Tiedote

Korkeakoulujen kevään yhteishaun ensimmäinen hakuaika alkaa

Ajankohtaista Korkeakoulutus
Ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen kevään yhteishaun ensimmäinen hakuaika alkaa keskiviikkona 9.1. klo 8. Hakuaika päättyy keskiviikkona 23.1. klo 15. Hakemuksen voi täyttää osoitteessa Opintopolku.fi.
Kuvituskuva, nuoret tutkimassa kirjoja kirjastossa

Yhteishaun ensimmäisessä hakuajassa on mukana ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen vieraskielisiä koulutuksia sekä Tampereen yliopiston teatterityön ja Taideyliopiston koulutuksia. Yhteishaun ensimmäisessä hakuajassa on tarjolla noin 170 koulutusta ja 2 300 aloituspaikkaa. Eniten aloituspaikkoja on ammattikorkeakoulujen liiketalouden alalta, tekniikan alalta sekä sosiaali- ja terveysalalta.

Korkeakouluilla on velvollisuus varata osa yhteishaun aloituspaikoista ensimmäistä korkeakoulupaikkaa hakeville. Velvollisuus ei kuitenkaan koske vieraskielisiä koulutuksia, maisterikoulutuksia eikä sellaisia koulutuksia, joihin otetaan sisään vain pieni määrä opiskelijoita. Tämän vuoksi ensimmäisenä hakuaikana tarjolla olevissa koulutuksissa ei pääosin ole ensikertalaiskiintiöitä käytössä.

Yhteinen lomake sekä ensimmäisenä että toisena hakuaikana

Hakijan on laitettava koulutukset hakulomakkeelle mieluisuusjärjestykseen. Kevään yhteishaun kahtena hakuaikana voi hakea yhteensä enintään kuuteen hakukohteeseen, joten hakijan on varattava lomakkeelle tilaa myös toisen hakuajan hakutoiveille, jos hän aikoo hakea myös silloin. Kevään yhteishaun toinen hakuaika alkaa 20.3. Hakijan ei enää tarvitse lähettää hakemuksen liitteitä postitse, vaan ne voi tallentaa suoraan hakemukseen.

Lisätietoja:

  • Erityisasiantuntija Merja Väistö, puh. 029 533 1386merja.vaisto [at] oph.fi
  • Erityisasiantuntija Risto Hanhinen, puh. 029 533 1615, risto.hanhinen [at] oph.fi