Opetushallituksen EDUFI-harjoittelu tarjoaa korkeakouluopiskelijoille ja vastavalmistuneille mahdollisuuden kansainvälisen työkokemuksen kartuttamiseen!

Voit hakea kauttamme harjoitteluun ulkomaille, jos opiskelet korkeakoulussa tai olet vastavalmistunut ja täytät yleiset hakukriteerit. Haettavana on runsaasti mielenkiintoisia harjoittelupaikkoja eri alojen opiskelijoille ympäri maailmaa.

Järjestämme vuosittain kaksi hakukierrosta, joista ensimmäinen alkaa helmikuussa ja toinen syyskuussa. Useimmissa helmikuussa haettavissa paikoissa harjoittelu alkaa joko kesän tai alkusyksyn aikana samana vuonna. Syyskuussa haettavat paikat alkavat aikaisintaan seuraavan vuoden tammikuussa. Jos emme saa varsinaisella hakukierroksella riittävästi hakemuksia yksittäisiin paikkoihin, voimme jatkaa niiden hakuaikaa. Ilmoitamme jatkohausta viimeistään kahden viikon sisällä varsinaisen hakukierroksen päättymisestä. Hakija voi hakea yhden työnantajan harjoittelupaikkoihin maksimissaan kahteen eri paikkaan.

Opetushallitus myöntää apurahan kaikkiin EDUFI-harjoitteluihin. Apurahan suuruus määräytyy kohdemaan mukaan. Apurahan lisäksi on hyvä varautua käyttämään omia varoja. Apuraha on tarkoitettu kattamaan välttämättömimpiä elämiseen liittyviä kuluja. Harjoittelun kesto ja ajankohta mainitaan paikkakuvauksessa. Harjoittelun pituus on yleensä 3–6 kuukautta.