Uutinen

Lokakuussa juhlitaan kansainvälistä yhteistyötä ja eurooppalaisuutta

Ajankohtaista Korkeakoulutus Erasmus+ aikuiskoulutukselle Erasmus+ ammatilliselle koulutukselle Erasmus+ Jean Monnet Erasmus+ korkeakoulutukselle Erasmus+ nuorisoalalle Youth in Action Erasmus+ Erasmus+ yleissivistävälle koulutukselle Erasmus+ liikunnalle ja urheilulle – Sport Kansainvälistyminen
Osallistu 10.-12.10.2019 #ErasmusDays-päiviin, esittele omia kokemuksiasi ja tutustu muiden tarinoihin.
ErasmusDays 2019 -banneri

#ErasmusDays on kolme päivää kestävä tapahtuma, jonka aikana eri puolilla Eurooppaa levitetään tietoa Erasmus+ -ohjelmaan kuuluvien koulutus-, nuoriso- ja liikuntahankkeiden kokemuksista ja opeista.

Tapahtuma on tarkoitettu kansainvälisestä ja eurooppalaisesta yhteistyöstä kiinnostuneille. Kaikki Erasmus+ -ohjelmassa mukana olleet organisaatiot ja henkilöt voivat osallistua ja tavat ovat monet.

– Voit järjestää oman tapahtumasi tai jakaa omia kokemuksiasi sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #ErasmusDays. Myös uudet hanketoimijat voivat jakaa tietoa suunnitelmistaan ja pyytää kommentteja kokeneilta toimijoilta. Tutustu muiden tarinoihin somessa ja jaa oma Erasmus-kokemuksesi, kannustaa opetusneuvos Anita Varsa EU-ohjelmien koordinaatio -yksiköstä.

Järjestettävistä tapahtumista jaetaan tietoa yhteisellä eurooppalaisella eramusdays.eu -alustalla. Palvelun kautta voit ilmoittaa oman tapahtumasi tai tarkastella, minkälaisia tapahtumia Suomessa tai muualla Euroopassa järjestetään. Euroopan laajuinen #ErasmusDays on ainutlaatuinen mahdollisuus saada kansainvälistä näkyvyyttä organisaatiollesi tai hankkeellesi. Tutustu tarkemmin ohjeisiin ja vinkkeihin verkkosivuillamme.

Lähes 300 000 suomalaista ohjelmaan osallistujaa

Suomi on ollut mukana Erasmus+ -ohjelmassa ja sitä edeltävissä ohjelmissa vuodesta 1992 lähtien. Lähes 300 000 suomalaista on osallistunut ohjelmien tukemiin ulkomaanjaksoihin ja vielä useampi on ollut mukana erilaisissa kehittämishankkeissa, joilla on kehitetty kansainvälisellä yhteistyöllä opetusta, koulutusta, nuorisotoimintaa ja liikuntamahdollisuuksia.

Erasmus+ -ohjelman vaikutus Suomen kansainvälistymiselle on Varsan mukaan ollut merkittävä.

– Osallistujat ovat voimaantuneet, kansainvälistyneet ja saaneet elämyksiä sekä kartuttaneet työelämässä tarvittavia taitoja. Opettajat ovat verkostoituneet ja muun muassa kehittäneet opetusmenetelmiään. Oppilaitokset ja organisaatiot ovat saaneet ohjelmasta tukea kehittää toimintaansa strategiansa mukaisesti.  Eri alojen ammattilaiset ovat kansainvälisen yhteistyön kautta saaneet uutta osaamista, työkaluja ja kansainvälisiä verkostoja työhönsä. Kansainvälisyys todellakin kannattaa, kiteyttää Varsa.

Idea #ErasmusDays-päiviin on syntynyt Ranskassa, josta se on levinnyt muihin maihin. Tämä vuonna on ennätysmäärä maita mukana.

– Tehdään yhdessä näkyväksi koko Euroopan unionin alueella kansainvälisen yhteistyön merkitystä, kannustaa Varsa.

Erasmus+ on Euroopan unionin koulutus-, nuoriso- ja urheiluohjelma, jolla tuetaan monenlaisia ulkomaan jaksoja, eurooppalaista yhteistyötä sekä vuoropuhelua eri tahojen välillä. Kuluva ohjelmakausi kattaa vuodet 2014–2020. Uutta ohjelmakautta valmistellaan parhaillaan.