Uutinen

Kolme suomalaista päiväkotia kilpailee Euroopan komission #BeActive Education -palkinnosta

Ajankohtaista Liikunta ja urheilu Erasmus+ Erasmus+ liikunnalle ja urheilulle – Sport Kansainvälistyminen Opettajat ja kasvattajat
Leinelän päiväkoti Vantaalta, Hirsimäen päiväkoti Hämeenlinnasta ja Ekholmintien päiväkoti Kouvolasta kilpailevat Euroopan komission #BeActive Education -palkinnosta. Tunnustuksella komissio haluaa tuoda esille koulutussektorin hyviä kansallisia käytäntöjä liikkumisen edistämiseksi eri puolin Eurooppaa.
Lapset pyörittävät renkaita

Kaikissa kolmessa ehdolla olevassa päiväkodissa liikkuminen on luonteva osa arkea. Lisäksi lapsilla on aktiivinen rooli toiminnan suunnittelussa ja toteutuksessa. Vantaan, Hämeenlinnan ja Kouvolan kaupungeissa toimiva kuntatason koordinaatio on mahdollistanut myös tiedon ja kokemusten levittämisen paikallisesti.

Ehdolla olevat kolme päiväkotia on palkittu valtakunnallisella Ilo kasvaa liikkuen -tunnustuksella vuosina 2017, 2018 ja 2019. Ilo kasvaa liikkuen -ohjelman tavoitteena on mahdollistaa jokaiselle lapselle päivittäinen mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon aktiivisessa toimintaympäristössä.

– Hyvien käytäntöjen levittäminen on yksi Ilo kasvaa liikkuen -ohjelman keskeisistä toimintatavoista. Olen ylpeä siitä, että pääsemme näiden ehdokkuuksien avulla jakamaan suomalaisten varhaiskasvatusyksiköiden osaamista ja kokemusta aktiivisen toimintakulttuurin rakentamisesta myös muualle Eurooppaan, iloitsee asiantuntija Nina Korhonen Ilo kasvaa liikkuen -ohjelmasta Opetushallituksessa.

Palkinto on osa syksyn Euroopan urheiluviikkoa

#BeActive-palkinto on osa 23.–30.9.2019 vietettävää Euroopan urheiluviikkoa, joka on Euroopan komission aloite liikunnan lisäämiseksi Euroopassa. Euroopan komissio valitsee jäsenmaiden ja yhteistyötahojen esittämistä ehdokkaista loppukilpailuun pääsevät. Voittaja palkitaan Budapestissa 18.10.2019.

Vuonan 2018 Jyrängön koulu Heinolasta palkittiin Euroopan komission myöntämällä #BeActive Education -pääpalkinnolla ja Suomi on menestynyt muutenkin aikaisemmin hyvin.

– Halusimme tänä vuonna nostaa ehdokkaiksi Ilo kasvaa liikkuen ohjelmassa jo kansallisesti palkitut. Nämä päiväkodit ja ovat tien näyttäjiä myös oman osaamisensa jakamisessa. Pidetään peukkuja, että menestys jatkuu, sanoo Terhi Liintola Euroopan urheiluviikon yhteyspisteestä.

Euroopan urheiluviikon yhteyspisteenä toimii Suomessa Opetushallitus ja viikon pääpainona on Suomessa lasten ja nuorten liikkuminen. Suomen päätapahtuma Let's #BeActive -School Action Day järjestetään pääkaupunkiseudun koululaisille 23.9.2019 Espoossa. Päätapahtuman lisäksi ympäri Suomea liikkuu alueellisissa tapahtumissa yli 100 000 lasta ja nuorta.

Euroopan urheiluviikko toteutetaan Erasmus+ -ohjelman tuella. Erasmus+ ohjelma tukee myös liikunta- ja urheilusektorin kansainvälisiä yhteistyöhankkeita.

Lisätietoja

  • Asiantuntija Nina Korhonen, puh 029 533 1671 (llo kasvaa liikkuen)
  • Vastaava-asiantuntija Terhi Liintola, puh. 029 533 8504 (Euroopan urheiluviikko)
  • Johtaja Tarja Hairo 0206157009 (Ekholmintien päiväkoti)
  • Johtaja Tiina Siren, puh. 03 621 3664 (Hirsimäen päiväkoti)
  • Johtaja Hannele Tuominiemi, puh 050 3024106 (Leinelän päiväkoti)