Tiedote

Opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen siirtyy IB-ohjelmia hallinnoivan IBO:n pääjohtajaksi

Ajankohtaista
Heinonen aloittaa uudessa tehtävässään 1.5.2021. Heinonen on työskennellyt Opetushallituksen pääjohtajana vuodesta 2016, ja hänen 5-vuotinen määräaikainen kautensa olisi loppunut 14.10.2021.
Opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen

International Baccalaureate Organization (IBO) on vuonna 1968 perustettu kansainvälinen järjestö, joka hallinnoi IB-tutkintoa ja koulutusohjelmia 3–19-vuotiaille lapsille ja nuorille. IB-ohjelmien piirissä on tällä hetkellä yli 1,4 miljoonaa oppilasta ja opiskelijaa yli 5 300 koulussa 158 maassa.  

- Nimitys IB-organisaation pääjohtajaksi on hieno haaste henkilökohtaisesti, mutta myös huomionosoitus suomalaiselle koulutusosaamiselle. Valinta kertoo siitä, että suomalaista koulutusosaamista arvostetaan maailmalla, pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen sanoo.

Heinosen toimikaudella vuonna 2017 entinen Opetushallitus yhdistyi Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskuksen CIMOn kanssa uudeksi Opetushallitukseksi, jonka ydintehtävänä on kehittää opetusta ja koulutusta sekä edistää kansainvälisyyttä. Viraston kokonaisuuteen liitettiin myös ylioppilastutkintolautakunta YTL ja Kansallinen koulutuksen arviointikeskus Karvi, jotka toimivat itsenäisinä erillisyksiköinä. 

- Pääjohtajakauteni aikana kahdesta virastosta syntynyt Opetushallitus on muotoutunut asiakaslähtöiseksi, ajassa eläväksi ja yhteiskunnallista lisäarvoa synnyttäväksi kehittämisvirastoksi. Lisäksi yhteistyö kolmen riippumattoman viranomaisen kesken on muotoutunut sujuvaksi. Tätä kokonaisuutta on ollut ilo johtaa, Heinonen kertoo.

Heinosen sijaisena pääjohtajana toimii ennen uuden pääjohtajan valintaa johtaja Samu Seitsalo. Seitsalo työskentelee virastossa Vaikuttavuus ja kansainvälisten asioiden koordinaatio -päätoiminnon johtajana. Uuden pääjohtajan määräaikainen virka avataan hakuun viikolla 10. Nimityksen tekee valtioneuvosto opetusministerin esityksestä.

- Kiitän Olli-Pekka Heinosta lämpimästi hyvästä yhteistyöstä koulutuspolitiikan isoissa kehittämishankkeissa sekä koronaepidemian hoidossa, opetus- ja kulttuuriministeriön kansliapäällikkö Anita Lehikoinen sanoo.

Opetushallituksen sekä opetus- ja kulttuuriministeriön tiedote

Lisätietoja

  • Pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen, Opetushallitus, haastattelupyynnöt mediapäivystykseen: media [at] oph.fi tai puh. 0295 331 703
  • Kansliapäällikkö Anita Lehikoinen, OKM, puh. 0295 330 182, anita.lehikoinen [at] minedu.fi
  • IBO: media [at] ibo.org