Tiedote

Haku korkeakoulujen vieraskielisiin koulutuksiin ja Taideyliopistoon alkaa keskiviikkona 4.1.

Ajankohtaista Korkeakoulutus
Ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen kevään ensimmäinen yhteishaku alkaa keskiviikkona 4.1. klo 8. Haku päättyy keskiviikkona 18.1.2023 klo 15. Hakemuksen voi täyttää osoitteessa Opintopolku.fi.  
Kuvituskuva, nainen työskentelee tietokoneella

Korkeakoulujen yhteishaku on jaettu keväällä kahteen erilliseen yhteishakuun. Nyt alkavassa ja keskiviikkona 18.1. klo 15 päättyvässä kevään ensimmäisessä yhteishaussa haetaan korkeakoulujen syksyllä alkavaan vieraskieliseen koulutukseen ja Taideyliopiston koulutuksiin. Kevään toinen yhteishaku on 15.3.–30.3.2023, ja siinä haetaan korkeakoulujen syksyllä alkavaan suomen- ja ruotsinkieliseen koulutukseen. Kaikkiin koulutuksiin haetaan Opetushallituksen ylläpitämässä Opintopolku-palvelussa osoitteessa Opintopolku.fi.

Kevään ensimmäisessä yhteishaussa on 369 hakukohdetta, joista 165 on ammattikorkeakoulujen koulutuksiin ja 204 yliopistokoulutuksiin. Toisen asteen tutkinnon suorittaneille suunnattuja hakukohteita on tarjolla viime vuotta enemmän sekä ammattikorkeakouluissa että yliopistoissa. Yhteishaussa on tarjolla yhteensä noin 7400 aloituspaikkaa, yli 1000 enemmän kuin vuosi sitten.

Tammikuun haussa hakutoiveita ei laiteta mieluisuusjärjestykseen

Jokaisessa yhteishaussa voi hakea enintään kuuteen hakukohteeseen. Kevään ensimmäisessä yhteishaussa hakutoiveita ei tarvitse laittaa mieluisuusjärjestykseen, vaan hakija voi tulla hyväksytyksi niin moneen koulutukseen, mihin valintamenestys riittää. Hyväksytty hakija voi kuitenkin ottaa vastaan vain yhden korkeakoulututkintoon johtavan opiskelupaikan samana lukukautena alkavasta koulutuksesta. 

Kevään ensimmäisen yhteishaun valintojen tuloksia julkaistaan helmikuun alusta alkaen. Tulokset julkaistaan viimeistään perjantaina 2.6.2023. 

Korkeakoulujen hakijapalvelut neuvovat hakijoita hakemiseen liittyvissä asioissa.

Lisätietoja:

Erityisasiantuntija Janni Jokela, janni.jokela [at] oph.fi , p. 029 533 1818

Suunnittelija Riku Hanhinen, riku.hanhinen [at] oph.fi,  p. 029 533 1615