Tiedote

Haku korkeakoulujen vieraskielisiin koulutuksiin alkaa torstaina 7.1.

Ajankohtaista Korkeakoulutus Opiskelijavalinnat
Ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen kevään ensimmäinen yhteishaku alkaa torstaina 7.1. klo 8. Haku päättyy keskiviikkona 20.1. klo 15. Hakemuksen voi täyttää osoitteessa opintopolku.fi.
Ryhmä ammatillisen koulutuksen opiskelijoita työskentelee korkean pöydän ääressä

Vuodesta 2020 alkaen korkeakoulujen yhteishaku on jaettu kahteen erilliseen yhteishakuun. Nyt alkavassa kevään ensimmäisessä yhteishaussa haetaan korkeakoulujen syksyllä alkavaan vieraskieliseen koulutukseen, Taideyliopiston koulutuksiin sekä Tampereen yliopiston teatterityön koulutukseen. Kevään toinen yhteishaku on 17.3.31.3., ja siinä haetaan korkeakoulujen syksyllä alkavaan suomen- ja ruotsinkieliseen koulutukseen.

Kevään ensimmäisessä yhteishaussa on tarjolla 268 koulutusta, joista 140 on ammattikorkeakoulujen koulutuksia ja 128 yliopistokoulutuksia. Yhteishaussa on tarjolla yhteensä noin 5 500 aloituspaikkaa, eli 800 enemmän kuin vuosi sitten.

Tammikuun haussa ei mieluisuusjärjestystä

Valintaperusteet ja ohjeet hakemiseen löytyvät Opintopolku-palvelusta. Jokaisessa yhteishaussa voi hakea enintään kuuteen hakukohteeseen. Kevään ensimmäisessä yhteishaussa hakutoiveita ei tarvitse laittaa mieluisuusjärjestykseen, vaan hakija voi tulla hyväksytyksi niin moneen koulutukseen, mihin valintamenestys riittää. Hyväksytty hakija voi kuitenkin ottaa vastaan vain yhden korkeakoulututkintoon johtavan opiskelupaikan samana lukukautena alkavasta koulutuksesta.

Kevään ensimmäisen yhteishaun valintojen tuloksia julkaistaan helmikuun alusta alkaen. Kaikki tulokset julkaistaan viimeistään 4.6.

Korkeakoulujen hakijapalvelut neuvovat hakijoita hakemiseen liittyvissä asioissa.

Lisätietoja:

Suunnittelija Risto Hanhinen, risto.hanhinen [at] oph.fi,  p. 029 533 1615