Uutinen

Rehtorit ja opettajat – tulkaa mukaan kehittämään työkalua lukion paikallisen opetussuunnitelman laadintaan

Koulutus ja tutkinnot Lukiokoulutus Opettajat ja kasvattajat
Lukion opetussuunnitelman perusteiden (Lops) uudistamisen yhteydessä uudistetaan myös sähköinen työkalu, jonka avulla koulutuksen järjestäjät voivat laatia paikallisia opetussuunnitelmiaan ketterästi ePerusteet-palvelussa. Työkalu on osa ePerusteet-palvelua, joka kokoaa sekä valtakunnalliset että paikalliset opetussuunnitelmat yhteen.
Kuvituskuva, opiskelijat kuuntelevat opettajaa

Jotta Lops-työkalu vastaa mahdollisimman paljon koulutuksen järjestäjien tarpeita, kehitämme sitä yhdessä lukion rehtorien ja opettajien kanssa. Järjestämme touko- ja kesäkuussa demotilaisuuksia, joissa esitellään työkalun toiminnallisuuksia ja kerätään kentän palautetta. Koulutuksen järjestäjät voivat osallistua demotilaisuuksiin etäyhteyden välityksellä. Seuraavat demot ovat: 17.5., 31.5., 14.6. ja 28.6 klo 12.30–14. Demoihin ei tarvitse ilmoittautua. Demot pidetään suomen kielellä.

Uudistamme opetussuunnitelman laadintatyökalut vastaamaan marraskuussa 2019 julkaistavien uusien opetussuunnitelman perusteiden tarpeita. ePerusteet Uusi lukio -projektissa uusitaan ePerusteet-palvelun lukion opetussuunnitelman perusteet -osuus ja opetussuunnitelman laadintaan tarkoitettu ops-työkalu. Lops-työkalun tavoitteena on tukea mahdollisimman hyvin uusien perusteiden käyttöönottoa ja erityisesti paikallista opetussuunnitelmien laadintaa kunta- ja lukiotasolla.

Tervetuloa vaikuttamaan Lops-työkalun ominaisuuksiin!

Lisätietoja:

Ulla Kauppi
etunimi.sukunimi [at] oph.fi

Katariina Männikkö
etunimi.sukunimi [at] oph.fi