Uutinen

Yrittäjän päivää vietetään 5.9. – yrittäjyys esiin kouluissa ja oppilaitoksissa

Ajankohtaista
Yrittäjyys on osa perusopetuksen laaja-alaista osaamista ja kaikkia ammatillisia tutkintoja. Yrittäjän päivä on hyvä tilaisuus nostaa aihetta esiin kouluissa ja oppilaitoksissa. Teemapäivän verkkosivuilta löytyy vinkkejä päivän viettämiseen.

Asenne, oma-aloitteisuus, ammattitaito ja vuorovaikutus ovat resepti hyville työelämätaidoille. Niiden harjoitteleminen alkaa jo koulussa. Työelämätaidot ja yrittäjyys ovatkin osa perusopetuksen laaja-alaista osaamista eli tietoja, taitoja, arvoja ja asenteita, joita jokainen oppilas tarvitsee pärjätäkseen elämässä.

Yrittäjyys ja yrittäjämäinen toiminta ovat osa kaikkia ammatillisia tutkintoja. Ammatillisessa koulutuksessa voi myös suorittaa erilaisia yrittäjyyteen liittyviä tutkintoja, kuten yrittäjän ammattitutkinto, yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto tai yritysneuvojan erityisammattitutkinto.

– Nopeasti muuttuvassa yhteiskunnassa yrittäjyys ja yrittäjämäinen tapa toimia ovat entistäkin tärkeämpiä. Yrittäjän päivä on hyvä tilaisuus tehdä näitä asioita näkyväksi omassa koulussa tai oppilaitoksessa, Opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen toteaa.

Yrittäjän päivän verkkosivuille on kerätty valmiita vinkkejä Yrittäjän päivän viettämiseen ja yrittäjyyskasvatukseen.

Lue lisää