Kurinpitokeinot perusopetuksessa ja toisella asteella -webinaari

Webinaari Ammatillinen koulutus Lukiokoulutus Perusopetus Tutkintokoulutukseen valmentava koulutus

Opetus- ja kulttuuriministeriö ja Opetushallitus järjestävät webinaarin kurinpitokeinoista perusopetuksessa, lukiokoulutuksessa, ammatillisessa koulutuksessa ja TUVA-koulutuksessa.

Webinaari on tarkoitettu perusopetuksen, lukiokoulutuksen, ammatillisen koulutuksen ja TUVA-koulutuksen henkilöstölle. Webinaari on maksuton. Webinaarista otetaan tallenne ja se tulee tilaisuuden jälkeen tähän tapahtumasivulle.

Webinaariin voit ilmoittautua ja esittää ennakkokysymyksiä 19.4.2023 asti oheisesta ilmoittautumislinkistä. Webinaariin voit osallistua myös ilman ilmoittautumista oheisesta osallistumislinkistä.

Kiusaamiseen, häirintään ja väkivaltaan oikea-aikaisen puuttumisen mahdollistamiseksi sekä oppilaan oikeusaseman vahvistamiseksi tuli elokuussa 2022 voimaan perusopetuslain, ammatillisesta koulutuksesta annetun lain, lukiolain sekä tutkintokoulutukseen valmentavasta koulutuksesta annetun lain muutos. Katso tarkemmat tiedot oheisesta Opetus- ja kulttuuriministeriön tiedotteesta.

Webinaarissa kerrotaan, mikä muuttui lainsäädännössä. Lisäksi webinaarissa esitellään voimassa olevat kurinpitokeinot ja turvaamistoimet perusopetuksessa, lukiokoulutuksessa, ammatillisessa koulutuksessa ja TUVA-koulutuksessa. Kurinpitokeinoja ja turvaamistoimenpiteitä ovat kasvatuskeskustelu, siivousvelvoite, oppilaan määrääminen poistumaan, oppilaan osallistumisen epääminen, oppilaan määrääminen tekemään kotitehtäviään, jälki-istunto, kirjallinen varoitus, esineiden tai aineiden poisottaminen ja tavaroiden tarkastaminen.

Aika ja paikka

26.4.2023 14.00 – 16.00

Ilmoittautumisaika

23.3.2023 – 19.4.2023 klo 23:59

Liitteet

Tutustu webinaarin materiaaleihin tästä
Tutustu 26.4.2023 webinaarin ohjelmaan tästä