Tiedote

Korkeakoulujen syksyn yhteishaussa on tarjolla 6 700 opiskelupaikkaa

Ajankohtaista Korkeakoulutus
Ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen syksyn yhteishaku alkaa keskiviikkona 4.9. klo 8. Haku päättyy keskiviikkona 18.9. klo 15. Hakemuksen voi täyttää osoitteessa Opintopolku.fi.
Kuvituskuva, opiskelijoita keskustelemassa rappusissa

Yhteishaussa on tänä syksynä tarjolla noin 6 700 opiskelupaikkaa, mikä on noin 100 enemmän kuin viime syksynä. Syksyn yhteishaussa on valittavana yhteensä noin 250 koulutusohjelmaa, joista 20 on yliopistokoulutuksia. Viidesosa haun koulutuksista on ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavaa koulutusta tai yliopistojen maisterikoulutusta. Haussa on mukana paikkoja 21 ammattikorkeakoulusta ja kolmesta yliopistosta. Aloituspaikoista noin 60 prosenttia on varattu ensimmäistä korkeakoulupaikkaa hakeville.

Syksyn yhteishaussa on tarjolla pääasiassa suomenkielistä koulutusta. Eniten aloituspaikkoja on ammattikorkeakoulujen sosiaali- ja terveysalalla.

Yhteishaussa voi hakea enintään kuuteen hakukohteeseen, jotka hakijan on laitettava hakulomakkeella mieluisuusjärjestykseen. Tänä syksynä ammattikorkeakoulut ottavat käyttöön ensimmäistä kertaa yhteisen sähköisen valintakokeen, jonka suorituspaikan ja -ajan hakija valitsee hakulomakkeella.

Valintojen tulokset julkaistaan viimeistään 28.11.2019.

Lisätietoja
Erityisasiantuntija Merja Väistö, puh. 029 533 1386, merja.vaisto [at] oph.fi
Suunnittelija Risto Hanhinen, puh. 029 533 1615, risto.hanhinen [at] oph.fi