Vuonna 2021 vähintään kerran viikossa koulukiusaamista kokeneiden osuus vaihteli koulutusasteittain: kun vain yksi prosentti lukiolaispojista koki koulukiusaamista vähintään kerran viikossa, 4.- ja 5.-luokkalaisten tyttöjen joukossa lähes joka kymmenes koki koulukiusaamista viikoittain. Myös pitkällä aikavälillä tarkasteltuna eniten kiusaamista koetaan keskimäärin 4- ja 5. vuosiluokilla, toiseksi eniten 8- ja 9. luokilla, kolmanneksi eniten ammatillisissa oppilaitoksissa ja vähiten lukioissa, ja jokaisella koulutusasteella kiusaamista koetaan viikoittain enemmän poikien kuin tyttöjen joukossa. Vähintään kerran viikossa koulukiusaamista kokevien lasten ja nuorten osuus on vähentynyt viime vuosikymmenellä vuosista 2008-2009 lähtien. Vuosien 2019 ja 2021 välillä vähintään kerran viikossa kiusattujen tyttöjen osuus on kuitenkin lisääntynyt selvästi 8.- ja 9.- luokkalaisten sekä 4.- ja 5.-luokkalaisten joukossa.
Kiusaamisen kohteeksi joutuu muita useammin lapsi tai nuori, joka kuuluu sukupuoli- ja/tai seksuaalivähemmistöön (=sateenkaarinuori) tai on ulkomaalaistaustainen. Kaikilla koulutusasteilla ulkomaalaistaustaisia kiusataan enemmän kuin suomalaistaustaisia. Useampi kuin joka kymmenes peruskoululaisista ulkomaalaistaustaisista koki kiusaamista vähintään kerran viikossa vuosina 2019 ja 2021, kun suomalaistaustaisista sitä koki vain noin puolet tästä osuudesta. Sukupuolivähemmistöjen kokema kiusaaminen on noin kolminkertaisesti yleisempää kuin cissukupuolisten kokema kiusaaminen, ja seksuaalivähemmistöjen kokema kiusaaminen noin kaksinkertaista heterojen kokemaan kiusaamiseen verrattuna kaikilla koulutusasteilla. Kiusaaminen on kaikkein yleisintä 8.- ja 9.-luokkalaisten sukupuolivähemmistöjen kohdalla: selvästi useampi kuin joka kymmenes heistä tulee kiusatuiksi vähintään kerran viikossa.
Suurin osa lapsista ja nuorista ei koe kiusaamista koulun aikuisen taholta. On kuitenkin lapsia ja nuoria, jotka kokevat koulun aikuisen kiusaavan heitä. Koettu kiusaaminen koulun aikuisen taholta oli vuonna 2021 yleisintä 8.- ja 9.- luokkalaisten joukossa, toiseksi yleisintä 4.- ja 5.- luokkalaisten joukossa, kolmanneksi yleisintä ammatillisissa oppilaitoksissa, ja harvinaisinta lukioissa. Kun noin joka viides 8.- ja 9.-luokkalaisista koki kiusaamista aikuisen taholta harvemmin kuin viikoittain tai vähintään viikoittain, lukiolaisista sitä koki joka kymmenes harvemmin kuin viikoittain tai vähintään viikoittain.
Niiden oppilaiden ja opiskelijoiden osuus, joita ei ole kiusattu koulussa lainkaan lukukauden aikana on ollut kaikkina vuosina suurin lukioasteella, toiseksi suurin ammatillisissa oppilaitoksissa, kolmanneksi suurin 8.- ja 9.-luokilla ja pienin 4.- ja 5.-luokilla. Kiusaaminen vähenee alemmalta koulutusasteelta ylemmälle siirryttäessä. Niiden poikien, joita ei ole kiusattu koulussa lainkaan lukukauden aikana, osuus on pienempi kuin saman koulutusasteen tyttöjen, lukuun ottamatta vuosia 2017, 2019 ja 2021. Niiden poikien, joita ei ole kiusattu koulussa lainkaan lukukauden aikana, osuus on lisääntynyt vuodesta 2008 alkaen, ja 4.- ja 5.-luokkalaisten ryhmää lukuun ottamatta kasvanut suuremmaksi kuin tyttöjen vastaava osuus, joka on puolestaan viime vuosina vähentynyt tai pysynyt samana.