Uutinen

Ammattitaidon SM-kisojen karsinnat käynnissä

Ajankohtaista Ammatillinen koulutus
Ammattitaidon SM-kilpailun Taitajan karsintoihin osallistuu parhaillaan yli 1500 opiskelijaa eri puolilla Suomea. He tavoittelevat finaalipaikkaa toukokuussa järjestettävään valtakunnalliseen Taitaja 2017 -loppukilpailuun.

Taitaja on Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ammatillisen koulutuksen päätapahtuma. Taitaja-lajit kattavat lähes kaikki ammattioppilaitoksissa opiskeltavat alat. Loppukilpailut pidetään toukokuussa Helsingin Messukeskuksessa.

Ammattitaidon SM-kilpailun Taitajan semifinaalit järjestetään 18.1.−9.2.2017 eri puolilla Suomea. Osa semifinaaleista on avoinna yleisölle.

Kolmen viikon aikana karsitaan finaalipaikat lähes 50 lajissa. Lajeja ovat muun muassa autokorinkorjaus, metsäkoneenkäyttö, CAD-suunnittelu, verkkosivujen tuottaminen, hiusmuotoilu, yrittäjyys, maalaus ja tapetointi, sähköasennus, kondiittori, tarjoilija, CNC-koneistus ja laborantti.

Näytöslajien kautta tutustutaan myös tulevaisuuden aloihin kaupunkiviljelyyn ja robotiikkaan. TaitajaPLUS-lajit on tarkoitettu erityistä tukea tarvitseville nuorille.

Taitaja2017 Helsinki – osaajien kohtauspaikka

Teknologian kehittyminen näkyy myös ammatillisessa koulutuksessa, ja muuttaa monia perinteisiä aloja ja ammatteja. Taitaja on helppo tapa tutustua ammatteihin ja nähdä, mihin ammatillinen koulutus ja työelämä ovat menossa. Tapahtuma tehdään tiiviissä yhteistyössä työelämän ja yritysten kanssa.

Taitaja2017 Helsinki -tapahtumassa koululainen kohtaa yritysjohtajan ja professori pääsee kokeilemaan kädentaitoja. Yhteistä on halu näyttää, miten hyviä me yhdessä olemme.

Yleisölle Taitaja2017 Helsinki tarjoaa erinomaisen tilaisuuden tutustua yli 50 eri ammattialaan. Nähtävillä on niin perinteisiä kuin tulevaisuuden ammattialoja. Näistä innostavimpina tulevaisuuden ammattialoina tapahtumassa nähdään kaupunkiviljely, robotiikka ja pelituotanto. Tapahtumaan osallistuu myös lukuisa joukko kilpailijoita muista maista.

Helsingin Messukeskuksessa 15.–18.5.2017 järjestettävä Taitaja2017 Helsinki -tapahtuma antaa nuorillemahdollisuuden nähdä, kokea ja löytää oman juttunsa. Tapahtumaan on maksuton sisäänpääsy.