Uutinen

Koulujen syysloma on lukuloma – kirjan siivin matkalle uusiin maailmoihin

Ajankohtaista Perusopetus Opettajat ja kasvattajat
Koulujen syysloma on julistettu lukulomaksi, jolloin perheitä kannustetaan lukemaan yhdessä. Lukuloman teemana on matkustaminen, jota lukeminen parhaillaan on. Matka kirjan siivin on myös tasa-arvoisempi ja ekologisempi vaihtoehto perinteisille matkustamismuodoille.
Lukuloman banneri

–Kutsu ystäväsi, perheesi, joukkueesi, luokkasi, kaverisi mukaan Lukulomalle. Lukekaa yhdessä kirjaa ja pitäkää pieni kirjakeskustelu aiheesta. Voit myös innostaa muita mukaan julkaisemalla kuvan tai tarinan kirjamatkastasi Instagramissa, Facebookissa tai Twitterissä aihetunnisteella #lukuloma, #lukuliike, #lukuhaaste, kannustaa Lukuliikkeen koordinaattori Pia Lumme Opetushallituksesta.

Lukuloma on osa Opetushallituksen Lukuliikettä, joka tukee lasten ja nuorten sekä aikuisten lukemista ja lukuintoa. Syysloma lanseerattiin Lukulomaksi Turun kirjamessuilla 5.10. Lukulomasta lähetettiin tietoa myös kaikkien koululaisten koteihin.

Kampanjaa tukee kulttuuriministeri Hanna Kosonen, ja mukana ovat myös Finlands svenska författareförening, Kirjailijaliitto, Kirjakauppaliitto, Kirjasampo, Lastenkirjainstituutti, Lukukeskus, Suomen Kirjastoseura, Suomen Kirjasäätiö, Suomen Kustannusyhdistys, Suomen Tietokirjailijat ja Äidinkielen opettajain liitto.

Kirja-alan ammattilaiset antavat lukuvinkkejä eri ikäisille lukijoille kirjakaupoissa ja lähikirjastoissa.

Katso kirjavinkit myös verkosta:

Lukuhaasteet löydät Oulun kaupungin sivuilta: