Uutinen

Maailman suurin opettajien ilta 24.3.2021 – Miten voit, opettaja?

Ajankohtaista Varhaiskasvatus Perusopetus Lukiokoulutus Ammatillinen koulutus
Kutsumme kaikki varhaiskasvatuksen, koulujen ja oppilaitosten opettajat, johtajat ja koko muun henkilökunnan Maailman suurimpaan opettajien iltaan 24.3. klo 18. Tule jakamaan kokemuksia viime vuodesta ja kuulemaan puheenvuoroja jaksamisesta ja hyvinvoinnista.
Maailman suurin opettajien ilta

Viimeisen vuoden aikana varhaiskasvatuksen, koulujen ja oppilaitosten opettajilta, johtajilta ja muulta henkilökunnalta on vaadittu uudenlaisia toiminta- ja opetusmenetelmiä, arkirutiineja sekä henkistä venymistä. Siksi toivomme, että voimme jakaa kokemuksia viime vuodesta ympäri Suomen yhteisessä keskustelussa. Kerro mikä on auttanut sinua jaksamaan ja missä olet kohdannut haasteita?  

Tämä on hyvä tilaisuus yhdessä pohtia sitä, mikä pitää toiveikkuutta yllä yli korona-aikojen. Kriisin pitkittyessä meiltä kaikilta vaaditaan epävarmuuden sietokykyä, toisinaan äärirajoille saakka. Samalla läsnä on huoli tärkeimmästä, lapsista ja nuorista ja heidän hyvinvoinnistaan.  Siksi on tärkeää, että kasvatus- ja opetustyötä tekeviä aikuisia tuetaan, jotta he jaksavat itse tukea lapsia, oppilaita ja opiskelijoita tässä poikkeuksellisessa tilanteessa, Opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen sanoo.  

Seuraa ohjelmaa verkossa klo 18 alkaen

Opetusministeri Jussi Saramo avaa tilaisuuden ja tuo tervehdyksensä opettajille. Apulaisprofessori Arto O. Salonen puhuu voimavaroista ja tulevaisuuden työstä. Kouluttajapsykoterapeutri Maaret Kallio puhuu siitä, että opettajan työn keskiössä ovat mahdollisimman hyvinvoivat oppilaat, mutta kuinka usein muistetaan opettajan hyvinvointia? Opettajilla on oikeus ja jopa velvollisuus huolehtia omasta hyvinvoinnistaan.

Illan Kohti toiveikasta tulevaisuutta -paneelikeskustelussa mukana ovat Opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen, OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen ja kasvatustieteen professori Marja-Kristiina Lerkkanen sekä matemaattisten aineiden lehtori Joona Pusa. Tilaisuuden juontaa Annamaija Hakama Opetushallituksesta.  

Osallistu jo ennakkoon  

Voit osallistua iltaan jo ennen suoraa lähetystä vastaamalla ennakkokysymyksiin jaksamisesta ja tulevaisuuden näkymistä. Kerro mitkä asiat kannattelevat varhaiskasvatuksen, koulun tai oppilaitoksen arjessa. Miten näet tulevaisuudessa oman työsi? Palaamme vastauksiin illan aikana. 

>>>kirjaudu tapahtumaan tästä. 

Tervetuloa mukaan!