Uutinen

Miten viestiä viisaasti kotona, koulussa ja verkossa – Maailman suurin vanhempainilta kutsuu keskusteluun 12.11.

Ajankohtaista Perusopetus Opettajat ja kasvattajat
Miten otamme toisemme paremmin huomioon sekä kotona että koulussa? Miten kannustan lasta koulunkäynnissä? Entä millaisia viestinnän pelisääntöjä tarvitsemme lasten ja nuorten ruudun ääressä viettämälle ajalle? Tule mukaan jakamaan omia kokemuksiasi viisaasta viestinnästä kaikkien Suomen vanhempien yhteiseen keskusteluun - maailman suurimpaan vanhempainiltaan.
Maailman suurin vanhempainilta -uutiskuva

Kutsumme kaikki Suomen vanhemmat ja huoltajat sekä koulut seuraamaan Maailman suurimman vanhempainillan livelähetystä Kellokosken koululta Tuusulasta 12.11. klo 18–19.30 sekä osallistumaan verkkokeskusteluun illan aikana. Tilaisuudessa on mukana keskustelemassa Opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen.

Vanhempainillan teemana on tänä vuonna keskustella viisaammasta viestinnästä. Luvassa on keskustelunavauksia siitä, miten vanhemmat ja kasvattajat voivat kannustaa lasta ja nuorta koulunkäynnissä. Keskustelemme myös siitä, että kodin ja koulun yhteisenä tehtävänä on valmistaa lapsia ja nuoria  kohtaamaan hyvin monenlaisia vuorovaikutustilanteita koulussa ja koulun ulkopuolella sekä verkossa. Vanhempien on hyvä olla perillä  siitä, mitä ruudun äärellä tapahtuu. Kuulemmekin illan aikana, miten nuoret kokevat viestimisen esimerkiksi sosiaalisessa mediassa tai verkkopeleissä.

Vanhempien rooli lasten koulunkäynnin tukena on tärkeä. Tätä mieltä olivat myös viime vuoden maailman suurimpaan vanhempainiltaan osallistuneet nuoret. Valtakunnallisen verkkodialogin avulla haluamme innostaa kaikki Suomen vanhemmat mukaan keskustelemaan koulun ja sitä ympäröivän maailman ilmiöistä. Samalla myös haluamme vahvistaa vanhempien osallisuutta.  Tule mukaan kaikkien Suomen vanhempien yhteiseen keskusteluun.

Miten osallistua?

Suoraa lähetystä voi seurata  klo 18.00–19.30 Tuusulasta Kellokosken koululta. Illan juontaa vanhempainliiton toiminnanjohtaja Ulla Siimes.

Huoltajat: Tapahtuma yhdistää verkon kautta kaikki suomalaiset vanhemmat yhteiseen keskusteluun ja ohjelmaa voi seurata omalta laitteelta livelähetyksenä verkossa vanhempainillan sivuilla.

Koulut: Tapahtumaa varten koulujen tarvitsee varata verkkoyhteydellä varustettu tila ja kutsua oman koulun vanhemmat paikalle.

Osallistumisohjeet vanhemmille ja kouluille löydät Maailman suurimman vanhempainillan sivuilta.

Vuonna 2018 verkkodialogiin osallistui liki 600 vanhempaa ja noin 120 koulua ympäri Suomen. Tänä vuonna rikotaan ennätys. Tervetuloa mukaan!

Pia Kola-Torvinen
Valpuri Kurppa
sähköpostit: etunimi.sukunimi@oph.fi

Tapahtumaa koordinoi Opetushallitus. Tapahtumaa järjestävät kanssamme opetus- ja kulttuuriministeriö, Suomen Vanhempainliitto ry, Opetusalan Ammattijärjestö OAJ ja  Suomen Kuntaliitto ry, Ylen Uutisluokka ja Kannustusryhmä.