Uutinen

Vuoden 2019 suomi toisena kielenä -opettajaksi Nuppu Tuononen

Ajankohtaista
Tänä vuonna maahanmuuttajien suomi toisena kielenä -opettajaksi valittiin alan monipuolinen kehittäjä, Helsingin aikuisopiston suomi toisena kielenä -opettaja Nuppu Tuononen. Onnittelut kunniamaininnasta.
Vuoden suomi toisena kielenä -opettaja Nuppu Tuononen

Valinta tehtiin yleisöltä tulleiden ehdotusten pohjalta. Valintakriteereitä olivat opettajan innostuneisuus ja innostavuus, opettajan ansiot suomi toisena kielenä -alan pedagogisessa kehittämisessä sekä opettajan halukkuus jakaa osaamistaan ja kokemuksiaan muille opettajille.

Nuppu Tuononen on työyhteisössään arvostettu opettaja ja koordinaattori, joka jakaa digi- ja arviointiosaamistaan kollegoilleen sekä erilaisissa koulutuksissa että sosiaalisessa mediassa. Hän on laatinut lukuisia oppimateriaalikokonaisuuksia ja toimii myös yleisten kielitutkintojen suomen kielen kokeiden laatijana ja arvioijana sekä edistää selkokielen tunnettuutta. Kielikursseille ohjatessaan hän tapaa päivittäin aikuisia suomen kieltä opiskelevia aina lukutaitoa harjoittelevista korkeakoulutettuihin.

–Minusta erilaiset rakenteet ja ilmiöt ovat valtavan kiinnostavia niin kielessä ja pedagogiikassa kuin kehittämistyössäkin. Kuitenkin ihmisten kohtaaminen on työni todellinen suola. Kehittäminen ja uudet mallit sekä valtakunnallisesti että paikallisesti kohdentuvat aina ihmisille ja ihmisryhmille tavoitteena osallistaa ja ottaa mukaan nimenomaan suomalaiseen yhteiskuntaan. S2-yhteisö onkin aina ollut dynaaminen ja raja-aitoja rikkova, uusia yhteyksiä löytävä - tällainen on myös ihana työyhteisöni, Tuononen sanoo.

–Tämän hienon tunnustuksen koen osoitukseksi siitä, että olen ensiksikin onnistunut tässä vuosien virrassa pysymään alan vauhdissa mukana mutta kenties myös voinut huomaamattani innostaa muitakin suomiseikkailuun mukaan. Se on todella hienoa!

Vuoden suomi toisena kielenä -opettajat julkisti Opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen parhaillaan meneillään olevilla 12. valtakunnallisilla suomi toisena kielenä -opettajien kehittämispäivillä. Päiville on kokoontunut lähes 140 eri kouluasteiden suomi toisena kielenä -opettajaa eri puolilta Suomea.

Vuoden suomi toisena kielenä -opettajan valinnan järjesti Suomenopettajat ry yhdessä Opetushallituksen kanssa. Palkintolautakunnassa olivat edustettuina edellisten tahojen lisäksi myös Helsingin ja Jyväskylän yliopistot sekä oppilaitokset.

Lisätietoja:

sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi [at] oph.fi