Uutinen

Ekholmintien päiväkoti Kouvolasta #BeActive Education -loppukilpailuun

Ajankohtaista Erasmus+ Erasmus+ liikunnalle ja urheilulle – Sport
Ekholmintien päiväkoti Kouvolasta on valittu kilpailemaan Euroopan komission #BeActive Education -pääpalkinnosta. Tunnustuksella komissio haluaa tuoda esille koulutussektorin hyviä kansallisia käytäntöjä liikkumisen edistämiseksi eri puolin Eurooppaa.
Lapset ulkoilevat

Ilo kasvaa liikkuen -tunnustuksella aiemmin palkitussa Ekholmintien päiväkodissa on pyritty pitämään turhat ja säännöt ja rajoitteet liikkumisen osalta minimissä.

–  Jos kasvattajan tulee puuttua ja kieltää toimintaa esim. turvallisuuteen viitaten, tulee hänellä olla kaksi vaihtoehtoista mahdollisuutta antaa lapsen jatkaa liikkumista, sanoo varhaiskasvatusyksikön johtaja Tarja Hairo.

Päiväkodilla on päivittäisen liikunnan vuosisuunnitelma, joka pohjaa fyysisen aktiivisuuden suosituksiin. Tällä mahdollistetaan liikkuminen kaikissa arjen tilanteissa.

– Monien ryhmien aamut alkavat jumpalla tai aamutansseilla. Kiinnitämme paljon huomiota siirtymä- ja odottelutilanteiden liikkumiseen. Toiminnallisuus ja liikkuminen ovat jokaisen lapsen oikeus ja tällä edistämme lapsen terveyttä, hyvinvointia ja oppimista, kuvailee Hairo.

Pääsy loppukilpailuun otetaan päiväkodissa ilolla vastaan ja toisaalta myös palkintona tehdystä työstä.

– Olemme äärimmäisen iloisia ja onnellisia tästä kunniasta. Olemme tehneet työtä ja kehittäneet pienin askelin vuorohoitoon hyviä käytänteitä. Henkilöstö on motivoitunutta ja uskon tämän tuovan lisää boostia yhdessä tekemiseen, kertoo Hairo.

Parhaat eurooppalaiset käytännöt esiin

#BeActive-palkinto on osa 23.–30.9.2019 vietettyä Euroopan urheiluviikkoa, joka on Euroopan komission aloite liikunnan lisäämiseksi Euroopassa. Voittaja palkitaan Budapestissa 18.10.2019.

Euroopan urheiluviikon yhteyspisteenä toimii Suomessa Opetushallitus ja viikon pääpainona on Suomessa lasten ja nuorten liikkuminen. EU-puheenjohtajuuskausi toi Suomeen viikon avajaiset ja Suomen päätapahtuma Let's #BeActive -School Action Day järjestettiin pääkaupunkiseudun koululaisille 23.9.2019 Espoossa. Päätapahtuman lisäksi ympäri Suomea liikkui alueellisissa tapahtumissa lähes 100 000 lasta ja nuorta.

Euroopan unioni tukee liikunta- ja urheilualan kansainvälistä yhteistyötä Erasmus+ -ohjelmasta. Seuraava hakukierros järjestetään huhtikuussa 2020, jolloin jaossa on 59 miljoonaa euroa.

Lisätietoa

  • Vastaava asiantuntija Terhi Liintola, puh. 029 533 8504 (Euroopan urheiluviikko)
  • Johtaja Tarja Hairo, puh. 020 615 7009 (Ekholmintien päiväkoti)