Tällä sivulla esittelemme oppimispalveluita ja -alustoja, jotka tukevat MPASSid-kirjautumista. Suuri osa MPASSid-yhteensopivista palveluista on kaupallisia. Näiden palveluiden käyttö edellyttää sopimusta ja lisenssin ostamista.

Aikuisten perusopetus -kurssimateriaalit

Opetushallituksen Aikuisten perusopetuksen kurssimateriaalit -verkkojulkaisu tarjoaa materiaalia eri oppiaineiden kursseille. Kurssimateriaaleja on mahdollista kuunnella, ja niissä on runsaasti videoita ja interaktiivisia tehtäviä, sekä kaksi eri vaikeustasoa. Oppimateriaaleja voi käyttää opettajan johdolla opetuksen tukena tai itsenäisesti kotona.

Tutustu aikuisten perusopetuksen kurssimateriaaleihin

aKoe

AKoe on suomalaisen ohjelmistoyrityksen kehittämä ohjelmisto Abitin tueksi. Ohjelmisto on tehty helpottamaan ja sujuvoittamaan koetilanpalvelinten ylläpitoa ja kokeiden hallintaa koulun koeverkoissa. Palvelu on tarkoitettu opettajille ja koulun muulle henkilöstölle.

Tutustu aKoe-palveluun

Alfons Education -digitaalinen oppimisympäristö

alfons educationin logo

Avaamme Alfons Education oppimisympäristön 31.3.2022 käyttöön yläkouluun sekä lukioon kaikkiin oppiaineisiin. Aikaisemmin olemme toteuttaneet ÄLY ja MAOL2 oppimisympäristöt, joissa Mpass käytössä.

Mpassia käytämme käyttäjien palveluun rekisteröitymiseen/kirjautumiseen.

Tutustu Alfons-oppimisympäristöön täällä

Arwi 

Arwi on arviointisovellus, jonka tavoite on helpottaa ja nopeuttaa opettajien arviointityötä. Sovelluksen käyttö yhdenmukaistaa arviointia ja kannustaa jatkuvaan arviointiin. Arwi helpottaa arviointitiedon dokumentointia ja mahdollistaa tiedon hyödyntämisen käytännön opetustyössä.

Tutustu Arwi-palveluun

Avointen oppimateriaalien kirjasto

Avointen oppimateriaalien kirjaston logo

Avointen oppimateriaalien kirjasto (aoe.fi) on digitaalinen kirjasto ja julkaisualusta avoimille, maksuttomille oppimateriaaleille. Kirjastossa on oppimateriaaleja kaikille koulutusasteille ja niin oppijoiden kuin opettajien hyödynnettäväksi. Kaikki oppimateriaalit ovat käytettävissä ilman kirjautumista - MPASSid:n avulla asiantuntijat voivat jakaa omia oppimateriaalejaan, luoda kokoelmia olemassa olevista oppimateriaaleista sekä jättää vertaisarvioita oppimateriaaleista.

Siirry tästä Avointen oppimateriaalien palveluun

Claned

claned palvelun logo

Verkko-oppimisympäristö, jossa opettajat voivat julkaista opetusmateriaalia. Claned toimii myös Wilma järjestelmän käyttökoulutusalustana. 

Kirjaudu Clanediin tästä

Cloubi

Cloubin logo

Rakenna kiinnostavia digitaalisia oppimateriaaleja parempien oppimiskokemuksien saavuttamiseksi milloin tahansa, missä tahansa, nykyaikaisilla laitteilla ja käyttöjärjestelmillä. Cloubi yhdistää huipputeknisen kirjoittamisen työkalusarjan ja pilvipohjaisen alustan digitaalisen oppisisällön tehokkaaseen luomiseen ja käyttöön.

Siirry tästä Cloubin pilvipohjaisen alustan digitaalisen oppisisällön yhdistämisen ratkaisuun

Desku-työpöytä

Deskun logo

Desku on sähköinen työpöytä, joka yhdistää kaikki oppilaitoksen web-pohjaiset palvelut yhdeksi kokonaisuudeksi. Yhdellä kertakirjautumisella saat kaikki työkalut heti vaivatta käyttöösi!

MPASSid toimii näkymättömästi Deskuun taustalla siten, että loppukäyttäjä pääsee yhdellä klikkauksella MPASSiD:tä tukevaan palveluun.

Uuden MPASSid:tä tukevan palvelun lisääminen Deskuun käy muutamassa minuutissa ja on heti loppukäyttäjien käytettävissä.

Tutustu tästä Deskun verkkotyöpöytään

Digioppikirja

Digioppikirja on sähköisen oppikirjan lukuohjelma, jonka kehittämiseen Opintoverkko Oy sai Tekesin innovaatiorahoituksen vuonna 2013. Ohjelmaa käytetään lukuisissa lukiossa sähköisten oppikirjojen käyttöön opiskelijoile. 

Tutustu Digioppikirjan tarjontaan täällä

Dreamschool

Unelmakoulu-työpöytä kokoaa yhteen eri osapuolien tarjoamat palvelut, jotka kaikki ovat käytettävissä yhdellä kirjautumisella. Yhdellä käyttäjätunnuksella on siis mahdollista esimerkiksi lukea sähköposteja, hoitaa opettajien ja oppilaiden välistä viestintää tai jatkaa koulussa kesken jäänyttä työtä kotona. Lisäksi monipuolinen ja joustava alusta on helppo räätälöidä eri käyttäjille.

Siirry tästä Haltun työpöytään

Ebban

ebban-palvelun logo

Ebban on innostava kirjapalvelu peruskoulun ja toisen asteen oppilaille sekä heidän opettajilleen ja muulle kouluhenkilöstölle. Ebbanin kautta käytettävissäsi on tuhansia e-kirjoja ja äänikirjoja, jotka ovat aina saatavilla tietokoneen, tabletin tai matkapuhelimen kautta.

Siirry Ebbanin kirjautumiseen tästä

Edita

Editan logo

Edita on merkittävä suomalainen oppimateriaalikustantaja, joka tarjoaa laadukkaita painettuja ja digitaalisia oppimateriaaleja yläkouluun, lukioon ja ammatillisiin opintoihin oppimisen ja opettamisen tueksi.

Editan oppimateriaaleissa yhdistyvät ajantasainen pedagogiikka ja tuore tutkimustieto.

Lue lisää Editan digioppimateriaaleista ja -tuotteista LOPS21:een täällä

Käyttäjän on yhdistettävä MPASSid-tunnus Editan verkkokaupassa luotavaan tunnukseen palvelun asianmukaisen käytön takaamiseksi. Ensimmäisen kerran MPASSilla sisään kirjautuessa käyttäjä ohjataan rekisteröitymislomakkeeseen. Jos asiakkaalla on jo olemassa käyttäjätunnus Editan verkkokaupassa, MPASSid-tunnuksen ja Editan käyttäjätunnuksen voi yhdistää.

EduGo

edugo-oppimisympäristön logo

EduGo-oppimisympäristö mahdollistaa oppimisen ajasta ja paikasta riippumatta. EduGo on uudenaikainen digitaalinen oppimisympäristö, joka sisältää monipuoliset toiminnallisuudet ja oppijoiden edistymisen seurannan. Tarjoamme käytöntuen sekä valmiita oppimissisältöjä.

Tutustu EduGo-oppimisympäristöön

Edulyzer

Edulyzerin logo

Edulyzer-sovellusta käytetään tiedon johtamisen työkaluna kouluyhteisöissä. Sovelluksen avulla kerätään tietoa oppijoilta, huoltajilta, opettajilta ja rehtoreilta kouluyhteisön keskeisiltä toiminta-alueilta ja kokoaa tiedon reaaliajassa helposti tulkittaviksi näkymiksi.

Palvelu on käytettävissä kaikilla yleisimmillä selaimilla.

Tutustu Edulyzeriin

Eduuni-ID

e duuni id:n logo

Eduuni on CSC – Tieteen tietotekniikan keskus Oy:n tarjoama sähköisen työskentelyn ja verkostoitumisen palveluympäristö. Eduuni mahdollistaa joustavan ja turvallisen yhteistyön yli organisaatiorajojen.

Tutustu Eduuni-palveluihin täällä 

eKampus oppimateriaalit

eKampus-oppimateriaalien logo

EKampus kookaa yhteen useita oppimateriaalikokonaisuuksia matkailu- ja ravintola-alan opiskelijoille.

Tutustu tästä eKampukseen

eMathStudio

e math studion logo

Sähköinen matematiikan vihko, virtuaalinen luokkahuone ja automaattinen matematiikan tarkistin yläkouluille ja lukioille. Soveltuu hyvin hybridiopetukseen ja tukee opettajan ja oppilaan välistä kommunikaatioita. Tarkistin paikantaa virheet ja antaa palautetta. Opettaja voi seurata työskentelyä tehtävätasolla ja kommentoida ja auttaa reaaliajassa. eMathStudioon sisältyvät yläkoulun ja lukion matematiikan kirjat.

Tutustu tästä eMathStudion palveluun

Examina

Ylioppilastutkintojen arkisto, jonka myötä opettajat voivat kopioida ja tallentaa vanhoja ylioppilastutkinnon kokeita opetusryhmiensä käyttöön 

Siirry tästä Examina-ylioppilastutkintojen arkistoon

Freeed.com

freeed palvelun logo

Freeed.com on Suomen suurin opettajille suunnattu opettajien vertaispalvelu.

Siirry Freeed-palveluun tästä

Gradia Moodle

Koulutuskuntayhtymä Gradian Moodle-oppimisalusta vuorovaikutukseen, sisällöntuottamiseen ja materiaalin jakamiseen. 

Tutustu tästä Gradian Moodle-oppimisalustaan

HS Digi oppilaitoksille

helsingin sanomien logo

HS Digi tarjoaa laadukkaat uutissisällöt verkossa ja mobiilisovelluksessa ajasta ja paikasta riippumatta. Monipuolinen ja ajankohtainen uutissisältö antaa uusia näkökulmia ja tukee uuden oppimista. HS Digi Oppilaitos on tilattavissa oppilasmäärän mukaan 1. ja 2. asteen oppilaitoksiin opetuskäyttöön opettajille ja oppilaille.

Tutustu täällä HS Digin tilausvaihtoehtoihin

 

 

itslearning

itslearningin logo

Itslearning on pilvipohjainen oppimisen ohjausjärjestelmä joka yhdistää ihmiset, ideat ja intohimon sekä palauttaa ilon oppimiseen. itslearningin avulla kokoat opetussuunnitelman, toiminnanohjauksen, oppimisprosessien suunnittelun, ohjauksen, arvioinnin ja palautteen yhteen paikkaan. Järjestelmä tarjoaa rajattomat mahdollisuudet suunnitella opetusta, valmistaa ja jakaa materiaaleja, työskennellä yhteistoiminnallisesti sekä automatisoi rutiinitehtäviä, jolloin opettajille jää enemmän aikaa keskittyä oppijoihin.

Siirry tästä itslearning oppimisalustaan

Itä-Suomen eLukio

itä suomen e-lukion logo

Itä-Suomen lukioverkoston digitaalinen ekosysteemi II – virtuaalitarjotin -hankkeen tavoitteena on kehittää digitaalisten oppimisympäristöjen käyttöä laaja-alaisella yhteistyöllä, painottaen toimintakulttuurin jalkauttamista pitkäjänteisellä hankekokonaisuudella. Hanke tähtää digitaitojen tunnistamiseen, käyttämiseen ja jakamiseen/jalkauttamiseen sekä digipedagogiikan kehittämiseen arviointia ja analytiikkaa hyödyntäen.

Palvelua tarjoaa Kuopion kaupunki (lukiotoimi ja NEST-keskus).

Lisää palvelusta Nestin blogissa

Kengurukilpailu.fi

Kengurukilpailun logo

Kengurukilpailu on kansainvälinen matemattiikkakilpailu, jonka järjestäjä Suomessa on Viipurin Reaalikoulu Oy. Kilpailuun voi osallistua ala-asteikäisestä lukioikäiseen, omissa sarjoissaan. Opettajat voivat kirjautua kilpailun sivuille MPASSid:n kautta.

Siirry tästä Kengurukilpailun verkkosivuille

Kide

kide palvelun logo

Kide on kansainvälisesti palkittu koulutusalan palvelu, jonka leikillinen ja tarinallinen lähestymistapa opetukseen auttaa opettamaan 3–8-vuotiaille elinikäisiä tutkimisen taitoja. Palvelun sisältö perustuu vuosien akateemiseen tutkimukseen. Kide innostaa lapsia tutkimaan kuinka maailma ympärillämme toimii ja kehittää lasten luovan ajattelun ja ongelmanratkaisun taitoja, joita tulevaisuuden yhteiskunta tarvitsee.

Tutustu Kide-palveluun täällä

Kidnet

Kidnet on oppimisympäristö, jossa oppilas voi harjoitella nettitiedon haun, arvioinnin, ymmärtämisen ja syntetisoinnin taitoja. Oppimisympäristö sisältää valmiita tehtäviä, joita opettaja voi valintansa mukaan hyödyntää eri oppiaineissa tai monialaisissa oppimiskokonaisuuksissa.

Siirry Kidnet-ympäristöön

Kirjavälityksen Opetusaineistot

opetusaineistot-palvelun tarjoavan kirjavälityksen logo

Opetusaineistot on kouluille tarkoitettu palvelu, jossa opettajat ja oppilaat voivat käyttää kustantajan koululle lisensoimia sähköisiä oppimateriaaleja.

Kirjaudu Opetusaineistot-palveluun täällä

 

Koejakaja/Opinsys

Opinsysin logo

Koejakaja on Opinsys Oy:n asiakasorganisaatioilleen tarjoama järjestelmä Abitti-koepalvelimien ja -kokeiden jakoon ja käyttöön.

Palvelun käyttäjät ovat asiakasorganisaatioiden opettajia tai henkilökunnan jäseniä.

Palvelu on käytettävissä ainoastaan niissä asiakasorganisaatioissa, jotka ovat tehneet sopimuksen palvelun käytöstä Opinsys Oy:n kanssa.

Tutustu Opinsys-palveluihin

Koodikoulu

Koodikoulu kokoaa yhteen paikkaan koodiopetuksen ja -oppaat Suomessa. Koodikoulu on sivusto, josta löydät kaiken, mitä tarvitset koodauksen aloittamiseen.

Tutustu tästä Koodikoulun oppaisiin

Koulun hyvinvointiprofiili

 

Koulun hyvinvointiprofiili mahdollistaa modernin, reaaliaikaiseen tietoon perustuvan päätöksenteon koulumaailmaan. Tieteellisesti päteviin ja kattavasti testattuihin kysymyksiin vastataan verkkopalvelun kautta. Vastausten tarkastelu onnistuu reaaliaikaisesti.

Tutustu Koulun hyvinvointiprofiiliin

KuopioTV

kuopio tv:n logo

Oppituntitallenteet ja koulujen striimauksen tietoturvallinen järjestely.

Lukulumo

Lukulumon logo

Digitaalinen kirjapalvelu Lukulumo tuo satoja kirjoja tablettiisi, kännykkääsi tai tietokoneellesi. Voit syventyä kuvitukseen, tempautua tarinoiden matkaan lukemalla tai kuunnella seikkailuja korvat höröllä.

Lukulumon avulla jokainen voi lukea tai kuunnella omaan tahtiinsa.

Tutustu Lukulumoon täällä

Lukuseula

Lukuseulan logo

Lukuseula on ryhmässä toteutettava digitaalinen arviointiväline, jota käytetään lukutaidon, kirjoitustaidon, matemaattisten taitojen ja kielitaidon arvioimiseen sekä oppimisvaikeuksien paikantamiseen. Arviointiväline soveltuu kaikille peruskoulun vuosiluokille ja se toimii suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja espanjaksi. Lukuseula tarjoaa reaaliaikaista palautetta osaamisesta yksilö-, luokka-, koulu- ja kuntatasoilla. Palvelun tarjoaman analytiikan avulla rajalliset resurssit saadaan aiempaa yhdenvertaisemmin ja tehokkaammin kohdennettua. Mikäli Lukuseulan käyttö kiinnostaa, ota rohkeasti yhteyttä: lauri [at] lukuseula.fi

Siirry Lukuseulaan

LukuTähti

lukutähden logo

LukuTähti on kirjojen lukemiseen innostava peli alakouluille.  LukuTähti on suunniteltu motivoimaan lapsia lukemisen pariin  pistekisojen, palkintojen ja humoristisen hahmon avulla. Opettaja pystyy LukuTähden avulla seuraamaan oppilaan luetun ymmärtämisen kehittymistä ja edistämään oppilaan yksilöllistä lukupolkua.

Tutustu LukuTähteen täällä

Lystiwiki

Parkanon koulujen wikipalvelu, joka perustuu Purot.net-alustaan.

Tutustu Purot.net-palveluun

Manabua

Manabuan logo

 

Digitaalinen oppimisympäristö Manabua tarjoaa tietoa kolmessa eri muodossa: lyhyet ja selkeät videot selittävät oppiaineiden keskeiset käsitteet, käsitelistat tukevat oppimista ja tietovisan avulla voit tarkistaa, jäivätkö oppimasi asiat muistiin. Manabuan audiovisuaalinen oppimisympäristö tukee jokaista oppijaa.

Tutustu Manabuaan täällä

MAOL²

MAOL2-oppimisympäristön logo

MAOL²-oppimisympäristö on suunniteltu matemaattisten aineiden opetuksen tarpeisiin.  Matemaattisten aineiden opettajat (MAOL ry) ovat olleet mukana suunnittelemassa palvelua. Palvelu tukee opetussuunnitelmassa asetettuja tavoitteita ja mahdollistaa monipuoliset opiskelu- ja arviointimenetelmät. MAOL²-oppimisympäristöä ei ole sidottu oppikirjaan vaan se antaa opettajalle vapaat kädet käyttää oppimisympäristöä opetuksen tukena.

Tutustu tästä MAOL²-oppimisympäristöön

Meidän Seinäjoki -portaali, digitaalinen osallistuvan budjetoinnin ratkaisu

seinäjoen kaupungin logo

Meidän Seinäjoki on verkkopalvelu, jossa asukkaat voivat osallistua ja vaikuttaa kaupunkiin ja sen palveluihin. 
Peruskoulun oppilaat tai lukioiden opiskelijat voivat osallistua esittämällä ideoita, kommentoimalla muiden ehdotuksia, keskustelemalla yhteisistä aiheista sekä osallistumalla osallistuvan budjetoinnin äänestyksiin.Tunnistautuminen tapahtuu MPASSid-kirjautumisella, Äänestykseen voivat osallistua kaikki äänestysvuonna 13 vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat seinäjokelaiset.

Tutustu Meidän Seinäjoki -portaaliin

MPASSid-käyttäjätietojen testipalvelu

MPASSid-logo

MPASSid:n käyttäjätietojen testipalvelu auttaa koulutustoimijoita selvittämään ja ratkaisemaan kirjautumiseen liittyviä ongelmia. Testipalvelun avulla rekisteröity ja käyttäjä itse pystyy tarkistamaan, mitä tietoja MPASSid-kirjautumisessa välitetään palveluille.

Kirjautuminen tapahtuu samalla tavalla kuin muihinkin MPASSid:tä käyttäviin palveluihin valitsemalla kouluvalintasivulta oma oppilaitos. Palvelu tuottaa käyttäjästä välittyvistä tiedoista raportin, jonka avulla voidaan selvittää mahdollisia virheitä tämän tiedoissa.

Lue käyttäjätietojen testipalvelun käyttöohjeet täällä

Nettimoppi

Nettimopin logo

Tutustu tästä Netti-Mopin oppimisympäristöön

 

 

 

 

Näppistaituri

NäppisTaiturin logo

NäppisTaituri on joustava ja helppokäyttöinen kymmensormitekniikan opetusohjelma, jonka avulla käyttäjät oppivat nopean kirjoitustekniikan oppituntien, kirjoituspelien ja kokeiden kautta. NäppisTaituri voidaan hankkia koulun tai kunnan käyttöön ottamalla yhteyttä palveluntarjoajan asiakaspalveluun puhelimitse, sähköpostilla tai internetsivujen lomakkeen kautta. Tilaaja saa itselleen vain oman koulunsa tai kuntansa käyttöön tarkoitetun yksilöllisen osoitteen, jonka kautta palveluun kirjaudutaan.

Siirry tästä Näppistaiturin opetusohjelmaan

OmaStadi

Helsingin kaupungin logo

OmaStadi on Helsingin tapa toteuttaa osallistuvaa budjetointia, jossa Helsinki käyttää 8,8 miljoonaa euroa kaupunkilaisten ideoiden toteuttamiseen. Yhteiskehittämisvaiheessa ideoista kehitetään yhdessä toteutuskelpoisia ehdotuksia. Syksyllä 2021 helsinkiläiset äänestävät ehdotuksista ja kaupunki toteuttaa eniten ääniä saaneet ehdotukset. Yli 12-vuotiaat helsinkiläisoppilaat voivat äänestää opettajan tarvittaessa tukiessa koululuokassa.

Tutustu tästä Omastadi-palveluun

Opentunti

Opentunnin logo

Opentunti on opettajien käyttöön kehitetty suunnittelutyökalu, joka mahdollistaa suunnitelmien avoimuuden sekä oppilaille että opettajille. Arkityötä helpottava työkalu mahdollistaa suunnitelmien jakamisen samasta järjestelmästä, jolla ne tehdään. Opentunnissa on mahdollista luoda osaamiskarttoja ja osaamismerkkejä, joiden avulla voi suunnitella ja seurata sekä oppilaiden että opettajien osaamisen kehittymistä.

Opentunnissa on myös Tapahtumat -toiminto, joka toimii alustana mm. koulutusten ja vesopäivien järjestelyssä.

Siirry tästä opettajien Opentunti -suunnittelutyökaluun

Otavan palvelut

Otavan oppimisen palveluiden logo

Opepalvelu

Koulun käyttämät Otavan digimateriaalit ovat opettajien käytössä Opepalvelussa. Opettajat voivat Opepalvelussa myös kokeilla Otavan digimateriaaleja 30 päivän ajan veloituksetta. Opepalvelun kautta opettajat voivat kutsua oppilaansa ja opiskelijansa ryhmiin, jakaa heille ryhmien kautta lisenssejä sekä seurata opetusryhmänsä suorituksia ryhmä- ja yksilötasolla. LOPS21-aineistojen järjestely ja yhdistely modulaarisesti on Opepalvelussa mahdollista.

Oppilaan maailma

Peruskoulun oppilaat käyttävät Oppilaan maailmassa koulunsa tilaamia ja opettajan heille jakamia Otavan digitaalisia materiaaleja: digikirjoja, digitehtäviä ja digilisätehtäviä. Oppilaan maailmassa oppilaat saavat myös käyttöönsä vieraiden kielten oppimateriaalien äänitteet.

Opiskelijan maailma

Opiskelijan maailmassa lukion opiskelijat käyttävät itse hankkimiaan tai 2. asteen koulutuksen järjestäjän tarjoamia Otavan digimateriaaleja, kuten esimerkiksi digikirjoja. Opiskelijan maailmassa opiskelija voi liittyä opettajan perustamiin ryhmiin ja käyttää hänelle jaettuja digimateriaaleja sekä opetusryhmää varten muokattuja digituotteita. Myös Otavan painettujen oppikirjojen käyttäjille suunnatut digimateriaalit sekä vieraiden kielten äänitteet löytyvät Opiskelijan maailmasta.

Tutustu ja kirjaudu Otavan oppimisen palveluihin tällä

Opinaika-oppimateriaalit

Opinaika-palvelun logo

Opinaika on sähköinen oppimisympäristö, joka tarjoaa opetussuunnitelmaa tukevia opetussisältöjä eri oppiaineisiin. Opinajan kurssityökalun avulla opettajat voivat tuoda Opinaikaan omaa oppimateriaalia ja jakaa sitä tai Opinajan valmiita sisältöjä oppilaille. Opinajan työkalujen avulla myös oppimisen seuranta ja arviointi onnistuvat helposti ja vaivattomasti.

Tutustu tästä sähköiseen Opinaika -oppimisympäristöön

Virkailijan Opintopolku

virkailijan opintopolun logo

Virkailjan Opintopolussa koulutusorganisaatioiden nimeämät virkailijat saavat näkymän Opetushallituksen yleiskäyttöisiin palveluihin. Virkailijan työpöydälle kirjaudutaan tunnuksilla, jotka saa esimerkiksi oman organisaation Opintopolku-vastuu/pääkäyttäjältä ja MPASSid-kirjautumisen voi kytkeä päälle omista käyttäjäasetuksistaan. Työpöydällä näkyvät virkailijapalvelut riippuvat käyttäjän käyttöoikeuksista.

Kirjaudu Virkailjian Opintopolkuun

Opiq e-Oppi

Opiq e-Oppi -palvelun logo

Opiq E-Oppi tarjoaa oppimisalustan, jossa oppilaalla ja opettajalla on käytettävissään suomalaisia oppikirjoja ja -materiaaleja.

Tutustu e-Oppi-ympäristöön

Osallistu Oulu

osallistu oulu -palvelun logo

Palvelua käytetään osallistuvan budjetoinnin toteuttamiseen, missä voidaan ehdottaa ideaa, joka parantaa kaupungin viihtyvyyttä, yhteisöllisyyttä tai rakentaa kestävää tulevaisuutta kaupungissa. Ideahaun jälkeen kaikki toteuttamiskelpoiset ideat kehitetään äänestysehdotuksiksi yhdessä asukkaiden, yhteisöjen ja kaupungin asiantuntijoiden kanssa. Kuntalaiset pääsevät äänestämään parhaat ehdotukset. Osallistavaan budjetointiin voivat osallistua kaikki 13 vuotta täyttävät nuoret ja sitä vanhemmat.

Tutustu palveluun täällä

Osallistu Tuusula

tuusulan logo

Palvelu on tarkoitettu oppilaiden osallistamiseen osallistuvaan budjetointiin.

Siirry Tuusulan osallistumisalustalle tästä

Paikkaoppi

Paikkaopin logo

Paikkaoppi.fi on kouluille maksuton verkkopohjainen oppimisympäristö. Se sisältää työkaluja paikkatietotaitojen perusteiden hallintaan sekä ohjeita paikkatiedon soveltavaan käyttöön eri oppiaineissa ja monialaisissa oppimiskokonaisuuksissa.

Oppimisympäristön interaktiivinen kartta toimii projektialustana oppilaiden omille ympäristöhavainnoille ja kokemuksille.

Siirry tästä PaikkaOppi-paikkatietopalveluun

Peda.net

Peda.netin logo

Peda.net on aidosti oppijalähtöinen oppimisalusta. Peda.net kehittää yhdessä opetusalan toimijoiden kanssa pedagogisesti laadukkaita, helppokäyttöisiä ja luotettavia palveluita käyttäjilleen. Peda.netin toimintaa koordinoi Jyväskylän yliopiston Koulutuksen tutkimuslaitos.

Tutustu tästä Peda.net-oppimisalustaan

Promentor

Promentor tarjoaa palveluita yrityksille, oppilaitoksille, lapsille ja kuluttajille. Päätuotteemme on Promentor Web, jonka avulla kuka tahansa voi opiskella kieliä itsenäisesti netissä milloin ja missä tahansa.

Siirry tästä Promentor -kielen oppimisen palveluun

Qridi

Qridin logo

Qridi on kattava ja helppokäyttöinen ratkaisu formatiivisen arvioinnin tekemiseen perusasteella. Qridin avulla oppimisprosessista tehdään näkyvää ja jokainen oppija voi löytää omia vahvuuksiaan ja mielenkiinnon kohteitaan. Monipuolisen arviointidatan avulla voidaan todentaa oppimisen kannalta merkityksellisiä, mm. itsetuntoon ja hyvinvointiin liityviä asioita. Qridi on joustava työväline, joka sopii hyvin niin ala- ja yläkoulujen kuin lukioiden tarpeisiin.

Siirry tästä Qridin arviointityökaluun

Reactored

Reactoredin logo

Reactoredissa voi opettaa ja harjoitella useilla eri kielillä. Oppimateriaalit löytyvät yhdestä paikasta ja harjoitella voi missä tahansa. Selainpohjainen sovellus on suunniteltu toimimaan kaikilla laitteilla (esim. tabletit, chromebook ja älypuhelimet).

Tutustu Reactorediin tästä

Riihimäen osallistumisalusta

riihimäen tunnus

Palvelussa osallistetaan asukkaita kaupungin päätöksentekoprosesseihin esimerkiksi osallistuvan budjetoinnin avulla. Palvelun avulla toteutettuihin päätöksentekoprosesseihin osallistumalla oppilaista kasvatetaan valistuneita tietoyhteiskunnan jäseniä ja heille opetetaan demokraattisen osallistumisen mahdollisuuksia. Opetussuunnitelmassa tämä voidaan sisällyttää esimerkiksi osaksi yhteiskuntaopin opintoja.

Siirry Riihimäen verkkosivuille

Sanakirja.fi (MOT Kielipalvelu®)

MOT-kielipalvelun logo

MOT Kielipalvelu® -verkkopalvelu on moderni, monipuolinen ja helppokäyttöinen kielityökalu, joka auttaa tuottamaan ja ymmärtämään kieliä tehokkaammin ja tarkemmin.

Siirry MOT-sanakirjaan tästä

SanomaPro-oppimateriaalit

SanomaPron logo

Teemme painettuja ja digitaalisia oppimateriaaleja sekä tuotamme sähköisiä palveluja perusopetukseen, lukioon ja ammatilliseen opetukseen. Helpotamme opettajan arkea tarjoamalla työvälineitä ja sisältöjä opetuksen toteuttamiseen, monipuolistamiseen ja oppimistulosten kehittämiseen. Oppimateriaalimme luovat yksilöllisiä ja innostavia oppimispolkuja erilaisille oppijoille.

Siirry tästä Sanoma Pron oppimateriaaleihin

Jokainen Sanoma Pron digimateriaalien käyttäjä tarvitsee oman, henkilökohtaisen käyttäjätunnuksen. 

Jos olet opettaja tai opiskelija, selvitä ensin, onko koulullasi sopimus tunnusten automaattisesta luomisesta, tai onko koulun käyttämä muu tunnus yhdistetty Sanoma Pron palveluun (esim. MPASSid). Jos näin on, koulusi antaa sinulle tunnuksen.

Jos olet yksityishenkilö tai jos koulullasi ei ole sopimusta asiasta, voit luoda tunnuksen itse osoitteessa sanomapro.fi.

Lisätietoja SanomaPro-tileistä löydät tältä sivulta

Seppo

seppo-palvelun logo

Seppo-pelillisyysalusta (seppo.io) on suunniteltu mobiiliin oppimiseen ja koulutukseen. Alustan avulla koulut ja muut organisaatiot voivat tuottaa opetuksellisia pelejä ja oppilaat / opiskelijat voivat pelata niitä.

Tutustu Seppo-alustaan täällä

SkillGrower

SkillGrowerin logo

Skillgrower on matematiikan oppimisalusta opettajalle ja oppilaalle. Se sisältää kaiken opetuksessa tarvittavan ja tunnistautuminen mahdollistaa suoritusten tallentumisen ja monipuolisen analytiikan hyödyntämisen osana opetusta sekä lisenssien hallinan.

Tutustu Skillgroweriin täällä

Skolon

skolonin logo

Vi är en digital skolbänk som erbjuder en samlingssida för elever och lärare samt möjlighet att göra inköp av digitala läromedel och tilldela licenser och provisionering av användardata.

Bekanta dig med tjänsten Skolon

Sumo.app

Piirrä kuvia, luo musiikkia, editoi videoita, muokkaa valokuvia, koodaa sovelluksia ja rakenna 3D malleja. Online-sovellukset, tutoriaalit ja yhteisö jotka inspiroivat sinua oppimaan.

Siirry tästä Sumo.app-verkkosivulle

Studeo

Studeon logo

Studeo tarjoaa sähköisiä oppimateriaaleja alakouluun, yläkouluun ja lukioon. Studeon oppimateriaaleissa pedagogisuus, opetussuunnitelman mukaiset sisällöt ja teknologian hyödyt yhdistyvät uudella tavalla. Studeon ammattitaitoisesti tuotetut, helppokäyttöiset ja monipuoliset oppimateriaalit takaavat sujuvan arjen sekä opiskelijalle, että opettajalle.

Tutustu tästä Studeon sähköisiin oppimateriaaleihin

Taagi.fi

taagin logo

Taagi on matematiikan digitaalinen oppimisympäristö, joka yhdistää perinteisen kirjaopiskelun ja modernin digiopiskelun parhaat puolet. Eriyttäminen molempiin suuntiin sekä tehokas ajankäyttö ovat Taagin punainen lanka. Valmiit tuntistruktuurit koealueissa antavat opettajan työhön uuden näkökulman - aikaa henkilökohtaiselle opettamiselle ja ohjaamiselle on koko oppitunti, kun aikaa ei mene luennointiin tai läksyjen tarkistukseen. Taagi sisältää koko yläkoulun opiskelumateriaalin. Opetusvideoita on noin 2000 kappaletta. Tehtäviä ja testejä on sekä digitaalisena että paperi- ja vihkotehtävinä. Kokeet ja esimerkkikokeet on laadittu valmiiksi ja sivusto sisältää muistikortteja ja pelejä oppimisen tueksi. Oppilaita motivoivia palkintoja ja pisteitä saa menestyksen mukaan.

MPASSid- tunnistautumisen yhteydessä luodaan Taagi.fi-tunnukset. Oppilaat liittyvät opettajan opetusryhmään kätevästi kurssikoodilla. Opettajat saavat opettajan oikeudet ottamalla yhteyttä info [at] taagi.fi. Tutustu velotuksetta 30 päivän ajan!

Siirry tästä Taagi.fi-oppimateriaaleihin

Thinglink

thing link palvelun logo

Thinglinkillä tehdään kuvista vuorovaikutteisia lisäämällä niihin esimerkiksi tekstejä, linkkejä ja liikkuvaa kuvaa.

"Haluamme tukea kertakirjautumisen osalta niitä tapoja, jotka asiakkaille helpoimpia. Tästä syystä lisäämme MPASSid-kertakirjautumisen kunta-asiakkaidemme toiveesta."

Tutustu Thinglink-palveluun täällä

Tiera Edison

Tiera Edisonin logo

Edison on sähköinen työpöydän, joka soveltuu opetus- ja koulutus alan lisäksi käyttöön myös muille aloille. Henkilökohtainen työpöytä kokoaa kaikki käyttäjän sovellukset yhteen näkymään ja toimii integraatioalustana kaikille tarvittaville oppimisen ja opetuksen sovelluksille. Sovellukset avautuvat kertakirjautumisella kunnan oman käyttäjätiedon avulla eikä oppilaiden ja opettajien tarvitse enää kirjautua useilla eri tunnuksilla eri palveluihin.

Tutustu tästä Edisonin oppimisalustaan

Tiera Edustore

Tieran Edustoren logo

Tiera Edustore on hankintakanava, jossa on tarjolla laaja ja kattava valikoima digitaalisia ja painettuja oppimateriaaleja ja niihin liittyviä oheismateriaaleja ja -tarvikkeita varhaiskasvatuksen, esi- ja perusopetuksen, toisen asteen oppilaitosten, maahanmuuttajaopetuksen ja täydennys- sekä yleishyödyllisen koulutuksen käyttöön.

Tutustu Edustoreen täällä

Turnitin Feedback Studio

turn it inin logo

Turnitin on apu tieteellisen kirjoittamistaidon harjoitteluun. Turnitin Feedback Studio on webpohjainen järjestelmä, jolla opettaja tarkistaa tekstien alkuperäisyyden, antaa  palautetta ja arvio oppilaan palauttamaa tehtävää. Turnitin tarjoaa opettajalle monipuoliset palautteen antamisen ja arvioinnin työkalut.

Siirry tästä Turnitin esittelyvideoon

Tuudo

Tuudo-mobiilisovelluksen logo

Tuudo kokoaa kaikki tärkeimmät opiskelijoiden opintopalvelut yhteen mobiilisovellukseen ja helpottaa tällä tavoin sekä opiskelijoiden arkea kuin opetusorganisaation hallinnollista taakkaa. Tuudon kautta opiskelija voi seurata mm. omaa lukujärjestystään, opintosuorituksiaan ja ajankohtaisia tiedotteita, navigoida karttojen avulla ja hyödyntää digitaalista kirjastokorttia tai opiskelijatunnistetta.

Tutustu Tuudo-mobiilisovellukseen

Velmu

Velmun logo

Velmu on pilvessä toimiva työpöytä, joka kokoaa sähköiset palvelut yhteen näkymään. Velmusta löydät sähköpostit, kalenterit, oppimateriaalit, oppimisympäristöt ja oppilashallintojärjestelmän sekä omat sovellukset ja linkit.

Tutustu tästä Velmun työpöytään

ViLLE

ViLLE-opimisympäristön logo

ViLLE on oppimisympäristö, jossa opiskelija voi ratkaista tehtäviä omaan tahtiinsa ajasta ja paikasta riippumatta. Opettaja voi hyödyntää valmiita materiaaleja tai muokata niitä omaan opetukseensa sopivaksi. Lisäksi oppilaan eriyttäminen ja hänelle juuri sopivan taitotason tehtävien tarjoaminen on helppo toteuttaa ViLLEn avulla!

Tutustu ViLLE-oppimisympäristöön

Wilma

wilman logo

Wilma on turvallinen palvelu opetusalalle ja varhaiskasvatukseen. Wilma on Suomen suosituin opetuksen ja oppimisen alusta, joka luo digitaalista opinpolkua aina päiväkodista toisen asteen oppilaitoksiin asti. Wilma tukee hallinnon organisoinnissa ja arvioinnissa, sekä kodin ja koulun välisessä viestinnässä ja tiedonkulussa. Wilma sisältää arjen työkaluja sähköiseen asiointiin, lukuvuoden suunnitteluun sekä arjen kommunikointiin. 

Tutustu Wilmaan täällä

Wilma Links

Wilma Links palvelun logo

Wilma Links on palvelualusta, jonka tarkoituksena on koota eri palvelujen verkkolinkit samaan paikkaan yhden kirjautumisen taakse. Helppokäyttöinen alusta kokoaa ja linkittää yhteen Wilman ekosysteemin sekä opetuksen eri digitaaliset palvelut selkeässä käyttöliittymässä. Käyttäjät voivat lisätä linkkejä digitaaliselle työpöydälleen valitsemalla ennaltamääriteltyjä linkkikortteja, tai luomalla omia linkkikortteja. 

Kirjaudu Wilma Links -palveluun verkkoselaimella tästä

Äly

Äly-oppimisympäristön logo

Äly on lukion suomen kielen ja kirjallisuuden digitaalinen oppimisympäristö.

Tutustu tästä Äly-oppimisympäristöön