Uutinen

Digitalisaatio ammatillisessa koulutuksessa -verkosto on perustettu

Kehittäminen Ammatillinen koulutus Digitaalisuus Koulutuksen kehittäminen Opetus ja ohjaus
Opetushallitus on perustanut Digitalisaatio ammatillisessa koulutuksessa -verkoston, jonka tavoitteena on tukea ammatillisen koulutuksen järjestäjiä digitalisaation monipuolisessa hyödyntämisessä koulutuksessa ja opiskelijoiden oppimisen tukena. Verkosto tarjoaa jäsenilleen muun muassa kanavan oman osaamisen kehittämiseen ja vertaistukeen. Opetushallitus koordinoi verkostoa.
Kuvituskuva: maapallo

Digitalisaatio ammatillisessa koulutuksessa -verkosto toimii neljän eri teeman ympärillä. Ensimmäinen teema on ammatillisen koulutuksen digipedagogiikan yhteiskehittäminen. Tavoitteena on erilaisten ratkaisujen kehittäminen, niistä tiedon jakaminen ja käyttöönoton tukeminen. Toinen teema on ammatillisen koulutuksen sisältöjen ja tutkintojen kehittäminen vastaamaan työelämän digiosaamisen tarpeita. Kolmas teema on ammatillisen koulutuksen opetus- ja ohjaushenkilöstön sekä oppilaitosjohdon osaamisen kehittymisen tukeminen. Neljäs teema on ammatillisen koulutuksen palvelutarjonnan, datan hyödyntämisen ja ekosysteemi-/kampusajattelun yhteiskehittäminen.

Avoin verkosto kaikille

Verkosto on kaikille ammatillisen koulutuksen kehittämisestä kiinnostuneille avoin. Osallistuminen ja jäsenyys verkostossa on vapaaehtoisuuteen perustuvaa, luottamuksellista ja tukee digikehittämistä arjessa. Verkoston yhteistyöskentely on fasilitoitua ja tukee verkoston eri teema-alueiden toimivien käytäntöjen levittämistä ja käyttöönottoa. Verkoston jäsen voi valita itselleen parhaiten soveltuvat teemat, joiden kehittämisessä haluaa olla mukana. Opetushallitus järjestää verkostolle yhteisiä webinaareja eri teemoista sekä yhden verkostotapaamisen, jonkin suuremman tapahtuman yhteydessä esim. Digioppimisen areena. Verkosto voi sopia ja kehittää myös muita työskentelytapoja.

Ilmoittaudu verkoston jäseneksi, niin saat tietoa verkoston tapaamisista ja muista ajankohtaisista asioista. Verkoston avajaiswebinaari järjestetään 3.5.2022 klo 10.00–14.00 teemalla osaaminen.

 

Tervetuloa verkoston jäseneksi!
Ammatillinen koulutus -yksikön digitiimi

Lisätietoja opetusneuvos Minna Taivassalo minna.taivassalo [at] oph.fi ()