Tiedote

Ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen kevään yhteishaku alkaa

Ajankohtaista Korkeakoulutus
Korkeakoulujen kevään yhteishaun ensimmäinen hakuaika alkaa tiistaina 9.1. klo 8 ja päättyy keskiviikkona 24.1. klo 15. Hakemuksen voi tehdä Opintopolku-palvelussa.

Yhteishaun ensimmäisessä hakuajassa on mukana ammattikorkeakoulujen ja Aalto-yliopiston vieraskielisiä koulutuksia sekä Taideyliopiston koulutuksia. Eniten koulutuksia on haettavana ammattikorkeakoulujen liiketalouden alalta, tekniikan alalta sekä sosiaali- ja terveysalalta. Kaiken kaikkiaan yhteishaun ensimmäisessä hakuajassa on tarjolla noin 180 koulutusta ja 2 200 aloituspaikkaa.

Korkeakouluilla on velvollisuus varata osa yhteishaun aloituspaikoista ensimmäistä korkeakoulupaikkaa hakeville. Velvollisuus ei kuitenkaan koske vieraskielisiä koulutuksia, maisterikoulutuksia eikä sellaisia koulutuksia, joihin otetaan vain pieni määrä opiskelijoita. Tämän vuoksi ensimmäisenä hakuaikana tarjolla olevissa koulutuksissa ei pääosin ole ensikertalaiskiintiöitä käytössä.

Yhteinen lomake sekä ensimmäisenä että toisena hakuaikana

Hakijan on laitettava koulutukset hakulomakkeelle mieluisuusjärjestykseen. Kevään yhteishaun kahtena hakuaikana voi hakea yhteensä enintään kuuteen hakukohteeseen, joten hakijan on varattava lomakkeelle tilaa myös toisen hakuajan hakutoiveille, jos hän aikoo hakea myös silloin. Kevään yhteishaun toinen hakuaika alkaa 14.3. Hakijalla on mahdollisuus muokata hakulomakettaan sekä Oma Opintopolku -palvelussa että erillisen linkin kautta, jonka hakija saa sähköpostiin tulevassa hakemuksen lähettämisen vahvistusviestissä.