Tiedote

Korkeakoulujen syksyn yhteishaku alkaa – tarjolla 6 600 opiskelupaikkaa

Ajankohtaista Korkeakoulutus
Ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen syksyn yhteishaku alkaa keskiviikkona 5.9. klo 8. Haku päättyy keskiviikkona 19.9. klo 15. Hakemuksen voi täyttää osoitteessa Opintopolku.fi.

Yhteishaussa on tänä syksynä tarjolla noin 6 600 opiskelupaikkaa. Valittavana on yli 200 koulutusohjelmaa, joista 20 on yliopistokoulutuksia. Haussa on mukana paikkoja 21 ammattikorkeakoulusta ja kolmesta yliopistosta. Noin puolet aloituspaikoista on varattu ensimmäistä korkeakoulupaikkaa hakeville.

Syksyn yhteishaussa on tarjolla pääasiassa suomenkielistä koulutusta. Eniten aloituspaikkoja on ammattikorkeakoulujen sosiaali- ja terveysalalla. Ammattikorkeakouluissa on haettavana sekä päivätoteutuksena että monimuotototeutuksena järjestettäviä koulutuksia. Haussa on mukana myös ylempiä ammattikorkeakoulututkintoja ja yliopistojen maisterikoulutuksia.

Yhteishaussa voi hakea enintään kuuteen hakukohteeseen, jotka hakijan on laitettava hakulomakkeella mieluisuusjärjestykseen. Tänä syksynä hakijan ei tarvitse lähettää enää liitteitä postitse, vaan ne voi tallentaa suoraan hakemukselle.

Valintojen tulokset julkaistaan viimeistään 29.11.2018.

Lisätietoja

Erityisasiantuntija Merja Väistö, puh. 029 533 1386