Uutinen

Koulurauhan julistus: hyväksyvä ilmapiiri on jokaisen vastuulla

Ajankohtaista Varhaiskasvatus Perusopetus Lukiokoulutus Ammatillinen koulutus
Koulurauha julistetaan Kajaanissa 20. elokuuta, kun nuoret lukevat kirjoittamansa Koulurauhan julistuksen. Tapahtuma on aloitus lukuvuoden 2019–2020 Koulurauha-ohjelmalle, jonka teema on tänä vuonna vastuu. Seuraa tapahtumaa verkossa ja tutustu materiaaleihin osoitteessa koulurauha.fi
Vain koulurauhakampanjan käyttöön

Nuoret ovat suunnitelleet teeman ympärille kuukausihaasteita, joiden tavoitteena on vahvistaa koulun yhteisöllisyyttä ja toisten huomioon ottamista. Teemalla halutaan herätellä nuoria ymmärtämään vastuu itsestä, muista ihmisistä sekä maailmasta.

Nuoret valitsivat Koulurauhan teemaksi vastuun. Lue koulurauhan tiedotteesta heidän ajatuksiaan aiheesta.

Päiväkotirauha muistuttaa oikeudesta viihtyisään päiväkotiin

Hyviä ryhmätaitoja opetellaan jo päiväkoti-ikäisenä, ja siksi osana Koulurauha-ohjelmaa on kehitetty myös Päiväkotirauhaa. Sen tavoitteena on alle kouluikäisten kiusaamisen ja yksinäisyyden ehkäiseminen. Päiväkotirauhalla halutaan muistuttaa lapsia, varhaiskasvatuksen ammattilaisia ja huoltajia lasten oikeudesta turvalliseen ja viihtyisään päiväkotiin.

– Vuosittain julistettava koulurauha muistuttaa, että hyväksyvä ja turvallinen ilmapiiri kuuluu jokaiseen päiväkotiin ja kouluun. Olen iloinen siitä, että koulurauha koetaan yhteiseksi asiaksi. Kun koulussa vallitsee työrauha, jokaisella lapsella ja nuorella on mahdollisuus oppia yhdessä ja omista lähtökohdistaan ja henkilöstöllä on mahdollisuus tehdä merkityksellistä työtä, sanoo johtaja Anni Miettunen Opetushallituksesta.

Seuraa suoraa lähetystä Koulurauhan julistuksesta osoitteessa Koulurauha.fi

Koulurauha julistetaan jo 29. kerran. Tapahtuma järjestetään joka vuosi eri paikkakunnalla ja nyt on ensimmäinen kerta, kun Koulurauha julistetaan Kajaanissa. Seuraa suoraan lähetystä osoitteessa Koulurauha.fi

Koulurauha-ohjelma on Mannerheimin Lastensuojeluliiton, Poliisihallituksen, Opetushallituksen, Folkhälsanin ja Suomen Vanhempainliiton yhteinen ohjelma, jonka tavoitteena on kouluyhteisön hyvinvoinnin ja turvallisuuden edistäminen. Ohjelman keskeisiä periaatteita ovat oppilaiden osallisuus, yhteisöllisyys ja yhdessä tekeminen. Tavoitteena on, että kaikilla kouluyhteisön jäsenillä on koulussa hyvä olla. Oppimista tukeva, turvallinen ja toimiva koulu vaatii aktiivista työtä ympäri lukuvuoden.

Lähde: Koulurauhan tiedote, Mannerheimin lastensuojeluliitto