Hyvää kesää!

Blogi
Varhaiskasvatus Esiopetus Perusopetus Lukiokoulutus Ammatillinen koulutus
Koko kulunut lukuvuosi on ollut poikkeuksellinen. Koronavirustilanne on muuttanut ja sekoittanut jokaisen arkea enemmän tai vähemmän, mutta yhdessä tästäkin on selvitty. Oppimisen eteen on tehty töitä ympäri Suomea valtavasti, joten nyt on aika kiittää ja hengähtää kesälomien alkaessa.

Opetushallituksen henkilökunta

Tennarit ja jalat rannalla

Arki on koetellut ja ollut paikoin hyvinkin raskasta, mutta samaan aikaan päiviin on mahtunut oppimisen ja yhdessä oivaltamisen iloa ja toinen toistemme tukemista. Koronavirustilanne on vaihdellut eri puolilla Suomea: joillakin alueilla, päiväkodeissa, perhepäivähoidossa, kouluissa ja oppilaitoksissa koronavirus on muuttanut arkea todella paljon, joillakin poikkeuksellisiin järjestelyihin on jouduttu turvautumaan vähemmän. Kansainvälisen toiminnan kohdalla muutos on ollut valtavan suuri, mutta samalla on onnistuttu kehittämään uudenlaisia tapoja kansainvälistymisen edistämiseksi maailmanlaajuisen poikkeuksellisen tilanteen keskellä.

Näkymä tulevaan on toiveikas, sillä syksy tullee olemaan helpompi koronavirustilanteen osalta, kun rokotekattavuus paranee koko ajan ja viruksen leviäminen toivottavasti pystytään estämään vieläkin paremmin. Tästä huolimatta syksylläkin on tärkeää huolehtia turvallisuudesta, sillä alueellinen tilanne voi vaihdella edelleen paljon. 

Kasvattajat, opettajat, muu opetusalan henkilökunta ja johto ovat tehneet valtavan suuren työn sen eteen, että oppiminen on ollut turvallista ja mahdollista koko tämän poikkeuksellisen lukuvuoden. Samoin sitkeyttä ja uuteen sopeutumista on vaadittu ihan kaikilta lapsilta, oppilailta ja opiskelijoilta. Olemme Opetushallituksessa pyrkineet auttamaan tässä työssä niin hyvin kuin mahdollista ja sama työ jatkuu vielä ennen kesälomia ja syyslukukauden taas alkaessa. Tarpeen mukaan reagoimme koronatilanteen aiheuttamiin muutoksiin myös kesälomakauden aikana.

Haluamme Opetushallituksesta jälleen kiittää kaikkia ammattilaisia, lapsia, nuoria, aikuisia ja perheitä siitä korvaamattomasta työstä, mitä lukuvuoden aikana on tehty.

Pian alkava lomakausi on todella ansaittu ja hyvin tärkeää palautumisen aikaa. Haluamme Opetushallituksesta jälleen kiittää kaikkia ammattilaisia, lapsia, nuoria, aikuisia ja perheitä siitä korvaamattomasta työstä, mitä lukuvuoden aikana on tehty oppimisen ja koulutuksen eteen. Samalla haluamme toivottaa paljon onnea opinnoista ja koulutuksesta valmistuville, sekä kaikille syksyllä uuteen siirtyville oppijoille.

Hyvää ja aurinkoista kesää!
 


Kirjoittaja

Opetushallituksen henkilökunta
Opetushallituksen henkilökunta