhtymien velvollisuutta siirtää/tallentaa tietoja Vardaan Opetushallituksen määräämässä aikataulussa 30.4.2019 mennessä.

Varhaiskasvatuksen tietovarannosta määrätään varhaiskasvatuslaissa. Vardaan kerätään vuoden 2019 alussa tietoja varhaiskasvatuksen järjestäjistä, toimipaikoista ja varhaiskasvatuksessa olevista lapsista sekä lisäksi 1.9.2019 lähtien tietoja lasten vanhemmista ja huoltajista sekä varhaiskasvatuksen henkilöstöstä. Vardan ylläpitäjänä toimii Opetushallitus. Opetus- ja kulttuuriministeriö vastaa Vardan ohjauksesta.

Lisätietoja

  • erityisasiantuntija Tero Huttunen, p. 0295 330 219, opetus- ja kulttuuriministeriö, tero.huttunen@minedu.fi
  • Opetushallituksen asiakaspalvelu, varda@opintopolku.fi